MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Organisaties willen verdeling kosten zorg

30 december 2008 | in Gezondheid | Reageer

artsDrie Marokkaanse organisaties hebben opgeroepen tot een vergoedingensysteem voor een aantal chronische aandoeningen. Het gaat om ziekten waarvoor de meeste patiënten die eraan lijden de kosten van de behandeling niet zelf kunnen dragen. Daaronder vallen ook nierziekten, schrijft NierNieuws.nl.

Tijdens een nationaal symposium in Marokko, met als onderwerp ‘De patiënt en de ziektekostenverzekering’ riepen drie organisaties op tot het verdelen van de kosten die gemoeid zijn met de behandeling van bepaalde chronische aandoeningen. Volgens de verenigingen die opkomen voor de belangen van patiënten met hepatitis, reumatoïde artritis en nierziekten, kunnen individuele patiënten hun behandeling vaak niet betalen.

‘Een totale vergoeding, vooraf, is een absolute voorwaarde voor veel patiënten, en degenen met een laag inkomen in het bijzonder, om toegang tot goede zorg te kunnen krijgen. Alleen op deze manier worden de enorme uitgaven die het gevolg zijn van de ernst van hun aandoening, binnen de perken gehouden,’ stellen de verenigingen volgens de website.

Ze riepen ook op tot het instellen van een derde partij die een deel van de zorg vergoedt. Met als doel iedereen gelijke toegang tot goede zorg te bieden en de uitgaven beheersbaar te houden. ‘De patiënt zou geen voorschotten moeten betalen. En als dat niet anders mogelijk is, zouden die niet meer dan tien procent van het minimumloon mogen bedragen.’

Plaats je reactie