MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Anti-Israëlische demonstraties in Marokko

05 januari 2009 | in Maatschappij | 75 Reacties

MarokkoIn de Marokkaanse hoofdstad Rabat zijn zondag tienduizenden mensen de straat opgegaan tegen het Israëlische grondoffensief in de Gazastrook. Het was de grootste demonstratie in het land sinds begin vorige week de Israëlische aanval op Gaza begon. De afgelopen week gingen in verschillende Marokkaanse steden mensen de straat op uit solidariteit met de inwoners van Gaza. Ook sloten middelbare scholen hun deuren, meldt BNR Nieuwsradio.

Betogers riepen leuzen tegen Israël, Amerika en Egypte. Ze vinden dat de Egyptische en Marokkaanse regering verraad plegen door geen duidelijk standpunt in te nemen tegen de Israëlische acties. Israël en Marokko onderhouden al jaren nauwe banden met elkaar.

Veel demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en Hamas-attributen. Ook schoenen op stokken en vlaggen met de revolutionair Che Guevara waren veel te zien. De schoen is hier een trend geworden onder demonstranten sinds het schoenenincident in Bagdad, waarbij de Amerikaanse president George Bush een paar schoenen naar zijn hoofd kreeg.

Aan de demonstratie in Rabat namen burgers, vertegenwoordigers van politieke partijen en mensenrechtenorganisaties deel. Schattingen over het aantal demonstranten liepen uiteen van enkele tienduizenden tot een miljoen, aldus de BNR.

Er zijn 75 reacties

 1. Rachid
  05 januari 2009 om 12:11 uur.

  Israel is als kolonisator en als bezetter van de Palestijnse gebieden verantwoordelijk voor alles wat in de Palestijnse gebieden gebeurt:
  – Israel is verantwoordelijk voor de hongersnood en de voedseltekorten die daar dreigen.
  – Israel is verantwoordlijk voor de vele moorden van mannen, vrouwen en vooral van kinderen door het Israelische leger
  – Israel is de enige verantwoordelijke voor de slechte economie van de Palestijnse gebieden
  -… enz….\

  Dit valt niet te ontkennen. Israel bezet, controleert en doet met de gebieden wat het wil. De hele wereld zit met open ogen te kijken hoe een hele generatie daar wordt vermoord, verwond en onderdrukt.

  Het minste waar de Palestijnen recht op hebben is zich zelf PROBEREN te verdedigen tegen de agressor Israel.
  Dat Hamas dan kleine raketjes vuurt op Israel is dan ook meer dan gerechtvaardigd.
  Ook dat valt niet te ontkennen.

  Wil Israel dat de Palestijnen zich niet gaan verdedigen met zelfmoordaanslagen en door middel van het vuren van raketten, dan moet Israel stoppen met het bezetten en onderdrukken van de Palestijnen.

  Zo simpel is het.

  Zo lang dat niet gebeurt hebben de Palestijnen alle recht tegen de bezetters te vechten om hun vrijheid te verkrijgen.

  InshaAllah zullen ze in hun strijd gesteund worden door de Arabische wereld en hopelijk in toenemende mate door de rest van de wereld.

  Rachid

 2. mhamed
  05 januari 2009 om 12:14 uur.

  en toch moeten de ARABISCHE huffters leiders! te verstaan zich dood schamen ,
  tariq ibn zayad,sallah dien,en natuurlijk de man van RIF abdelkarin el khatyabi
  dat waren de mannen die juist moslims over de hele wereld verdedigen
  waren zeker niet trots op deze natie wat vandaag de dag arabieren heten.
  want hun broerders moesten niet lijden aan deze zionisten ongelovigen en racisten al waren die twee groot heden imazighen ook nog!!!
  telkens weer wordt duidelijk wat voor bangeriken die arabieren het zijn.
  leeghoofden en meelopers dat is hun bijnaam geworden.
  jammer dat een voorbeeld van de mannen van vroeger niet is gevoldt,mannen met ijzere ballen,geen soldaat ,geen ongelovige ,geen racist ,geen zionist geen facist, geen westerling, en geen dappere mens kan vuist maken tegen de helden van vroeger wel arabieren te verstaan.
  gelukkig zijn er nog mannen die hun dood willen verkopen aan deze haatdragers van de moslims,en tenslote wel de plicht van elke moslims die wordt aangevallen door een ongelovige geest.

 3. peter = de naam
  05 januari 2009 om 12:59 uur.

  @rachid. Zo simpel is het dus niet. Dat weet jij zeer goed. Vandaar jou verhaal vanuit een simplistische benadering. Vanuit een vooroordeel en bewuste verdraaing van feiten.Maar dat is dan ook jouw mening.

 4. rachid
  05 januari 2009 om 02:43 uur.

  @Peter= de naam

  Zo simpel is het in eerste instantie toch wel Peter.
  Alles draait uiteindelijk om de bezetting van de Palestijnse gebieden, zolang de palestijnen geen vrijheid hebben en Palestina bezet wordt, zal er geen oplossing komen voor het conflict.

  Verder is het ook een feit dat Israel verantwoordelijk is voor alle gruweldaden die zich in de Palestijnse gebieden afspelen, en niet mijn persoonlijke mening.

  Zo simpel is het wel.

  Dat de palestijnen alle recht hebben om zichzelf minstens te verdedigen en minstens om voor hun vrijheid te vechten tegen de bezetter Israel, is ook zo simpel als wat.

  Rachid

 5. peter = de naam
  05 januari 2009 om 03:51 uur.

  @Rachid. Zo simpel is het niet. Israel is een democratische staat die het recht heeft en..de plicht om zijn burgers te beschermen tegen terreur. Terreur al vanaf het oprichten van de staat Israel in 1948. Tereur tegen onschuldige vrouwen kinderen. Tereeur dmv vliegtuigkapingen. Schoolkinderen vermoord en mensen in bussen opgeblazen.

  Vanaf 1948 waren er een aantal oorlogen met arabische landen. Die de aangereikte vredeshand van Israel niet aanvaardden. Noch voorstellen voor vrede en grond. Alleen Egypte.

  De hamasterreur is geent op vernietiging van de staat Israel en hun ideologie komt rechtstreeks van de nazi’s. Het afmaken van de klus. De endlosung. Zolang hamas de terreur niet stopt, is er op dit moment geen basis voor vrede.

 6. osama
  05 januari 2009 om 05:15 uur.

  Nou peter wat had je daar nog op te zeggen he?

