MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse krant krijgt een zware boete

31 oktober 2008 | in Media | 7 Reacties

Het grootste dagblad van Marokko, Al Massae, is veroordeeld tot het betalen van de hoogste boete ooit voor Marokkaanse media. De beroepsrechter in Rabat bevestigde een vonnis in eerste aanleg tegen de krant en tegen hoofdredacteur Rachid Ninnu.

Het dagblad moet alles samen 6 miljoen dirham (550.000 euro) schadevergoeding betalen aan vier openbare aanklagers wegens een artikel over een “homofeestje”.

Bovendien moet de krant een boete van omgerekend 11.000 euro betalen, en moet het arrest van de rechtbank nationaal gepubliceerd worden.

De krant had in 2007 een artikel gepubliceerd over een feestje van homoseksuelen in het Noord-Marokkaanse Ksar El Kebir waarbij volgens de krant ook een lokale openbare aanklager aanwezig was -die niet bij naam genoemd werd. Daarop openden vier openbare aanklagers een onderzoek voor het publiceren van “roddels”.

De schadevergoeding brengt het voortbestaan van de jonge krant mogelijk in gevaar. Al Massae werd twee jaar geleden opgericht. Met een oplage van ongeveer 100.000 exemplaren is het op korte tijd de grootste krant van het land geworden. Het vonnis in eerste aanleg lokte volgens Het Laatste Nieuws massaal protest uit in de Marokkaanse media.

Er zijn 7 reacties

 1. kano
  31 oktober 2008 om 03:35 uur.

  Ik heb dit nieuws op Al Zazzera gehoort, en die corrupte justitie en de overheid zeggen dat er in Marokko een rechten van meninguiting van kracht is zo kun je die mensen testen nu blijkt dat het niet zo is, dit is niet de eerste krant al eerder waren een aantal mediaslachtoffer van de onafhankelijke justitie.

 2. titwani
  31 oktober 2008 om 04:37 uur.

  Al Massae is de beste krant. Ik kheb vaak in de vakantie gelezen. Stelt heel veel zaken aan de orde. Het wordt ook gewaardeer door de bevolking van MArokko. Kijk maar de oplagecijfers en ze zijn nnog maar pas 2 jaar bezig.

  Wat een bedorven land is Marokko eigenlijk. Nog steeds in de mideeleeuwen en homo wordt gestimuleert in Marokko.

 3. ali
  31 oktober 2008 om 05:10 uur.

  Maar was het verhaal nou waar of niet?

 4. Soussi
  01 november 2008 om 01:12 uur.

  Lang leve de “persvrijheid” in Marokko! “Democratisch” Marokko laat weer eens van zijn goede kant zien! Ik vraag me af aan de hoeveelste veroordeling/boete de onafhankelijke kranten in Marokko ondertussen al niet zittten….

 5. kano
  01 november 2008 om 02:55 uur.

  De krant heeft geen namen van personen (die op de homos feest aanwezig waren) niet genoemd er werd geschreven dat het over een aantal belangrijke personen van de overheid ging, dus als er geen namen, waarom toch zo n een onrechtvaardige straf

 6. Diemen
  08 november 2008 om 04:56 uur.

  Het waren geen vier openbaar aanklagers, maar drie parlementariers en een openbare aanklager en dat maakt het griezeliger dan dat het al was! J emoet je voorstellen, drie bewoners van het huis der democratie.

 7. arifi
  22 maart 2012 om 05:29 uur.

  Gore arabische flikkers.De fik er in.

Plaats je reactie