MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Franse moslims meest tolerant

11 mei 2009 | in Maatschappij | 6 Reacties

Uit een Gallup-onderzoek blijkt dat de Engelse moslims homoseksualiteit niet accepteren: geen één van de 500 respondenten vond homoseksualiteit acceptabel. Van de Duitse moslims vond 80% homoseksualiteit niet acceptabel, bij de Franse moslims was dat 65%, schrijft website Expreszo.nl.

Van de Engelse moslims keurde 97% seks tussen ongehuwde partners af, bij de Duitse moslims was dat 73% en de Franse 52%. Soortgelijke percentages werden gemeten op het punt van buitenechtelijke seks. In elk van de drie landen werden voor het onderzoek 500 moslims geïnterviewd.

Het onderzoek vond plaats onder leiding van Dalia Mogahed, onlangs benoemd als adviseur van Obama en die in een eerder onderzoek moslims die sharia willen invoeren en die zelfmoordaanslagen steunen, als ‘gematigd’ omschreef

Er zijn 6 reacties

 1. rara
  11 mei 2009 om 10:39 uur.

  Conclusie: wil je een goede moslim worden in EUROPA en geacepteerd worden door de staat en westerse burgers dan, :
  accepteer je de homoseksualiteit (allayhfad) je zooon die later gay word
  accepteer je seks voor het huwelijk (allayhfad) je dochter die met vriendjes thuis komt

  en dan krijg je rwina in de tent
  ma3a salama

  (zieke westerse gedachten)

 2. am
  11 mei 2009 om 07:14 uur.

  dat noem ik geen tolerantie echte moslims zijn niet veel in frankrijk
  die zijn gewoon verwesterd voraal mensen uit algerij en tunesie die zijn echt verwesterd

 3. marijnt
  12 mei 2009 om 12:22 uur.

  Wat is er mis met verwesterd zijn.Daar is helemaal niks mis mee. De mensen in frankrijk accepteren dat hun identiteit veranderd door de omgeving waarin ze zijn omgegooid. Daardoor hebben ze het ook een stuk makkelijker en geen identitietscrisis.. Moslims in Nederland proberen met alle macht vast te houden aan hun identiteit. Ze voeren hierin een kansloze strijd die ze nooit zullen winnen. Je bent nu eenmaal in europa dat betekent gewoon dat je identiteit zal veranderderen.

  Kortom Er is helemaal niks mis mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,met verwesterd zijn.

  RARA,

  als je het hier niet bevalt je kunt altijd nog het vliegtuig terug nemen. Niemand houd je tegen

 4. karim
  12 mei 2009 om 12:52 uur.

  Zogenaamd de andere religies die accepteren het wel, zowel het christendom, jodendom en de katholieken hebben dezelfde gedachte als de moslims alleen moslimgedachte is hot en dit is 2009 je kijkt ernaar en loopt door lekker BELANGRIJK allemaal, maar ze hameren weer over de moslims dat vind ik jammer onderzoeken die tijd en geld kosten die nergens overgaan om een bepaald religie zwart te maken. Terwijl er ernstige problemen in de wereld zijn bijv. kredietcrisis, klimaatverandering en wat ze verzwijgen en zogenaamd blind zijn Palestina onderdrukking.

  Wel jammer.

 5. joop
  14 mei 2009 om 12:46 uur.

  Karim,
  Hebben weinig marokkanen in Frankrijk?.
  dan valt het met de moslims wel mee.
  Woon zelf in Marokko ,ze hebben geen last van mij ik pas me aan en probeer te leven naar hun regels en gebruiken,ben ik dan vermarokkaanst ?? heb niet dat gevoel.Als je je ergens niet thuis voelt moet je daar niet willen zijn , wil je niet vertrekken is aanpassen beter voor jezelf en je omgeving.Daarbij hoef je je identiteit niet te verliezen (ben nog steeds dezelfde Kaaskop)
  Voel me daar goed.
  Joop Essaouira

 6. jamak
  14 mei 2009 om 05:03 uur.

  DIt is discriminatie word zo een onderzoek ook onder christenen of joden uitgevoerd, neen. Althans dan lees je er niks over. Het moet is ophouden met dat gezeik en redactie van maghrebmagazine dit soort artikelen zijn in mijn ogen niet van toegevoegde waarde voor jullie doelgroep. Als die fransen niet mee willen doen aan de ramadan en in de zomer op vakantie in marokko in het openbaar alcohol nuttigen moeten zij weten, maar trek geen verband tussen deze twee groepen.

Plaats je reactie