 7. tarik
  05 januari 2009 om 08:50 uur.

  waar zijn de arab liga er gaan onze kinderen dood onze broeders en zusteres en onze moeders en vaders in gaza ze zijn al paar dagen bezig er komt geen voedsel binnen medicijnen en allen benodigde dingen ze willen ze laaten verhongeren of ziektes krijgen zieken huizen zijn overvol maar maar maar mag allah alle moslims koningen presidenten die nu hun ogen dicht huoden met wat nu gebuert hun het zelfde geven wat de mensen nu in gaza voelen en dat kan door een geliefde af te pakken zo als een moeder vader broer zus kind vruowe

 8. tarik
  05 januari 2009 om 08:55 uur.

  mijn wens nu is dat de koning van marokko er wat van zeg en hard want we zijn mensen en hij ook dus ik hoop dat hij zegt nu ophuoden de joden schuilen achter de arab maar als er 1 opstaat zijn ze gelijk in hun holetje achter dikke muuren hekken prikkeldraad en nog veel meer

 9. Mohammed S
  05 januari 2009 om 09:07 uur.

  الكتابة بالعربية. أسهل
  Is makkelijker dan die kansloze discussie met Peter=de man

 10. Mohammed S
  05 januari 2009 om 09:10 uur.

  Of schrijf Tmazight
  هذه الصهيوني ضد الفلسطينيين

 11. marokkaan
  05 januari 2009 om 10:25 uur.

  Israel heeft mensen verdreven uit hun huizen en land en die bezet.

 12. omar
  05 januari 2009 om 11:42 uur.

  peter weet niet waar het over gaat wil er over praten maar hij kijkt aleen wat de hamas doet maar de jooden niet ik zal het maar zegen wat doet een volk dat word onderdrukt

 13. kano
  06 januari 2009 om 12:08 uur.

  Ik hoop dat die arabische leiders een ziekte krijgen waardoor hun lichaam een beetje voor beetje door die ziekte wordt opgevreten zodat ze de echte pijn kunnen voelen en aan deze zullen leiden, vooral de leiders (lafaards) van die olielanden.

 14. kano
  06 januari 2009 om 12:16 uur.

  Die olielanden kopen aan hondereden miljarden dollars aan wapens en die zit op de woestijn te rotten, wat heb je aan zulke wapens als je deze niet in deze huidige situatie gebruikt en je broeders meehelpt. maar we weten allemaal dat die leiders de loophonden van amerika en het westen zijn, ze zijn niet onafhankelijk, zolang het arabische volk niet in actie komt dan veranderd er niets.

 15. kano
  06 januari 2009 om 12:22 uur.

  hoe durven ze nu in godsnaam mensen (moujahidin) terroristen noemen die voor hun land strijden, en die hun land van de bezetters (zionisten) willen bevrijden

 16. Henk el Makhloufi
  06 januari 2009 om 12:47 uur.

  “je blijft telkens weer die smerig achterlijke vergelijkingen met de 2e wereldoorlog trekken”.

 17. Henk el Makhloufi
  06 januari 2009 om 01:35 uur.

  Wat een zielpoot toch,

  Beweerd hier dat de Hamasterreur geënt is op de ideologie van de nazi’s om de staat Israël te vernietigen.
  Maar de staat Israel is pas op 14 mei 1948 uitgeroepen door David ben Goerion.
  Toen was dat nazituig volgens mij alllang in elkaar getrapt en verdwenen,dus hoe konden ze dan de staat Israel willen vernietigen?

 18. peter = de naam
  06 januari 2009 om 01:52 uur.

  Ideologie
  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  Ga naar: navigatie, zoeken
  Politieke ideologieën
  Dit artikel is een deel van

  de reeks over politiek

  Ideologie
  ——————————————————————————–

  Anarchisme
  Christendemocratie
  Communisme
  Communitarisme
  Conservatisme
  Fascisme
  Feminisme
  Islamisme
  Liberalisme
  Libertarisme
  Nationalisme
  Nationaalsocialisme
  Sociaaldemocratie
  Sociaalliberalisme
  Socialisme
  Portaal politiek
  ___
  (download/info)
  Onder ideologie verstaan we het geheel van ideeën over de mens, menselijke relaties en de inrichting van de samenleving. Het begrip werd gelanceerd door de Franse verlichtingsfilosoof Antoine Destutt de Tracy, die er de wetenschap der ideeën mee bedoelde.

  Ideologieën kunnen algemeen van aard zijn, maar zich ook specifiek toespitsen op een bepaald aspect van de samenleving, zoals de politiek (bijvoorbeeld imperialisme of globalisme) of het economisch stelsel (bijvoorbeeld het kapitalisme).

  Men stelt mensen die sterk een ideologie aanhangen en daar erg principieel in zijn (zie: fundamentalisme) vaak tegenover pragmatische mensen. Desondanks zou men het pragmatisme ook als een, weliswaar beperkte, ideologie kunnen beschouwen.

  Een persoon die als de grondlegger en/of de verdediger van een ideologie geldt wordt een ideoloog genoemd

  henkie h.el Adolf Hitler grondlegger van het natinaal socialisme en de enslosung van de de joden, heeft zijn levenswerk nooit af te kunnen maken. Dat doen de hamas terroristen wel graag namens hem. Snap je het nu? Of wil je het niet snappen!!

 19. peter = de naam
  06 januari 2009 om 01:56 uur.

  Je beweert het precies goed kano in gods allahs naam? Inderdaad in allahs naam!! willen ze Israel vernietigen. Hamas haalt zijn inspiratie rechtstreeks uit de koran en uit de ideologie van de nazi’s Vrijheissstrijders?? Moordenaars zijn het!!!!!!!!!

 20. hassanhasson
  06 januari 2009 om 04:51 uur.

  Gratis Wikipedia geest, kansloos!
  Adolf Hitler is het product van joods en christelijk samenvloeiing en verkozen door het volk. Trek je eigen conclusies maar uit..
  Het westen stikt van het hypocrisie! namelijk;
  Bij de aanslag ( weet je wat vanaf nu spreek ik over vergelding van 11 september) zaten de meeste hypocrieten huilend voor de buis te hangen; ooohhhh er zijn zo veel (5000) burgerslachtoffers gedood……etc en de islamitische gemeenschap kreeg op haar donder omdat zij niet massal op straat ging om hetgene te vooroordelen..
  Geld voor Madrid en voo london.
  Dezelfde teringhypocrieten geven geen knik wanneer de Iraakse, Afghaanse, Palestijnse, Somalische, Rewandees worden uitgemoord. ook wanneer de burgerslachtoffers in de miljoenen loopt..neen ze sturen zelfs hun legereenheden om het werk van de F16 nog af te maken..
  En Daarom zeg ik, als een zogenaamd ‘westerling’ , als er een aanslag (vergelding ) op mij als westerling zou worden uitgevoerd, ik zou daar godverdomme nog begrip voor hebben ook nog!

  Verzet kun je niet bereken maar het breekt..

 21. hassanhasson
  06 januari 2009 om 05:00 uur.

  Het mooiste ook nog;
  Het bewustwoording van de Islamitische en goed christelijke bevolking over dramaschrift als; Internationaal gerechtshof, VN, mensenrechten organisaties, etc is op een goede relais. Namelijk ze zijn waardeloos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dit maakt mijn dag.

 22. mhamed
  06 januari 2009 om 05:26 uur.

  peter=de racist,

  de vieze zionisten van jouw soort zijn het grooste moordenaars van deze natie,

 23. mhamed
  06 januari 2009 om 05:31 uur.

  peter=de racist.

  je bent echt ziek geloof me,want jou manier van denken moet geholpen worden,ik ben bereid om je te helpen ik ben soms een dokter!!!
  wil je dat?
  zullen we afspreken?
  laat me dat A.U.B weten?

