MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kaasproject in Marokko ligt stil

29 december 2008 | in Carriere | 4 Reacties

kaasHet idee was om Hollandse kaas in Marokko te maken en daar ook aan de man te brengen. Een jaar geleden opende de Nederlandse kaasmakerij haar deuren in Jerada, een stadje in het oosten van Marokko. Maar al snel daarna ging het mis. Volgens het Algemeen Dagblad ligt de boel nu al bijna een jaar stil.

Het initiatief voor de kaasmakerij komt van een groep mensen uit Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel. Onder de stichting Human Force werd jarenlang gewerkt aan de realisatie van het ambitieus project.

Toen de kaasmakerij eind vorig jaar eindelijk ging draaien, was het dan ook groot feest. Maar zes weken later ging de boel al weer plat en kwam er van het maken van ‘Gouda Plus’ in Marokko niets terecht.

Piet Groeneveld uit Nieuwerkerk aan den IJssel, die dit jaar al vijf keer naar Marokko is geweest, wijt de problemen aan de Marokkaanse stichting waar de Nederlanders mee samenwerken in Jerada.

Groeneveld hoopt evenwel dat het kaasproject, mede bedoeld om de werkgelegenheid in het Noord-Afrikaans land te stimuleren, toch nog zal slagen. De stichting Human Force werkt volgens hem momenteel aan een oplossing.

In de kaasmakerij in Jerada werkten zes mensen. Eén van hen, Montassir Menouar, liep vorig jaar nog stage bij een kaasboerderij in Stolwijk, aldus de krant.

Er zijn 4 reacties

 1. mo
  29 december 2008 om 06:14 uur.

  lahaola ola koata illa bilah
  zelfs een kaasproject kunne ze niet draaind houden

  laat staan een seriues iets
  je kan hier mee tocht geen land draaind houden

 2. mocro
  31 december 2008 om 12:18 uur.

  Ligt aan de Marokaanse politiek. Smeeds zijn het. Mensen die willen iets opzetten en van hogerhand word er een halt aan het project geroepen. Waarom weet ik niet. Marokko is op de goede weg maar we zijn er nog lang niet. Marokko wil moderniseren en daarom moeten we moderne druk uioefenen op Marokkko. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ga maar eens zeggen wat je van de situatie vind. Je word gewoon een politieke gevangen dat word je. Dus nog wahed lange weg te gaan.

 3. Henk el Makhloufi
  31 december 2008 om 12:43 uur.

  Even voor alle duidelijkheid :
  KAAS HOORT STIL TE LIGGEN OM GOED TE KUNNEN RIJPEN
  Af en toe een s omdraaien en kloppen maar verder geen beweging in de kaas,dus wat is het probleem nu?

 4. kano
  02 januari 2009 om 05:45 uur.

  naar de nationale ombutsman stappen, klacht indienen tegen deze corrupten

Plaats je reactie