MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tante Marokkaanse koning gaat te ver

29 april 2009 | in Marokko | 6 Reacties

Hafsa Amahzoune is vermoedelijk de meest gehate persoon van Khénifra, schrijft het Marokkaanse tijdschrift TelQuel. Hafsa Amahzoune is ook de tante van de Marokkaanse koning Mohammed VI. Dat maakte dat politieagenten altijd de andere kant op keken als zij de wet overtrad. Maar het ziet ernaar uit dat tante Hafsa nu een stapje te ver is gegaan.

Het gebeurde tijdens de vervoersstakingen die Marokko onlangs platlegden. Uit protest tegen een verhoging van de verkeersboetes legden vrachtrijders hun werk neer, waardoor de benzinepompen leeg raakten. Toen een vrachtwagen een benzinepomp in Khénifra weer wilde bevoorraden, eiste tante Hafsa de brandstof op, bericht de Volkskrant.

De vrachtwagenchauffeur weigerde, waarna een vechtpartij uitbrak tussen tante Hafsa en de vrouw van de benzinepomphouder, de advocate Fatima Sabiri. De laatste zegt nu dat tante Hafsa haar met haar hoofddoek heeft proberen te wurgen en haar gezicht heeft bewerkt met een mes. De politie, die in de buurt was, deed niets.

Zo’n vierduizend inwoners van Khénifra hebben geprotesteerd tegen de manipulaties van Amahzoune. Marokkaanse media onthulden hoe de tante van de koning, een halfzuster van zijn moeder, al jarenlang haar omgeving terroriseert. Zij zou zich land, schapen, diploma’s en visa hebben toegeëigend waar ze geen recht op had.

Mensenrechtenorganisaties en opiniemakers eisen nu dat het recht zijn beloop heeft. Normaal gesproken worden leden van het koninklijk huis niet vervolgd. Zie vorig jaar een aangetrouwde oom van de koning, die een agent had beschoten. Het Marokkaanse persbureau MAP verklaarde dat de oom leed aan de ziekte van Korsakov, en daarna hoorde niemand meer wat van de man. Tante Hafsa ligt intussen in het militaire ziekenhuis van Meknes.

Er zijn 6 reacties

 1. mo
  29 april 2009 om 06:31 uur.

  la haola ola koata illa bilah
  meer zeg ik niet!!!

 2. abdesss
  29 april 2009 om 06:52 uur.

  zo zielig

 3. Brussel boy
  30 april 2009 om 12:12 uur.

  dind hafsa wlh echt rotte mensen daar corruptie hla sched

  moehiem hmdl leef ik in belgie en genieten we van ons rustigleven en het sfeer binnen het land

 4. trab
  30 april 2009 om 08:57 uur.

  Tja vrouwen he…Het zijn soms net beesten 🙂

 5. wasima
  30 april 2009 om 09:47 uur.

  La ilaha il Allah
  echt heel triest is dit !

 6. kano
  01 mei 2009 om 04:16 uur.

  ze moeten die rot wijf straffen zoals een normale burger gestraft wordt ook als ze de familie van de koning is iedereen is gelijk.

Plaats je reactie