 24. kano
  06 januari 2009 om 06:12 uur.

  peter = de naam

  wat zou jij doen tegen een bezetter die je land bezet en je systematisch vernederd

 25. kano
  06 januari 2009 om 06:25 uur.

  joden hebben altijd in de islamitische en arabische landen in vrede naast de moslims geleeft nu krijgen de arabieren dit terug als dank, met andere woorden stank voor dank, veel joden vluchten tijdens de tweedewereld oorlog naar marokko en zogten daar een schuilplaats en werden door de koning en het marokaanse volk tegen de nazi duitsland beschremd nu zitten ze onze broeders in palestina af te slachten, ik hoop dat het geschiedenis zich herhaald en dat zal ook gebeuren , want verleden en heden bestaat niet wat wel bestaat is de herhaling van geschiedenis

 26. joop van laarhoven
  06 januari 2009 om 06:41 uur.

  De Arabische leiders laten niets of niet veel van zich horen
  Ze zijn ook niet blij met de raketten van Hames,waarover bovenstaande schrijver ook niets te melden hebben
  Joop Essaouira

 27. Henk el Makhloufi
  07 januari 2009 om 11:12 uur.

  Hassanhasson
  Applaus!!!!!!

 28. Henk el Makhloufi
  07 januari 2009 om 11:24 uur.

  Voor al mijn vrienden:

  Toch zal geen bezetter het winnen,
  Eens breekt de dag van de vrijheid aan
  Dan zal het volk opnieuw beginnen
  Op eigen benen sterk te staan

  Eens zal het uur der vrijheid komen
  Eens breken alle boeien stuk
  Eens wordt de vrijheid stem venomen
  Als bode van een nieuw geluk

  Eens zal de vrijheid triompheeren
  Opnieuw ontrollen het vrijheidsvaan
  Eens zal de vrijheid wederkeren
  Het uur der vrijheid zal dan slaan

 29. najim
  07 januari 2009 om 12:43 uur.

  Beste mensen,

  Met droevenis hebben wij allemaal kennis genomen van het drama wat zich nu voordoet in het midden oosten. Verschrikkelijk als het is wat er nu in gaza gebeurt. Ja ik zie ook de beelden en walg ervan krijg emoties erbij die ik niet wens te hebben. Maar wat doen we eraan met z’n allen westerling of niet geen westerling. Wij gaan elkaar verwijten wat wel en niet goed is aan deze verschrikkelijke drama. Laten we nou is een keer open en eerlijk zaken doen mensen van de wereld politiek.

  wil je iets oplossen moet je water bij de wijn doen.en of voor onze moslims(water bij de thee doen, we mogen geen wijn:))

  Het is ook heel erg wat er plaats vind in israel. als die raket beschietingen horen gewoon iet plaats te vinden. Maar met een dergeljike offensief om 500 mensen te vermoorden en meer dan duizenden mensen te verwonden is regel recht een dood steek voor de democratie. Daar zou een democratische land zoals men beweerd zich voor moeten schamen.

  En de democratische landen in de wereld ook. Wanthelaas gaat democratie gepaard met het volgende(komt het mij uit dan is het democratie ,komt het niet uit wat ook democratisch is maar wel verworpen wordt en zelfs uitgebaat om uit eindelijk mijn eigen recht te krijgen. Dat is nou het verhaal wat er gebeurt in usa,israel en de rest van de westerse wereld.

  Laten wij nou is met elkaar discusseren hoe wij een (fictief )bestand kunnen krijgen voor het midden oosten conflict.

  wie begint met een oplossing te komen. (wel in normaal taal gerbuik en respecteer elkaars mening en achter grond.)

  denk om water bij de wijn/thee doen.

  stop de beschietingen aan beide kanten.
  een bestand van weken.

  afspraken maken dat hamas democratisch (DEMOCRATISCH)is gekozen.

  gaan jullie verder…….

  tot laters

 30. peter = de naam
  07 januari 2009 om 01:07 uur.

  @Naji.m De eerste persoon die ik hier hoor zeggen dat raketbeschietingen moeten stoppen.

  Voor het stoppen van beschietingen, een staakt het vuren, is in ieder geval nodig dat er garanties komen. Dat er geen nieuwe raketbeschietingen komen. Dus waarnemers/vredesmacht aan de grens met Gaza/Egypte.
  En Israel blokkades opheffen van toevoer goederen.

  Daarna kan er verder gegaan worden. Maar als bovenstaande gerealiseerd is, zijn we al tijd verder.

 31. Henk el Makhloufi
  07 januari 2009 om 01:27 uur.

  Najim,

  1.Israel staakt onvoorwaardelijk en onmiddellijk alle gevechtshandelingen tegen het Palestijnse volk.

  2.Israel erkent de Hamas als wettig verkozen vertegenwoordiger van het Palestijnse volk

  3..Israel trekt zich terug achter de grenzen van de toenmalige vastgesteld corridors.

  4.Israel laat onmiddellijk en onvoorwaardelijk alle Palestijnse gevangen vrij die zich al vele jaren in arrest bevinden zonder enige vorm van proces

  5Israel geeft alle geldtegoeden van het Palestijnse volk vrij.

  6 Israel stelt vervolging in tegen alle die betrokken zijn geweest en hebben leiding gegeven en aan de uitvoering hebben meegewerkt met de oorlogsmisdaden tegen het Palestijnse vol’.

  7.Israel betaald een schadeloosstelling aan de nabestaande van allen die bij het toegepaste geweld door de staat het leven hebben gelaten.

  8.De Hamas dient na het staken van de vijandelijkheden door de staat Israel op het Plastijnse volk hun bevrijdingacties ook op te schorten tot aan bovenstaande eisen is voldaan

  Met het aanvaarden van bovenstaande eisen kan men een begin maken voor het verkrijgen vaneen rechtvaardige vrede voor het Plastijnse volk.
  Want zij hebben revcht op vrede in hun eigen land met hun eigen gekozen regering en geen marionetten van de VS en Israel

 32. mhamed
  07 januari 2009 om 05:48 uur.

  die joden moeten oprotten uit het land van iemand anders.
  niks stoppen,ze moeten gaan wonen in dat joods marokko.

 33. gaza@al-qods
  07 januari 2009 om 08:10 uur.

  -peter=naam
  -bush
  -olmert
  -ehud barak
  -livny
  -condoliza
  -sarkozy
  -merkel
  -VN
  lijst van the real terrorists

 34. najim
  07 januari 2009 om 09:17 uur.

  Beste peter en Henk,

  Dus je zou zeggen dat er 3 partijen moeten zijn.

  1 Hamas
  2 israel
  3 Onafhankelijk partij

  Maar vergeten we niet dat er ook een ander probleem is.
  Hoe staat het met die andere gedeelte,want daar zit abbas met z’n partij.

