MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Harde kern smokkelbende Nador ontkomen

27 januari 2009 | in Marokko | 6 Reacties

amn lwatanieEen omvangrijk schandaal rond de smokkel van hasj uit de Noord-Marokkaanse regio rond Nador heeft geleid tot de vervanging van de Marokkaanse inspecteur-generaal van de marine, admiraal Mohamed Berrada.

De Marokkaanse politie heeft in de zaak de afgelopen weken circa tachtig arrestaties verricht, waarvan het grootste deel binnen de Marokkaanse strijdkrachten. Zo schrijft het NRC Handelsblad.

Het zou gaan om uitgebreide smokkeloperaties vanaf de kust nabij Nador richting Spanje, waarbij werd samengewerkt met bendes in Spanje, Nederland en België, zo hebben de Spaanse en Marokkaanse pers de afgelopen dagen gemeld.

In totaal werden circa zestig arrestaties verricht onder marineofficieren, agenten en hulptroepen van het Marokkaanse leger. Tevens werd een tiental drugssmokkelaars gearresteerd in wat geldt als een van de grootste antismokkeloperaties ooit door de Marokkaanse justitie tegen drugsorganisaties in de Marokkaanse Rif. De opgepakte militairen en agenten zouden in ruil voor steekpenningen de smokkel hebben toegestaan.

De hasjsmokkel vanaf de Noord-Marokkaanse kust heeft plaats met behulp van grote speedboten die snelheden van 130 kilometer per uur kunnen bereiken. Deze zijn nauwelijks te onderscheppen door de douane. Per transport wordt twee ton of meer aan hasj gesmokkeld voor verdere distributie binnen Europa.

Volgens de Marokkaanse pers is de harde kern van de smokkelbende uit Nador grotendeels ontkomen. De betrokkenen zijn mogelijk via de Spaanse enclave Melilla naar Europa ontkomen. De politie zou inmiddels een internationaal arrestatie- en opsporingsverzoek hebben uitgevaardigd voor een twintigtal verdachten. Zo schrijft de krant.

Er zijn 6 reacties

 1. Charif
  27 januari 2009 om 11:13 uur.

  Jammer dat deze mensen Marokko weer ten schande maken!!!
  Jammer dat ze ook weer uit het Rif gebergte moet komen………..

  Niet echt goed voor de naam Marokko…

  Charif

 2. mhamed
  27 januari 2009 om 02:08 uur.

  Charif wat lul jij nou weer ,of marokko het goed doet!!!

 3. Jamal
  27 januari 2009 om 03:54 uur.

  @ Mhamed hahah Gatar jij !

 4. mmmm
  27 januari 2009 om 06:39 uur.

  alhamdo lilah,
  dit is het begin van de vooruitgang
  en dit is het beging van het bestrijden van corruptie en machtsmisbruik
  dit is het begin van schoonschip maken
  andere (slechte) hoge pieten en ambtenaren zullen nog volgen
  en er zullen daar mensen de plaatsen overnemen die voor het land gaan dienen en die hard zullen gaan werken om als nog het land te reden van ellende.
  Misschien is het voor ons weggelegd om daar iets moois op te bouwen voor ons land in de toekomst.
  Als dit heeft plaats gevonden dan wet je dat het land uit het regiem bevrijd wil worden.
  Ik roep de koning om met deze stap verder te gaan en zijn klus af te maken.
  En Allah zal hem hierbij steunen.

 5. abdelmz
  28 januari 2009 om 10:36 uur.

  Charif ) Van Waar Dan Komen Eh Gare

 6. Charif
  29 januari 2009 om 01:25 uur.

  Abdelmz,

  Ik snap niet wat je bedoeld???

  Charif

Plaats je reactie