MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bard Hari sluit 2008 af met nederlaag

02 januari 2009 | in Sport | 9 Reacties

Badr Hari heeft het jaar 2008 toch niet met een overwinning kunnen afsluiten. In het Japanse Saitama verloor de 24-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst tijdens het vechtfeest ‘Dynamite!!’ verrassend van de Nederlander Alistair Overeem. Hari verloor na een knock-out.

De partij tegen Overeem (28) werd afgewerkt volgens de K-1-reglementen. Overeem komt normaal gesproken uit in de MMA. In deze discipline heeft hij zijn sporen al ruimschoots verdiend, schrijft De Telegraaf.

Overeem liet in de partij met Hari zien ook staand goed te kunnen vechten. Hij opende met een daverende linkerhoek, kreeg Hari op de knieën met een combinatie knie/linkerhoek en maakte het daarna af met zijn blijkbaar favoriete wapen: nog een linkerhoek. De boodschap van Overeem aan het publiek na afloop van de partij liet aan duidelijkheid niets te wensen over: “Voor alle MMA-vechters en iedereen die respect belangrijk vindt.”

Eerder deze maand werd Hari nog gediskwalificeerd in het slotgevecht van de prestigieuze ‘K-1 World GP Final’, omdat hij tegen Remy Bonjasky een stopteken van de scheidsrechter negeerde. Hari kreeg voor zijn misdraging een fikse geldstraf opgelegd en raakte zijn wereldtitel in het zwaargewicht (-100 kg) kwijt. Omdat de K-1-organisatie hem niet schorste, kon Hari woensdag echter gewoon weer in actie komen.

Zie het gevecht:

Er zijn 9 reacties

 1. Omar
  02 januari 2009 om 08:09 uur.

  Mijn respect en bewondering voor deze sporttallent is totaal verdwenen na zijn wangedrag op de de K1-finale in tokio. Echt echt echt schandalig en vooral oliedom!

 2. Hans
  02 januari 2009 om 03:53 uur.

  Is Badr Hari een Marokkaan?

 3. kano
  02 januari 2009 om 05:28 uur.

  als hari verliest van zo n exworstelaar dan weet ik het niet meer

 4. dre
  03 januari 2009 om 08:56 uur.

  Hij was gewoon kansloos,overeem was gewoon te sterk.

 5. Rachid
  05 januari 2009 om 01:56 uur.

  Boys,

  vergeet niet dat Badr Hari de best betaalde K1 vechter is, en juist om zijn ”ow zo grote bek”. Ik geniet van zijn wedstrijden en ben blij dat een Marokkaan het zo goed doet (voorbeeld voor onze jeugd).

  Dat hij knock out is gegaan tegen Overeem is geen schande, want vergeet niet dat MMA een ”dodelijke sport kan zijn / is geweest” Het is een extra aanvulling van K1. Op de grond mag je doorgaan, bij K1 niet.

  Badr is nog jong en deze shit neemt hij gewoon mee in zijn ontwikkeling.

  Greetz

  Rach

 6. Brahim
  06 januari 2009 om 09:05 uur.

  Ik wist niet dat Badr zijn naam had veranderd in Bard, zoals de titel doet vermoeden

 7. gast
  06 januari 2009 om 11:22 uur.

  niet slim van hari om al na 20 dagen weer een zware wedstrijd te vechten. die overeem is een domme worstelaar met heel veel mazzel! de volgende keer maakt hari, moes van hem.

 8. Henk el Makhloufi
  06 januari 2009 om 01:36 uur.

  Kansloos,net als Dre!!

 9. tre$punto
  19 januari 2009 om 11:38 uur.

  ja badr heeft het verkloot tegen remy had ni moeten doen was ie wel gewonne dees keer . en alistair had veel kans badr toaal uitgeput had er ni moeten staan . en al die reacties en onzin die je leest of hoort over zijn gedrag of nationaliteit . dat is allemaal bullshit !! badr is en blijft een goed voorbeeld voor de marokkaanse gemeenschap en jeugd . buiten sommige vergisinkjes (fouten ) die hij maakte . en dat weet en ziet iedereen zelfs jeugd ziet dat in . zij kunne er alleen maar uit leren .;-)
  dus BADR keep going man borst naar voor hoofd omhoog en er voor gaan .!!!!

Plaats je reactie