  Dus we hebben 4 partijen.

  goed wie zou de onafhankelijke moeten zijn?

  partijen moeten

 35. peter = de naam
  07 januari 2009 om 11:11 uur.

  @najim. Hamas en fatah zullen er toch uit moeten komen. Uit hun onderlinge ruzie. Hamas heeft de fatahbeweging twee jaar geleden verjaagd van de gazastrook met als een van de gevolgen deze situatie.

  Reactie op punt 2 van henk. Zolang hamas in haar handvest de vernietiging van de staat Israel nastreeft, is er geen vrede mogelijk met Israel. Hamas moet ontwapend worden en zijn ideologie veranderen. Hamas moet alle banden met Iran en Syrie die hun militair supporten, verbreken.

  Verder zal er verantwoording afgelegd moeten worden over de besteding van meer dan 500 miljoen e per jaar UN en EU geld. De corruptie en zelfverrijking van hamas en ook PLO moet stoppen.

 36. hassanhasson
  08 januari 2009 om 08:55 uur.

  Er zijn maar twee partijen;
  De onderdrukte Palsetijnse Volk en de zionistische en terroristische entiteit.
  Het probleem is: De bezetting en het ruineren van het palestijnse volk van meer dan 60 jaar.
  of een beweging een verzet- of een terrorische beweging is dat wordt door de feiten en de geschiendenis en niet door neppe propagandisten en de onderdrukkers ( VS, Zionistische entiteit en hun schoothondjes).
  Hamas komt op voor de rechten van haar volk en probeert dat met primitieve middelen te verrichten! mentaliteit hebben om voor je rechten, met veel mindere middelen, met passie te strijden, is een menselijke schoonheid en geeft hoop.
  Dat een grote machten zoals Vs en Zionistsiche entiteit met groot materieel en met verboden wapens zo’n strijdlustig volkje probeert te vernietigen, getuigt van stevig lafheid en bacterieelgesteldheid.

 37. kano
  08 januari 2009 om 10:41 uur.

  .gaza@al-qods
  In je lijst ontbreekt een grote stinkende zwijn (het volkverrader), en dat is die Husni Moubarak van Egypte

 38. Henk el Makhloufi
  08 januari 2009 om 10:59 uur.

  Najim,
  Pas als aan de voorwaarden zoals door mij is gesteld is voldaan kunnen men praten over vrede.

 39. Henk el Makhloufi
  08 januari 2009 om 11:26 uur.

  Abbas is in en met een Israëlische tank naar binnen gereden en in het zadel geholpen door de staat Israëli/
  De Hamas is door het vrije volk van de staat Palstina onder toezicht van de Vn massaal bij democratische verkiezingen verkozen tot hun wettige vertegenwoordigers.
  Dit was de Israëli niet welgevallig en heeft toen samen met Abbas onder een hoedje gespeeld waardoor deze situatie is ontstaan.
  Dit moge wel blijken gezien de uitspraak van hem dat de Israelische aanvallen niet aanvaardbaar zijn,maar een dag later ( na overleg met ?) ineens de Hamas aanwijst als oorzaak van het treffen.
  Het stompzinnig en opzettelijk provocerend gestelde dat de Hamas hun banden met andere landen moeten verbreken en in hun bewapening niet langer mogen worden voorzien is te krankzinnig voor woorden.
  De gehele Israëlische aanvalsgolf is en wordt betaald door de VS.
  Het geheel Israëlische leger is opgebouwd uit VS middelen en wordt daar nog dagelijks in ondersteund/onderhouden en vervangen
  De Israëlische staat beschikt over minimaal 100 kernwapens en andere strijdmiddelen ter beschikking gesteld door de VS.
  Het geweld door Israel uitgevoerd op de weerloze Palstijnse bevolking is niet alleen in strijd met de rechten van de mens maar ook een regelrechte oorlogsmisdaad.

 40. Toth
  08 januari 2009 om 11:42 uur.

  Hamas heeft Fatah niet verjaagd uit Gaza. Hamas heeft in een democratische verkiezing Fatah verslagen. Vervolgens heeft Fatah met Westerse steun een coup-poging gedaan die gedeeltelijk nog gelukt is ook.

  Hamas is de Fatah van na Arafat met exact dezelfde uitgekauwde oude zionazi propaganda. De anti-Hamas, pro-Fatah retoriek van zionazi’s kan dus direct ongelezen en ongehoord de vuilnisemmer in en dan de deksel erop tegen de stank van Israelische propaganda.

  Het geouwehoer over handvesten is ook al zo uitgekauwd en ongeloofwaardig als de rest. Wie kan met een uitgestreken en serieuze smoel naar de slachtingen door de zionazi’s kijken van een disproportioneel (als het woord nog enige betekenis heeft) groot aantal weerloze kinderen in een concentratie kamp genaamd Gaza (eindelijk zelfs correct als dusdanig geïdentificeerd door de baas van alle katholieken) en vervolgens beweren dat het Hamas is die een serieuze militaire bedreiging vormt voor Israel? Als je werkelijk bereid en in staat bent om in zó absurde propaganda te geloven, dan kunnen ze je alles wijsmaken, punt.

  Israël is rijk aan financiële, diplomatieke en militaire steun, met een eigen internationale terreurbeweging, superrijke evangelische eindtijdmongolen en andere zwaar christelijke debielen, de hele Westerse pers als propaganda-apparaat en ga zo maar door, maar het is moreel en in normaal medemenselijk opzicht volkomen bankroet.

  Je moet jezelf constant voorliegen om met een rustig geweten bij zo’n club te willen horen. Tenzij je sadistisch of anderszins psychopathologisch gestoord bent van nature houd je dat uiteindelijk niet vol.

 41. Azidan
  08 januari 2009 om 11:53 uur.

  Peter,

  je spreekt over de oprichting van de staat Israel 1948

  Door die zin erken je dat Israel niet thuishoort daar in Palestina omdat het een “illegale oprichting is”

  en dit moet ongedaan gemaakd worden

  je zegt met je eigen mond “oprichting van de staat Israel”

  Die oprichting had niet mogen gebeuren, want het is een illegale oprichting, dat land van Haifa, Tel Aviv tot de Negev Woestijn was van de Moslims al de moslims,

  Maar het is beter zo, laat ze zich maar groeperen, De Joden van her en der om zich te vestigen in Israel, ze weten dat zij gewoon rechtstreek naar een van de grootste massagraf aller tijden lopen, zoals hun Thora hen oproept “blijf weg van daar voor jullie eigen bestwil”

  Onze Profeet vzmh heeft gezegd “Het Uur zal niet komen voor de Moslim niet gestreden heeft tegen de Jood”

  Bij Allah, een Jood zal zich verstoppen achter een rots, deze Rots zal uitroepen “hier , hier een Jood, kom dood hem” en deze Moslim zal hem doden”

  De Joden zijn eigenlijk in de kaart aan het spelen van de Moslims, zo worden zij een gemakkelijke doelwit en slachtoffer, ik heb medelijden met de Joden

 42. Azidan
  08 januari 2009 om 11:55 uur.

  Hoeveel Rabbi’s zijn tegen de oprichting van de staat Israel, Volgens de Thora zelf hebben alle joden een eed afgelegd dat zij geen voetstap mogen zetten in Israel,

  Hoe verklaar je de “diaspora” dan?

