MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Wilders is wel extreemrechts’

11 december 2008 | in Politiek | 9 Reacties

Geert Wilders en zijn PVV kunnen als extreemrechts worden bestempeld. Dat concluderen onderzoekers van de Anne Frank Stichting en de Universiteit Leiden in hun achtste Monitor Racisme en Extremisme, meldt BNR Nieuwsradio.

De onderzoekers stellen dat de ‘islamofobie’ in Nederland het afgelopen jaar aanzienlijk groter is geworden. Ze spreken van een ‘negatief opinieklimaat’ over moslims. Ook zou er meer geweld zijn tegen aanhangers van de islam.

Wilders en de PVV zouden passen in het profiel van een extreemrechtse partij dat veel wetenschappers gebruiken. Dat soort partijen keren zich in krachtige woorden tegen moslims, andere niet-westerse allochtonen, en politieke tegenstanders.

De onderzoekers willen de rechter laten beoordelen of de uitlatingen van Geert Wilders discriminerend zijn. Aangiften die tegenstanders van Wilders deden naar aanleiding van zijn anti-Koranfilm Fitna, werden een paar maanden geleden door het OM geseponeerd. Toch denkt de Anne Frank Stichting dat sommige uitlatingen van Wilders wel degelijk strafbaar zijn.

Wilders zelf reageert woedend op het onderzoek. ,,Ze zijn helemaal van de pot gerukt. Het is een belediging van de PVV en onze kiezers”, vindt de politicus volgens BNR Nieuwsradio.

Er zijn 9 reacties

 1. Henk el Makhloufi
  11 december 2008 om 03:20 uur.

  Extreem zijn de uitspreken van hem
  Uiterstrechts zijn opvattingen.
  Maar hij is niet extreemrechts want dan zou hij ook redelijk antisemitisch zijn en daar van kunnen we hem niet van beschuldigen gezien zijn banden met zijn vaderland Israëli waar hij regelmatig de REICHSKNESSET bezoekt,en zijn thee uurtjes op de Ambassade.
  Vandaar dat hij ook geen partij wil met leden,want dan krijgt hij extreem rechts als leden binnen en die zijn over het algemeen antisemitisch en antimoslim?Islam/buitenlanders etc.
  Maar hij is wel een uiterstextreem in zijn opvattingen over de Islam en de Moslims met als speciale doelgroep de Marokkaanse gemeenschap in ons land.
  Maar zijn uitlatingen en opvattingen voorleggen aan de rechter,en niet van hem alleen maar ook van zijn fractieleden, zou al een goede stap zijn op weg naar een samenleving zonder haatzaaiers

 2. hassanhasson
  11 december 2008 om 10:50 uur.

  Verrassend, zeg!
  Anne Frank Stichting verkeerde al die jaren in diep slaap of hebben ze alleen maar te doen met hun eigen joods clubje!

  Scheit toch lekker uit, viva vrijheid van meningsuiting….. iedereen mag zeggen wat hij wil en dit geld ook voor die gekke Gert. Wij kunnen het wel handelen!!!
  ik wil kunnen zeggen wat ik wil! en over alles;
  Over complexe gekke Gristenen,
  Over joodterroristen
  viva, vrijheid van meningsuiting!

 3. peter = de naam
  12 december 2008 om 11:38 uur.

  Op vele punten een waardeloos semi wetenschappelijk onderzoek. Voor een deel zijn gegevens overgenomen uit (krante) berichten en eigen gekleurde bevooroordeelde waarnemingen. Bladzijde 14. “Helaas zijn niet op de gehele breedte van het onderzoeksveld cijfermatige gegevens beschikbaar. Vooral op het terrrein van islamitisch extremisme treffen wij nog lacunes aan”

  Oorzaak van islamfobie, een term die nergens word verklaard!! word grotendeels bij PVV/Wilders gelegd. Maar oorzaak is altijd een gevolg van…. Daar rept het rapport niet over. Inderdaad, de gegevens over een mogelijke orzaak, islamitisch extremisme ontbreken immers. .

 4. mhamed
  12 december 2008 om 12:03 uur.

  Oke hij is nu een racist en wat gaan we nu doen,hem het land uitzetten hahahahaah

 5. kano
  12 december 2008 om 06:29 uur.

  Wilders is een zionist, rechtsextrimisten heb je tegenwoordig ook binnen israel
  vooral de rusische joden die voelen zich door andere joden gediscrimineerd en keren zich tegen de israelische ,http://www.wereldomroep.nl/actua/middenoosten/act_neonazis07maatschapij0911

 6. kano
  12 december 2008 om 06:33 uur.

  of typ op Google : rusische neonazis in israel

 7. Joop
  14 december 2008 om 02:53 uur.

  Hoe noemen we dan imam El Moundi die homo’s van een flat wil gooien?zijn er niet allerlei groeperingrn die niet zuiver op de graat zijn.
  Joop Essaouira

 8. Henk el Makhloufi
  17 december 2008 om 02:27 uur.

  Joop
  Wat betreft de Imam El Moundi het volgende:
  Deze voorganger heeft uitspreken gedaan in een TVprogramma die naar later is bewezen totaal uit zijn verband zijn gerukt,opzettelijk verkeerd vertaald en in de uitzending is flink geknipt om een vertekend beeld te verkrijgen.
  Ik heb deze Imam zich bezig zien houden met de ontwikkeling van de Marokkaanse gemeenschap en speciaal de jeugd in onze ( deel)gemeente en heb een aantal boekjes door hem geschreven gelezen.
  Zijn opvattingen waren progressief te noemen en ook het vertekende beeld over sex onder de Marokkaanse jeugd in alle facetten werden door hem bespreekbaar gemaakt .
  Ook sprak hij de gelovige regelmatig aan op hun verantwoordelijkheden tegen over hun kinderen en hun gedrag in ons land
  Bij zijn afscheid wist een ieder dat het verdomd moeilijk zou zijn om iemand van zijn kaliber weer terug te krijgen.
  Hij is bij zijn afscheid niet voor niets onderscheiden door de gemeente Rotterdam

 9. peter = de naam
  18 december 2008 om 12:58 uur.

  @Henk. In welk programma was dan geknipt volgens jou??

Plaats je reactie