MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Man wilde vrouw meenemen naar Marokko

13 maart 2009 | in Maatschappij | 1 Reactie

Ilyass B. is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan de helft effectief, en 550 euro boete. De rechtbank vond het bewezen dat hij zijn echtgenote twee jaar geleden tegen haar zin had willen meenemen naar Marokko. Zo meldt Het Laatste Nieuws.

Een bediende van een tolhuisje in Frankrijk verwittigde op 4 oktober 2006 de politie, nadat hij een angstige en huilende vrouw had opgemerkt op de achterbank van een BMW. De politie hield de wagen tegen. De vrouw verklaarde dat haar echtgenoot haar tegen haar zin in de auto had gezet om haar mee te nemen naar Marokko. Hij beweerde dat ze daar zelf naartoe wilde, maar dat ze onderweg plots van gedachte was veranderd. Hoewel hun verklaringen compleet tegenstrijdig waren, hechtte de rechtbank meer geloof aan de vrouw.

Toen de politie de wagen tegenhield, had ze immers blauwe plekken en schrammen. De deuren van de auto waren op slot en de voorzetel was naar beneden geklapt, zodat ze niet weg kon. De vrouw had geen bagage bij, behalve een handtas die in de koffer zat. Haar gsm lag in het handschoenkastje, waar ze niet bij kon. Ook het verhaal van de beklaagde bleek niet te kloppen. Hij zei dat ze naar Marokko gingen, omdat zijn vrouw daar een visum moest aanvragen om in België te kunnen blijven. De formaliteiten rond haar verblijf waren echter al afgehandeld.

De rechtbank vond de feiten dan ook bewezen. De man had zich bovendien al eerder agressief gedragen tegenover zijn echtgenote. Ze had zich burgerlijke partij gesteld en kreeg een schadevergoeding van 1.250 euro toegekend. De beklaagde, die niet te spreken was over het vonnis, gaf al te kennen dat hij in beroep gaat.

Er is 1 reactie

  1. hassanhasson
    13 maart 2009 om 08:32 uur.

    het is vervelend! maar aan ander kant wij kennen gelukkig geen familiedrama’s oftewel het kannibalisme op eigen bloedlijn.

Plaats je reactie