 43. Azidan
  08 januari 2009 om 12:00 uur.

  De Oprichting van de Staat Israel is een kunstmatige oprichting, een broze bouwwerk dat op het punt staat af te brokkelen,

 44. Azidan
  08 januari 2009 om 12:21 uur.

  Mijn steun gaat naar m’n broeders HAMAS, HAMAS ja nog eens HAMAS,

  Men criminaliseert HAMAS alsof het terroristen zijn, terwijl zij democratisch verkozen waren,

 45. Henk el Makhloufi
  08 januari 2009 om 01:19 uur.

  EEN VOLK DAT VOOR TIRANNEN ZWICHT

  ZAL MEER DAN LIJF EN GOED VERLIEZEN:

  DAN DOOFT HET LICHT

 46. hassanhasson
  08 januari 2009 om 04:40 uur.

  Mensen, wees Rustig met Peter straks raakt ie nog erg verwaard!
  Laat hem lekker geloven dat terrorisme is voorbehouden aan democraten en dat slachting van inheems bevolking normaal is en komt voort uit zelfverdediging.

 47. najim
  08 januari 2009 om 09:06 uur.

  BESTE MENSEN,

  ZOALS WE HIER ZITTEN TE DISCUSSEREN OVER HET MIDDEN OOSTEN CONFLICT, MET HET FEIT DAT IEDEREEN VAST HOUD AAN ZIJN EIGEN IDEEEN OM TOT HET VIEDEN VAN OPLOSSINGEN. zO ZITTEN ER IN HET MIDDEN OOSTEN OOK MENSEN DIE ZICH AAN HUN EIGEN IDEEEN VAST HOUDEN,WAARDOOR ER NOOIT EEN OPLOSSING KOMT.

  Maar ik heb in iedergeval 1 ding berijkt op deze forum.
  En dat is dat we met elkaar gaan discusseren om tot een oplossing te komen.
  en ieder zijn mening of stelling name te accepteren en te respecteren.

  Ik houd de moed er in dat als de mensen (op dit forum) er uit kunnen komen in een normaal discussie zonder grof taal gebruik,maar met argumenten. Dat er in het midden oosten ook wel een keer lukt om zonder(raket beschietingen,invasie etc……) tot een oplossing te komen.

  in het midden oosten wordt er gebruik gemaakt van veel propaganda.
  De israelis laten allen de raket beschietingen zien en verwijzen naar het verleden etc…….. kijk hoe zielig wij wel niet zijn.

  De palasteinen daar in tegen laten alleen beelden zien van de kinderen die het dupe zijn van alles. Kijk hoe zielig wij zijn,

  Hoe moeten wij als derde partij dan een werkelijk beeld krijgen van de situatie daar. En op een correct manier onze mening daarover gaan geven.

  Nogmaals ik druk mij uit en kies geen partij. Alle beelden die ik zie zijn erg.
  wel leef ik met de palesteinen mee. Ze hebben niks en worden hierdoor nog verder in te put gedreven.

  Israel heeft alles en misbruikt het tegen de mensheid.

  Hamas heeft niks en kiest ook niet voor zijn/haar volk.

  Er zal voor beide een nieuwe bladzijde moeten komen. om te beginnen met een schone lei. om als vrije landen naast elkaar te gaan leven. Met een stad als jurazalem ,voor beiden een heilige plaats. Een zelf bestuur creeeren waarbij een gelijk aantal personen in zit uit de 2 landen, die mensen moeten ervoor zorgen dat de staf bloeit en groeit. veilig is. moslims en joden moeten er in wonen en ze hebben allemaal zeggensschap middels die zelfbestuur.

  wat doe je bij geljikstand met stem rondes in het bestuur want dat ga je krijgen.
  verworpen en in een later stadium weer er een keer over praten,

  eerst moet er vertrouwen zijn tussen die tweeen. ze moeten elkaar de rug durven te keren zonder neergestoken te worden. als zij dat kunnen overwinnen zal het midden oosten het paradijs van de gelovigen worden.

  En het licht dooft niet voordat het aangestoken wordt.
  En ze verdienen een kans om het voor elkaar te krijgen, en de rest van de wereld moet zich er niet mee gaan bemoeien. zowel usa,iran en allen andere landen beperk je tot je eigen probleem. Want zij zorgen voor opschudding met hun uitspraken. Om dat alle landen er belang bji hebben dat deze problemen in het midden oosten niet opgelost worden,zodat zij hun wapen industries op de been houden.

  veel lof voor jullie jongens en meisjes met de prestatie van de huidige discussie ik zou zeggen zet jullie beentje maar voort. wel positief blijven 🙂

  sallaam,
  najim

 48. HAMAS
  09 januari 2009 om 12:58 uur.

  Allahoemma Nsoer Islamana, wal Moeslimeena, wal Moedjahideena fi Filasteen!
  Allahoemma zalziel al yahood min ta7tie aqdaamihiem!!
  Allahoemma shattiet qoeloebahoem!!!
  Allahoemma dj3al arroe3b fi qoeloebihiem ya rabb!!
  Allahoemma r7am mawta Filasteen!!
  Allahoemma dj3alhoem mina Shhoehadaa’!!!
  Allahoemma koen fi 3awnihiem ya rabb!!
  Allahoemma sabbirhoem ya rabb!!
  Allahoemma Ameen Ameen Ameen.

 49. joop van laarhoven
  09 januari 2009 om 01:07 uur.

  Wat is dat met moslims,oorlog en geweld in Algerie ‘/Pakistan/Aghanistan/Soedan/Irak/Iran/Palestina/Indonesia/Somalia / enz.ook in Europesche steden vaak gewelden, vaak tegen elkaar omdat het een andere stroming in de Islam is.Vertel het mij leg het uit? Trouwens Mhamed joden hebben Marokko wel groot gemaakt.
  Joop Essaouira

 50. Azidan
  09 januari 2009 om 02:10 uur.

  Over welke oorlogen heb je het?

  De oorlogen in Kashmir die gepleegd worden door de veelgodenaanbidders de Hindoes?

  De oorlogen in Palestina, die gepleegd worden door Israel,

  De oorlogen in Irak die gepleegd worden door Amerika

  Wie is de oorlog gestart in Afghanistane, wie is er binnengevallen in Afghanistan?

  waarom kon Amerika het niet accepteren dat de Afghaanse Bevolking de Taliban geaccepteerd hebben als hun rechtgeleide en legitieme vertegenwoordigers???

  Waarom konden de westerlingen en moenafiq-moslims het niet accepteren dat de overgrote meerderheid van de Algerijnse bevolking voor de FIS, koos,

  Over welke oorlogen heb je het? Elke oorlog dat gebeurt in de Aarde komt van de Westerlingen

  Over welke oorlogen heb je het?

