MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Scholen tegen komst Ibn Ghaldoun

08 februari 2009 | in Maatschappij | 1 Reactie

islamitische basisschoolGeen moslimschool op de noordoever van Rotterdam. Dat is waar twee grote scholenkoepels (LMC en het christelijke CVO) dinsdag voor strijden bij de Raad van State. De scholenkoepels vrezen een leegloop van hun eigen scholen als Ibn Ghaldoun zich vlakbij het Marconiplein vestigt. Zo schrijft het Algemeen Dagblad.

De middelbare scholengemeenschap Ibn Ghaldoun wil al jaren weg uit de verpauperde schoolpanden, verspreid over Rotterdam-Zuid. De gebouwen ontberen gymzalen, praktijklokalen en fatsoenlijke schoolpleinen. Ibn Ghaldoun heeft altijd gezegd dat de slechte onderwijskwaliteit alleen grondig kan worden opgevijzeld in nieuwbouw waar alles onder een dak zit.

Bovendien, zo stelt Ibn Ghaldoun, wonen veruit de meeste leerlingen niet op Zuid, maar komen ze juist van de noordoever en uit omliggende gemeenten. Ook daarom is het volgens de islamitische school logischer om bij op de Vierhavenstrip bij het Marconiplein neer te strijken.

Ton Leinse van Ibn Ghaldoun vindt het onzinnig dat de scholenkoepels LMC en CVO bang zijn leerlingen kwijt te raken. ,,Ze vrezen dat we in hun voedingsgebied actief worden. Maar dat is een vreemd argument voor christelijk onderwijs. Het zal om hun islamitische kinderen gaan. Die horen daar sowieso niet thuis.”

Ook de gemeente is tegen de mogelijke verhuizing. Wethouder Geluk (onderwijs) wil dat Ibn Ghaldoun eerst kwalitatief de zaakjes op orde brengt, voor hij aan een verhuizing wil meewerken, zo schrijft het dagblad.

Er is 1 reactie

 1. Mevr. toemkaya
  20 februari 2009 om 04:54 uur.

  Hallo,

  Ik vind het onzinnig dat die 2 scholen zoo stom doen!
  Wij ibn ghaldoun moeten ook een netter gebouw krijgen!
  Ik vind het onterecht.

  met vriendelijke groeten.

Plaats je reactie