MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tips voor weerleggen kritiek

19 mei 2009 | in Geloof | Reageer

Moslims hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Om ze te wapenen tegen de negatieve benadering door de buitenwereld gaf shaykh dr. Abu Ameenah Bilal Philips zaterdag op het Nationaal Islam Congres in de Amsterdamse Apollohal moslims tips om kritiek te weerleggen.

Zo is het onzin dat moslims veelwijverij hebben uitgevonden, zoals critici van de islam beweren. Het hebben van vier vrouwen is echt geen verplichting voor de moslim, aldus Bilal Philips, die zichzelf omschrijft als Jamaicaans/Canadees/islamitisch geleerde. Hij liet boven zijn hoofd een foto van een veelhoofdig mormoons gezin afbeelden. ”Mormonen zijn christelijk. Zestig vrouwen geen probleem.”

Dan de hoofddoek. Die wordt verketterd als uiting van onderdrukking. Opnieuw een foto. Nu van een christelijke non met een witte kap. ”Raar dat er nooit moeilijk wordt gedaan over de hoofddoek van nonnen. Ik bespeur een dubbele standaard,” aldus de voorman van de Islamic Online University. Hij ziet in de hoofddoek een trendy modeding, een fashion statement, tevens een teken van nederigheid. Niets mis mee. ”Op afbeeldingen wordt Jezus ook omringd door vrouwen met hoofddoek.”

Nog een misverstand. De islam is door het zwaard verspreid. Dat klopt niet, hield Bilal Philips de enkele honderden aanwezigen voor. Islam wordt niet verbeeld door een strijder die met wapperende kleding zwaardzwaaiend op een kameel rondrijdt en passanten de keus geeft: de islam of de dood. ”In tijden van vrede heeft de islam de grootste expansie meegemaakt.”

Wat zegt een moslim als hem wordt verweten dat zijn geloof er een hardvochtige strafmaat op na houdt waarbij handen en hoofden worden afgehakt? Wijs op de context, aldus Bilal Philips. ”Door dit strafrecht ontstaat wel een veilige samenleving met weinig criminaliteit.”

Vrouwenbesnijdenis komt voor in verlaten plekken in Ethiopië en Soedan maar heeft niets met islam te maken. Ander punt, eerwraak

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Plaats je reactie