 51. Henk el Makhloufi
  09 januari 2009 om 02:24 uur.

  Najim,
  Met alle respect voor jou,maar welke discussie heb je dan op gang gebracht?

 52. peter = de naam
  09 januari 2009 om 10:52 uur.

  beelden van de terroristen van hamas

  http://www.youtube.com/watch?v=0lCWCzPyCcw

 53. Azidan
  10 januari 2009 om 11:47 uur.

  Als je in een islamitisch land leeft dan moet je je houden aan de regels van dat land, en jij peter jij mag je niet moeien, met andermans zaken,

  Hoe kan een onbenullige kaaskop vanuit zijn pc’tje zich moeien met buitenlandse aangelegenheden, die enkel Hamas aanbelangen, en nochtans Hamas is overtuigend verkozen door de Palestijnse bevolking

  Die video heeft niks met Hamas te maken,

  Jij zet hier een clipje, maar ik kan 100 clipjes met de gruwelijkheden die Israel gepleegd heeft zetten,

  De VN, het Rode Kruis, en zelfs de pers is getuige van de onwettigheid van Israel, Peter, trek de krant open en je zult zien

  En niet vergeten, het Staakthetvuren werd verbroken door Israel, niet door de Hamas,

 54. Azidan
  10 januari 2009 om 11:50 uur.

  En nog iets Hamas heeft respect voor de Palestijnse Christenen, want deze Palestijnse Christen bestaan tot de vandaag nog steeds, dit kan men niet zeggen van de Spaanse Moslims die volledig uitgeroeid zijn,

  Hoe zit het met de Libanese, Jordaanse, Syrische, Egyptische Christen die tot de dag van vandaag nog steeds in het Midden-Oosten leven, en die dus nu pas zich bedreigd voelen door de Polarisering die teweeggebracht is door Israel en bepaalde groepen in het Westen

 55. Henk el Makhloufi
  10 januari 2009 om 12:56 uur.

  Kijk even op forum en zie de afbeeldingen van de steun voor de Palestijnen op postzegels door Marokko.
  onderwerp : Marokkaanse postzegels voor Palestijnse steunbetuiging

 56. Henk el Makhloufi
  10 januari 2009 om 01:38 uur.

  EEN TRAGISCH CONFLICT TUSSEN ONS EN DE BUREN.

  ” Onze buurman was al weken bezig met vuurwerk afsteken.
  Hij schepte er genoegen in om vuurpijltjes vanuit zijn hand in onze tuin te schieten.
  Wij waren er bang voor de vuurpijlen.
  Niet dat ze echt heel veel schade aanrichten,maar toch,al dat geknal en gesis het was nog al intimiderend.
  Ik had de buurman al een paar keer gevraagd om te stoppen met het afschieten van die dingen.
  Mijn buurman vindt ons niet aardig,het liefst zou hij hebben dat wij opdonderen zodat hij ons huis en tuin kan inlijven,maar hij had toch,onder druk van andere bewoners uit de straat besloten te stoppen met vuren.
  Het bestand hield vijf dagen stand.
  Op de zesde dag werd er bij ons aangebeld.
  Er stond een man voor de deur met een grote doos.Of we die aan de buurman wilde geven,die niet thuis was.
  “Moon travelers”stond er op de doos, “maanraketten,vuurpijltjes in alle kleuren van de regenboog”.
  We besloten de doos zelf te houden.
  De volgende dag begon de buurman weer te schieten.
  Blijkbaar was hij nog niet door de oude voorraad heen.
  Toen ik hem vroeg ,waarom hij zich niet aan het bestand hield,zei hij dat wij dat ook niet deden,omdat wij zijn nieuwe raketjes in beslag hadden genomen.
  Toen werd ik ontzettend kwaad.
  Ik heb de doos in de tuin gezet,ik heb hem overgoten met benzine,ben teruggelopen naar onze eigen tuin en toen hij zijn volgende maanraketje op ons afschoot,heb ik een brandende peuk op zijn doos gegooid.
  Ik zit nu in de gevangenis,terecht,ik had het anders moeten oplossen.
  Ik zie de beelden uit de Gaza en ik denk “waarom ik wel een Israel niet”.
  bron AD 10 januari 2009 door Vincent Bijlo.
  Schitterende colum die aangeeft dat het denken van Nederland toch aan het veranderen is.

 57. kano
  10 januari 2009 om 03:34 uur.

  zeker een schitterend colum Henk

 58. hassanhasson
  10 januari 2009 om 04:43 uur.

  Er zijn zat Hezbolla- en Hamas strijders die het christelijk confessie aanhangen en genoeg Atheisten! en ze strijden allemaal tegen één Vijand!
  tegen de Holocaust veroorzakers en zich noemend de Zionisten!!!
  Ons voorouders hadden, tijdens de tragedie, hen een veilig huisvesting gegeven! en nu lopen zij de kinderen van degene die hun een veilige haven heeft gegeven afteslachten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik vraag mezelf af; zou het niet beter geweest als de Arabieren en de Ottomaanse rijk indertijd zich afzijdig hielen en hetgene, hoe erg het is, beschouwend als een zuiver Europese probleem?

  De afslachting van Gaza was al heel lang in de voorbreiding en dat gebeurde in het VS onder toeziend oog van Bush. Obama en Tony Blair waren ingelicht..Blaire heeft dit laten doorschemeren in een krantartikel..
  De terroristen, het zionistische leger, stond te popelen om Hamas aan te vallen om te laten zien dat hij nog steeds ijzersterk is en de hele omgeving nog kan terroriseren. Dit na een geweldig verlies van Hezbolla..
  Ze proberen Hamas op de knieen te krijgen door burgers te moorden. Tyfus Honden, ik begin ze intens af te keuren om wat ze burgers, kinderen, vrouwen, moeders aandoen !
  Israel verdient geen veiligheid maar een plaats op een vulkaan!!!!

 59. joop van laarhoven
  10 januari 2009 om 08:31 uur.

  AZIDAN,
  Westerlingen maken de oorlog?
  Bedoel je, de Taliban—-die meisjes afschieten els ze naar school gaan?
  Bedoel je ,in Algerie—de FIS die duizenden mede moslims over de kling hebben gejaagd?
  Bedoel je, Palestina waar Hamas en Fata elkaar opblazen?
  Bedoel je ,Irak waar Sadam de koerden vergiftigden.?
  Bedoel je, Kashmir dat van India is?
  Bedoel je Darfuur,waar arabische millietties vluchtelingen verkrachten en vermoorden.
  Welke westerlingen bedoel jij?droom maar lekker door.
  Salam,Joop Essaouira

 60. RachiD
  10 januari 2009 om 11:16 uur.

  Peter,

  kom op nou man.
  Ik heb je slimmer en kritischer ingeschat. Je gaat me toch niet vertellen dat ik het daarin mis heb he.

  Hoe kun je nou Hamas veroordelen, terwijl het Palestijnse volk al tientallen jaren lijdt onder de israëlische bezetting. Voor Hamas waren er andere verzetsbewegingen die het opnamen tegen de Zionistische bezetters. Na Hamas zullen andere verzetsbewegingen opstaan.

