MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb wil termijn afmaken

18 oktober 2008 | in Politiek | 2 Reacties

Als Ahmed Aboutaleb (PvdA) burgemeester van Rotterdam wordt, dan maakt hij zijn gehele ambtsperiode van zes jaar af. Dat zei de huidige staatssecretaris van Sociale Zaken vrijdag in het NOS Journaal, schrijft De Pers.

“Die verzekering heb ik aan de gemeenteraad gegeven”, reageerde Aboutaleb op kritiek van oppositiepartij Leefbaar Rotterdam dat de geboren Marokkaan een ‘carrièremaker’ is.

Leefbaar Rotterdam is positief over de opmerking van Aboutaleb dat hij zijn termijn zal uitdienen. “Het zou voor het eerst zijn dat hij iets afmaakt waaraan hij begonnen is en dat is een goede zaak”, zegt fractievoorzitter Ronald Sørensen vrijdag.

PvdA’er Aboutaleb werd donderdag door de Rotterdamse gemeenteraad voorgedragen als opvolger van Ivo Opstelten, die per 1 januari vertrekt. Leefbaar Rotterdam is kwaad over deze voordracht, onder meer omdat Aboutaleb een ‘carrièrepoliticus’ zou zijn. Volgens Sørensen vertrekt de huidige staatssecretaris van Sociale Zaken van een publieke post zodra hem dat uitkomt. “Burgemeester van deze stad ben je niet zomaar, dat moet je echt willen. Maar we zijn wel blij dat hij zich onze kritiek aantrekt en zes jaar wil blijven”, zegt de voorman van de Leefbaren. “Hij is ontvankelijk voor kritiek en ook dat is winst.”

Tegenover de NOS verklaarde Aboutaleb dat hij de gemeenteraad heeft ingelicht over zijn voornemen om zes jaar aan te blijven. Formeel loopt de voormalig wethouder in Amsterdam hiermee voor de muziek uit omdat zijn voordracht nog moet worden goedgekeurd. Maar daar maakt Sørensen geen punt van. “Wij hebben niets met dat soort procedures van doen. Aboutaleb is wat ons betreft donderdag als nieuwe burgemeester aangekondigd.”

Er zijn 2 reacties

 1. ahmed
  18 oktober 2008 om 11:04 uur.

  dat valt nog te bezien of hij het termijn wel zal afmaken.
  Aboutaleb spelt een spel
  Hij wilde eigenlijk burgemeester van A’dam worden maar omdat deze stad altijd een bugemeester van Joodse origine heeft gehad, is de kans daarop niet zo groot bovendien staat de opvolger van Cohen min of meer vast nl L. Asher.
  Aboutaleb is mediageil en op macht belust, omdat hij in zijn functie van staatssecretaris onvoldoende aandacht en macht krijgt wil hij op deze manier zich weer in de schijnwerpers werken.
  Als er over 2 jaar verkiezingen worden gehouden en mocht de PvdA weer gaan regeren en hem wordt de post van een minister aangeboden dan zal blijken dat zijn toezegging van nu niets waard is.

  Kortom: aboutaleb is niet te vertrouwen, maakt niets af en is alleen op eigen succes uit.

 2. jaloezie
  25 oktober 2008 om 11:14 uur.

  Jaloezie

  Volgens mij ben je gewoon jaloers
  Of hij termijn afmaakt of niet of burgemeester wordt of niet
  Wens hem gewoon succes i.p.v heb te bekritiseren
  Ik zie hem liever dan Wilders of wie dan ook

  Dus hou op met elkaar te bekritiseren en als jij hoog wilt op komen dan doe je dat vooral en je best doen.
  Liever hij als eigen succes en carrière man dan die werklozen en die achterlijke drugsdealers
  en nietsnutters.

  Agie Ahmed aboutalib!!! ik wens je veel succes en hard aanpakken die nep werklozen en zwart werkers.

Plaats je reactie