MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hip in hidjab

28 maart 2009 | in Kunst | 4 Reacties

Op 5 april begint de vijfde editie van Dubai Fashion Week, en in Londen vindt een dag later voor het eerst ‘Arabian Fashion World’ plaats, een platform voor moslimontwerpers. Een van hen is Rabia Zargapur (32). Medewerkers van Knack.be ontmoetten haar in haar thuisstad Dubai voor een interview.

Hoe zou u uw eigen stijl omschrijven?
Conservatieve chic: bescheiden, en dus geschikt voor moslims, maar tegelijkertijd ook een beetje gewaagd. En ik maak ook sportievere ontwerpen, die je bijvoorbeeld kunt combineren met sneakers. Voor de zomercollectie heb ik samengewerkt met Amber Feroz, een fantastisch ontwerper, en samen hebben we onder meer sportieve abaja’s (traditionele gewaden die alles bedekken behalve gezicht, handen en voeten) gemaakt. Normaal zijn die zwart, maar wij hebben ze kleurtjes gegeven en gespeeld met de vormen.

Zijn er bepaalde regels waaraan u zich moet houden?
Ja, neem nu strakke jeans, die waren een tijdje hip, dus gebruikte ik ze ook op de catwalk. Dat vinden sommigen “niet islamitisch genoeg”. Maar ik moet dat doen, om te tonen dat de westerse stijl en mijn stijl samen iets heel moderns kunnen vormen. Zo werkt het nu eenmaal: ieder merk heeft ‘showstukken’ nodig. Maar wanneer er een klant komt kijken naar mijn collectie in het atelier, heb ik een ruim aanbod aan broeken met brede pijpen. Al zijn ook strakke jeans mogelijk, als je ze bijvoorbeeld met een lange top draagt. Iedereen beleeft zijn geloof op een persoonlijke manier, het gaat tussen jou en je god. Dus niemand moet daarover oordelen.

Is het eenvoudig om als ontwerpster te werken in een islamitisch land?

Meer is hier verder te lezen.

Zie ook haar ontwerpen.

Er zijn 4 reacties

 1. naf
  30 maart 2009 om 01:41 uur.

  Ga toch weg man met deze bull shit..het is tegenwoordig meer mode dan waarvoor de hijab werkelijk gebruikt wordt. Schandalig meiden die een hijab dragen en hun lichaam accentueren dat is nou niet bepaald hijab dragen..of hijab met korte rokjes dat je de benen kan zien. Tegenwoordig doen ze dat alleen om dat aandacht te krijgen van de mannen gezien het feit dat vrouwen weten dat mannen toch voorkeur hebben aan vrouwen met hooftdoek en blote benen dan vrouwen zonder hooftdoek en er gewoon bij lopen. Stelletjes hypicrieten meer niet!!

 2. Aziz
  02 april 2009 om 11:12 uur.

  @ NAF

  Hoezo vallen mannen op hoofddoeken?? Ik vind het afschuwelijk staan. Als mijn vriendin zoiets aan doet is het meteen uit.
  Doel is om je te bedekken…..sure….

 3. naf
  02 april 2009 om 10:09 uur.

  @AZIZ

  Yep je heb gelijk. Zo mag ik het horen het gaat toch om de inhoud. Whalla zo bedoel ik het gelukkig zijn er nog mannen die liever voor de inhoud gaan dan alleen die hoofddoek. nou groetjes…

 4. moena
  03 april 2009 om 11:10 uur.

  o mijn god dat jij over inhoud praat welk inhoud heb jij, ja verschrikkelijk inhoud om keihard weg te rennen zo walgelijk is je ziekelijk inhoud. haaahihihihi naf inhoud wat een hypocriet gestoord wijf

Plaats je reactie