  Zoalng het Palestijnse volk bezet en onderdrukkt wordt door de israëliërs, zullen de palestijnen het niet pikken en voor Vrijheid vechten, al wordt het hun dood.

  Als je dat zelf niet in kunt zien Peter, dan hoop ik dat je je wat kritischer opstelt en meer gaat nadenken.

  RachiD

 61. RachiD
  10 januari 2009 om 11:28 uur.

  Vertel mij eens joop van laarhoven,

  waarom De Israëliers duizenden palestijnen ongestoord mogen vermoorden?

  Waarom de Amerikanen en de Europeanen denken zomaar mensen te kunnen vermoorden door orrlogen te beginnen tegen landen zoals Irak en Afghanistan, onder het mom van ‘democratie brengen’?

  Waarom de westerlingen zoveel wapens verkopen aan andere naties?

  ….????? enz???/

  Je kunt deze vragen gaan beantwoorden,
  of je kunt vertellen waarom de palestijnen geen recht hebben op vrijheid?
  Waarom ze geen recht hebben op een eigen land?
  Waarom ze niet tegen de bezetting van hun land mogen zijn?
  Waarom verzetsbewegingen zoals de Hamas zich niet mogen verzetten tegen de Zionistische Israëliers die het palestijnse volk bezetten, onderdrukken en denken te kunnen doen wat ze maar willen?
  Vertel mij eens waarom er zoveel palestijnen zomaar uitgemoord kunnen worden, zonder dat men Israël aanspreekt?

  Vertel mij eens Joop van Laarhoven…

  Wat ik jou in ieder geval kan vertellen is zolang de palestijnen bezet en onderdrukt worden door de Zionisten, zullen de palestijnen zich altijd verzetten tegen de kolonisten. Ze zullen vechten voor hun vrijheid zoals ze dat altijd al hebben gedaan.

  RachiD

 62. Azidan
  11 januari 2009 om 10:12 uur.

  Joop; alsltublieft, niet flauw doen, jij moet terug naar school gaan om de definitie te leren van een “oorlog”

  Over de Taliban die de meisjes afschieten,

  Ten eerste : geef me bewijzen dat het wel degelijk Taliban waren, volgens mijn bronnen waren het mensen van de Bloeddorstige Noordelijke Alliantie of gewoon een tribale recht dat niks te maken heeft met Shariah,

  Je spreekt over de FIS, die gruwelijkheden die gebeurd zijn in Algerije zijn pas gebeurd nadat de “corrupte, geldverslindende, slijmende regering van Algerije overtuigd verslagen was in Algerije door de legitieme Moslims”

  En nog iets wat in Algerije gebeurd was werd gedaan door de soldaten die de bevolking wou bestraffen omdat zij massaal voor FIS gekozen hebben, in ieder geval er zijn geen bewijzen,

  In Palestina, is het weeral FATAH die het niet kan accepteren dat de verkiezingssuitslag in hun nadeel was, en die dus een burgeroorlog is begonnen en die de macht wou “stelen” terwijl het Palestijns Volk toekijkt???

  In Irak, met Saddam was het totaal, anders, Saddam, was ten eerste geen “islamfundamentalist” zoals Bush beweerde, Saddam was zelfs heel hard tegen de Islamisten, verder nog is Saddam er in geslaagd door zijn harde aanpak orde en rust te brengen tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Saddam was in eigen land, in zijn eigen streek, niemand hoeft hem de les te spellen over zijn eigen land,

  In Kashmir, weeral, zeg ik, Kashmir is een provincie waar 95 percent Moslims zijn, ik ga nog een stapje verder India was een moslimstreek dat van het Islamitisch Moeghal Rijk was, maar door de Britten en Hindoes is India een ongelovig land geworden

  Wat in Darfur gebeurd is, betreur ik ten zeerste, ik ken de exacte omstandigheden niet,

  We moeten ook weten wat een, oorlog is, een oorlog is wanneer een lad een ander land aanvalt , en dus aggressie uitoefent op dat land, en dat is juist wat Amerika en Engeland doen, zij vertrekken van uit hun moederland en gaan met boten en vliegtuigen, sturen hun militaire oorlogsbodems naar daar, en komen via de ATlantische Oceaan, naar de landen die ze willen aanvallen,

 63. Henk el Makhloufi
  11 januari 2009 om 12:50 uur.

  Voor alle duidelijkheid.
  Israel voert luchtaanvallen uit opop de steden met Palestijnse burgers en verklaard dit te doen om het verzet van Hamas te breken.
  Zij maken gebruik van clusterbommen en de fosforbommen.
  Over land komt men met tanks ect en valt weerloze burgers aan en moord hen uit.
  Nog niet eerder gezien maar gisterenavond op de ZDF te zien:
  vanaf zeezijde doet ook de Israelische “zeehonden brigade” een duit in het zakje.
  M.a.w. een stukje land van amper 45 bij 7 km met maar 1,5 miljoen inwonerswordt door een leger van land,zee en luchtstrijdkrachten systematisch uitgeroeid.
  Men gebruikt wapens die direct vallen onder het oorlogsrecht en men maakt zich continu schuldig aan misdrijven tegen de menselijkheid en pleegt oorlogsmisdaden.
  Bij het plegen van deze genocide worden zij gesteund door een groot aantal landen.
  Op dit moment zoeken de VS een aantal vrachtschepen om de voorraad munitie in het depot van de Vs in Israel op peil te houden.
  Men zegt dat dit de normale reguliere vervanging is,maar iedereen weet beter. De Palestijnen worden uitgeroeid met wapens en munitie van de VS,thans duidelijk en rechtstreeks bewezen.
  Het Palestijnse volk in Gazastrook is verraden door Abbas die thans duidelijk blijkt samen te spannen met Israel.
  In plaats van internationaal voor zijn volk op te komen en zelfs de troepen van Fatah in te zetten tegen de staat israel , onderhandelt hij en praat israel naar de mond door Hamas als schuldige aan te wijzen.
  Israel heeft uiteindelijk tot doel om de Palestijnen te verdrijven uit de Gazastrook en deze dan in te lijven zodat zij geen zaken meer hebben te doen met 2 Palestijnse gebieden.
  En Abbas zal daar mee instemmen,ook al kost dit nog vele duizenden Palestijnse kinderen,vrouwen ,moeders,jongens het leven.
  Nog even voor alle duidelijkheid in 2007 waren Franrijk,Belgie,Duitsland en Engeland naast de VS de grooste wapenleveranciers aan de staat Israel.
  Dat zal vandaag de dag alleen nog maar meer zijn geworden
  Hier vindt heden ten dage onder het toeziende oog van de gehele wereld een complete massamoord plaats onder de mom van “ik moet mij verdedigen”.
  En hoe nu verder?

 64. Henk el Makhloufi
  11 januari 2009 om 12:56 uur.

  Hassanhasson,
  De toekomst is nog even somber internationaal gezien omdat de volgendE bende die de VS gaar besturen net zo goed voor Israel is als de huidige.
  H.Clinton staat internationaal bekend voor haar lobby met de Israelische staat.

