MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meer samenwerking Nederland en Marokko

08 november 2008 | in Marokko | 4 Reacties

MarrakechDe ministerraad heeft op voorstel van minister Verhagen van Buitenlandse Zaken ingestemd met het Gemeenschappelijk Actie Programma Nederland-Marokko dat de komende jaren het kader vormt voor de samenwerking tussen beide landen.

Het doel van het Actieprogramma is om de contacten tussen Nederland en Marokko op een groot aantal terreinen te verbreden en verdiepen, zowel op overheidsniveau als op het niveau van maatschappelijke organisaties. De samenwerking wordt uitgebreid op een groot aantal terreinen waaronder economie, handel en financiën, sociale zaken, justitie, politie en openbare orde, defensie, veiligheid en onderwijs.

Onder meer wordt de politieke dialoog tussen Marokko en Nederland versterkt. De ministers van Buitenlandse Zaken zullen regelmatig overleggen. Tevens zullen de onderlinge contacten tussen journalisten, wetenschappers en het bedrijfsleven worden bevorderd. Beide landen zullen daarnaast samenwerken bij de bestrijding van illegale migratie, drugshandel en internationaal terrorisme. Ook wordt gekeken naar intensivering van de strafrechtelijke samenwerking en naar een terug- en overnameovereenkomst tussen Nederland en Marokko. Verder wordt gestreefd naar een spoedige afronding van de onderhandelingen over een investeringsbeschermingsovereenkomst. Zo meldt Regering.nl.

Er zijn 4 reacties

 1. Mostafa
  09 november 2008 om 12:42 uur.

  Marokkanen hier zwart maken, daar zaken met ze doen? getver, wat een logoca, mijn heer politicus!!
  ik moest hier woedend lachen.
  ha ha ha hi hi hi hi hi..ho ho ho.
  wat een toestand in Marokko, sorry in Nederland.

 2. Henk el Makhloufi
  09 november 2008 om 02:41 uur.

  Mostafa.
  Dit het nu Buitenlande Politiek bedrijven,volgend jaar op vakantie naar het prachtige Marokko en na het verscheiden van dit kabinet gewoon een prachtige baan als Ambassadeur aldaar.
  En na een jaar of 7 komt hij terug en gaat onderzoek doen naar de integratie van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland en gaat vanuit die positie 2 keer per jaar overleggen in Marokko.
  Tegen de tijd dat hij 60 is geworden krijgt hij van zowel Nederland als Marokko een hoge koninklijke onderscheiding voor zijn bijdrage aan de samenleving.
  Heeft zijn bankrekening dan goed gevuld en gaat dan adviseur worden van het kabinet in Marokkaanse aangelegenheden en vult zijn bankrekening zo verder aan tot hij 65 is en dan van zijn aow gaat genieten en allenog maar een leerstoel heeft aan de en of andere universiteit voor het gevuld houden van zijn bankrekening
  Kijk dat is nu politiek.!

 3. Fennie Stavast
  10 november 2008 om 11:38 uur.

  HAa goed idee: politieke discussie tussne Nederlandse en Marokkaanse regering. De Nederlandse regering gaat dan, veronderstel ik, de grote welvaartverschillen in Marokko bespreken: zo veel armoede, zo veel opzichtige rijkdom. Zulk armzalig basisonderwijs terwijl het land al zo lang onafhankelijk is. De Nederlandse regering gaat het hebben over de illegale bezetting van een groot deel van West-Sahara. Zoals bekend is deze bezetting in strijd met internationaal recht. Saharanen die vreedzaam demonstreren voor hun recht op zelfbeschikking worden in elkaar gemept en gevangen gezet. En de Nederlandse regering gaat om die reden zeggen dat de gemelde leverantie van militaire fregatten niet door kan gaan, vanwege het Nederlandse beleid geen wapens te leveren aan spanningsgebieden.

  Als deze onderwerpen niet aan de orde komen: moeten we dan concluderen dat beide regeringen even schijnheilig zijn?

  Laten we ons als burgers inzetten voor realisering van mensenrechten en internationaal recht.

 4. Omar
  10 november 2008 om 12:38 uur.

  Henk dit is argumenteren en kritiek tegelijk. petje af. je haalt de woorden uit mijn mond. wat een smiecht is het.

Plaats je reactie