MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zeventien jaar cel voor moord

17 maart 2009 | in Maatschappij | 5 Reacties

De Marokkaan Mohammed A.Z. is maandag in hoger beroep in Marokko veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf voor de moord op de Utrechter Wouter Dol. De rechtbank van Casablanca veroordeelde A.Z. eerder tot 20 jaar cel.

Wouter Dol, directeur catering van de Utrechtse Stadsschouwburg, werd op 21 juni 2006 dood aangetroffen in zijn flat aan de Beneluxlaan in Utrecht.

A.Z. werd in oktober 2007 in Casablanca opgepakt als verdachte van de moord op Dol, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Van hem waren goede beelden gemaakt die werden uitgezonden in diverse opsporingsprogramma’s. Omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Marokko, werd hij daar berecht.

Er zijn 5 reacties

 1. peter = de naam
  17 maart 2009 om 04:28 uur.

  Laat maar zitten daar. Scheelt weer tienduizenden euro’s per jaar aan Nederlands belastinggeld. En nooit meer Nederland in please.

 2. naf
  17 maart 2009 om 10:32 uur.

  Ja lekker voor hem en dom hij had beter in Nederland berecht moeten worden als hij slim was dan had hij minder celstraf gekregen blijkbaar nederland kennende. Daarom zeg ik Marokko en de gevangenis hahaha hoe kan je zo dom zijn. Hij dacht vrij te komen in Marokko. Mooi niet..boetern voor je daden.

  zoals het hoort.

 3. Barabim
  17 maart 2009 om 01:49 uur.

  die kon beter in nederland blijven echt verschil 20 jaar cel of net 6 / 7 jaar cel

 4. dre
  18 maart 2009 om 07:28 uur.

  Nog wel,ook deze tijden veranderen.
  Over paar jaartjes is het hier ook 20 a 30 jaar.

 5. Tony
  08 december 2009 om 10:29 uur.

  En de twee hadden naar alle waarschijnlijkheid een relatie…. zal hem niet goed uitkomen daar in de gevangenis in Marokko als bekend wordt dat hij gay is….

Plaats je reactie