MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook Marokkaanse voorzitter voor Zeeburg

08 januari 2009 | in Marokko | 2 Reacties

Fatima ElatikMarokkaanse Nederlanders timmeren flink aan de weg in de politiek. De PvdA in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg draagt Fatima Elatik voor als stadsdeelvoorzitter. Zij is nu nog wethouder, maar er is een opvolger nodig voor de huidig ’stadsdeelburgemeester’ Nico Papineau Salm. Hij legt zijn functie om gezondheidsredenen neer.

Dat maakte de PvdA in Zeeburg woensdag bekend, schrijft het Algemeen Dagblad. De sociaal-democraten zijn met 9 van de 21 zetels verreweg de grootste partij in de lokale raad.

Twee jaar geleden werd Ahmed Marcouch de eerste Marokkaans-Nederlandse stadsdeelvoorzitter van Amsterdam. Hij is de hoogste baas van Slotervaart.

Deze week werd Ahmed Aboutaleb, eveneens van Marokkaanse afkomst, geïnstalleerd als burgemeester van Rotterdam.

Lees ook het artikel: Eerste voorzitter stadsdeel met een hoofddoek.

Er zijn 2 reacties

 1. joop van laarhoven
  09 januari 2009 om 01:10 uur.

  Van harte geluk gewenst! wat doen die vrouwen het toch goed.Nu de mannen nog.
  Joop Essaouira

 2. hassanhasson
  09 januari 2009 om 03:30 uur.

  zijn ahmed en marcouch misschien ven geslacht veranderd?

Plaats je reactie