MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Grens Marokko-Algerije eventjes open

22 februari 2009 | in Marokko | 6 Reacties

Westelijke SaharaEen internationaal konvooi met hulpgoederen van zeker honderd voertuigen heeft zaterdag vrije doorgang gekregen bij de Marokkaans-Algerijnse grens. De grens is al sinds 1994 gesloten.

Er werd een uitzondering gemaakt voor het hulpkonvooi voor de bewoners van de Gazastrook, dat op weg is vanuit Groot-Brittannië naar de Egyptische grens met de Palestijnse gebieden, schrijft BNR Nieuwsradio.

De grens tussen de Noord-Afrikaanse buurlanden ging dicht na een terroristische aanslag in een hotel in Marrakech, waarbij volgens de Marokkaanse autoriteiten Algerije betrokken was. Tussen beide landen waren al langer politieke spanningen. Marokko en Algerije zijn het vooral oneens over de kwestie-Westelijke Sahara.

In de loop der jaren staken buitenlandse vertegenwoordigers individueel sporadisch de Marokkaans-Algerijnse grens over. Ook bij de kortstondige opening zaterdag, die ongeveer een uur duurde, werden alleen mensen met een niet-Marokkaans paspoort doorgelaten.

Er zijn 6 reacties

 1. abdesss
  24 februari 2009 om 01:49 uur.

  wat een gedoe terwijl algerijnen marokkanen het zelfde zijn net broerders maar politiek dat begrijpt niemand

 2. bayo
  27 februari 2009 om 03:51 uur.

  Ik kom zelf uit de beurt Ahfir paar meters van de grens ,wij en algerijnen zijn een volk zelfde bloed zelfde taal famillie door elkaar……..alleen in oujda wonen heel veel algerijnen , wij zien hun als marokkanen onze broeders zij naatuurlijk ook.maar de regering boutaflika zelf geboren in oujda zijn vreemd, boutaflika heeft nog steeds vrienden in oujda en famillie.

 3. kano
  28 februari 2009 om 02:59 uur.

  van mij mag de grens dicht blijven want die algerijnen veroorzaken alleen maar allende want die zijn vervloekt (door Marokkanen), ik kom zelf uit het oosten van Marokko en ik weet donders goed hoe die mensen zijn, ik weet nog in de jaren tachtig in 1989 was de grens ook open en de algerijnen stroomden naar Marokko als sprinkhanen (Jarad) en ze verzorgden voor veel ellende, en ik weet honderd procent zeker als de grenzen open gaat dat de terrorisme naar Marokko komt en veel allende zal veroorzaken

 4. marwa
  17 november 2009 om 09:42 uur.

  wan toe te ree fifa algeree!!!!!!!!! 1-2-3 viva l algrie!!!!!!!!!!!! hohohohoho hohohohoho hohohohohoho hohohohoho vil hamdin je algrie hohohohohoho wan toe te rie fifa l algrie hohohohohohohohohohohohohoho

 5. zabana
  28 augustus 2010 om 12:50 uur.

  hey kano jij hebt hier zeker goed in nederland ik ben algerijn en ik woon sinds 1990 in nederland en wat heeft nederland last van marokana en jij hebt over algerijnen

 6. zabana
  28 augustus 2010 om 01:01 uur.

  ik ben algerijn. hey kano vraag aan jou ouders die vroeger in algerije hebben gewerkt .van me mag de grens ook dicht blijven wat hebben we aan marokana helemaal niks. wat heeft maroko vertel. jullie luister zelf naar onze muziek wat heb jullie man. ga jou vader vragen hoe in algerije was toen hey daar gewon heeft makelijk leven in algerije en nu zeg jij dat we teror zijn tfoe alikom nakarin nama.

Plaats je reactie