  Maar :
  HET PALSTIJNSE VOLK ZAL OVERWINNEN

 65. joop van laarhoven
  11 januari 2009 om 02:57 uur.

  Henk.zolang moslims andere moslims uitroeien zijn ze bezig zichzelf te vernietigen.Jammer!
  O ja!! allen nog een goed 2009

 66. kano
  11 januari 2009 om 04:36 uur.

  .@joop van laarhoven

  achter elk oorlog in de islamitische landen zitten de zionisten en amerikanen achter, zo willen ze de islam vernietigen,

  -het westen wil de aardolie in Darfur hebben daarom hebben ze daar dzg. stijders gesticht tegen de regering die tegen het westen is.

  -in somalie willen ze geen moslimleiders die aan de macht waren daarom sturen ze ethopie erop, en ze zijn bang dat al qaida zich daar gaat vestigen

  -in algerije waren in de jaren 90 de FIS democratisch gekozen, en corrupte algerijnse overheid wilde dat niet toelaten en kwam het volk in opstand, (het is normaal)

  – Irak is door het westen aangevallen en bezet.

  -Palestina (verhaal is bekend)

  -pakistaanse volk wil geen corrupte regering die door amerka wordt gesteund om het volk onder te drukken deze mensen komen in opstand tegen deze onderdrukking en ze willen een democratische regering

  -afghanistan is door het westen bezet, zoals in irak worden daar ook elke dag mensen door de bezetters vermoord.

  dus conclusie wie is de oorzaak van die ellende?

  het is eigenlijk andersom . Marokko heeft de joden groot gemaakt , niet de joden Marokko

 67. hezbollah
  11 januari 2009 om 07:33 uur.

  Weet je wat mooi zijn beste moslim broeders.we hebben nog een paar 10 duizenden joden in marokko.in bijv mallah in fes in mallah van rabat assouira is ook zon joden stad.wij zouden daar een hamas partij moeten oprichten.en dan zo omgaan met de zionisten zoals zij met onze broeders in gaza en de rest van onze geliefde palastina omgaan.dat is wat er met ze moet gebeuren.tand om tand.nu zullen de zionisten mij in nl als extreem verklaren maar maar ik spuug op julie ik gebruik julie leugen achtige wapen van vrijheid van meningsuiting vervloekte kinder moordenaars allah swt zal julie vervloeken en vernietigen inchallah.ALS alle arabieren dan nog niet eens alle moslims.met zn allen op israel zouden spuugen dan zouden julie al in onze spuug verdrinken julie zijn niets waard insekten want wij vrezen immers de dood niet die lachen wij toe zionisten afz een grote zionisten haten uit de bergen van arif die schoon zijn van de vervloekste mense op aarde.Nog iets beste redactie acsepteer dericht het is immers vrijheid.sokran wslm

 68. Henk el Makhloufi
  11 januari 2009 om 07:42 uur.

  Joop,
  Er bestaan opname uit de vernietingskampen waarin te zien is hoe de mensen elkaar de dood in dreven,zelfs eigen famileleden offerde men op om zelf wat langer te mogen blijven leven.
  In die tijd bestonden er nog geen problemen met de Moslims.
  Maar wie heeft deze dan veroorzaakt c.q uitgelokt?

 69. manjid
  11 januari 2009 om 09:45 uur.

  HEZBOLLAH,
  dan moeten het wel joden zijn die raketten opzettelijk afvuren op Marakesh, Joden die hun leven opofferen als menselijke bom in een bus vol marokkanen , en Joden die de, de vernietiging en de verdijving van alle Marokkanen uit Marokko nastreven., Geef ze 20000 raketten en houdt ze niet tegenom menselijke schilden gebruiken voor een afvuurplatform., Tevens moet deze vorm van politiek democratisch gekozen worden, Pas als dit soort joden er zijn mag je ze persoonlijk aanvallen. Want dan zijn ze echt dom bezig., PS. de door jullie gewenste vernietiging van de staat Israel zal geen enkel verbetering in de Moslem wereld teweegbrengen. Jullie blijven vechten en zullen de VS als zondenbok hebben en het zielig slachtoffer spelen. Neem een voorbeeld aan CHINA, INDIA (India behalve de terroriste aanvallen van moslem extremisten) en andere landen. Daar heerst redelijke vrede. Niet door de VS of ondanks de VS maar door hun verstand en nuchterheid.

 70. HAMAS
  18 januari 2009 om 12:07 uur.

  @joop

  vergeet niet waar je vandaan komt, als nederlander weet je donders goed
  dat nederland wereld bekent staat als het land van de piraten ..dus je weet dondersgoed wat het ook inhoud…stelen,liegen,bedriegen,en noem maar op.
  dus zo is nederland eigenlijk onstaan en zo ben jij ok eigenlijk tot de wereld gekomen,jou vader ontmoet jou moeder dan gaat hij zondigen met haar dan steelt hij haar portomonee dan verteld hij haar dat hij er van door moet gaan
  en dan verdwijnd hij van de kaart..dus ga ik jou een goed advies geven voor dat je hier non cense gaat praten, ga eerst je vader zoeken !!
  dus niet groot doen en blijf kein want dat ben je en al en
  die kaas kopen van jullie.
  heb je een probleem los dat met je moeder op.
  en niet doen als of je deze probleem niet hebt want ik ken jou soorten
  hier zich uiten om dat ze zich zo klein voelen en iemand zoeken om hem te kleineren,dat kun je niet joopie!
  want het gaat je niet lukken.
  alah is de grootste

 71. HAMAS
  19 januari 2009 om 01:06 uur.

  @joop

  wat ik hier voor te zeggen had heeft niets met politiek te maken
  het is persoonlijk,joopie denkt namelijk dat hij hier op deze site zich
  kan uiten achter de scherm als het ware..op straat moet hij een luier
  om ,omdat ieder keer als hij een moslim ziet dat schijt hij daar in..en dit
  komt allemaal door dat hij bang is omdat als hij buiten zich niet kan uiten want dan slaan ze hem bont en blauw .oeps!

  en zo weet ik dat al die israelise soldaten ook een luier om hebben,
  alle moslims weten dat , dat ze schijterts en lafaards zijn
  achter dat helle dikke kostuum van ze
  die ze dragen en daarmee op straat gaan schuilen achter hun tanks
  en het ergste is, is dat ze op kinderen schieten
  echte lafaards zijn ze vind je niet?

  en wat ik hier allemaal mee bedoel is
  is omdat je een psichies problemen hebt?
  ik vraag me af of je nog je vader hebt gevonden?

 72. boris
  16 december 2009 om 01:18 uur.

  hoi iedreen

 73. boris
  16 december 2009 om 01:20 uur.

  ik ben gek joh en heel stom

 74. boris
  16 december 2009 om 01:21 uur.

  sijmen je moet dit zien joh egt grappig

 75. pieter
  05 januari 2010 om 11:12 uur.

  hallo ik ben pieter 😉

Plaats je reactie