MAGHREBMAGAZINE
Marokko en Marokkaanse zaken
- Amusement
- Carriere
- Economie
- Film
- Geloof
- Gezondheid
- Internet
- Justitie
- Kunst
- Literatuur
- Maatschappij
- Marokko
- Media
- Muziek
- Overheid
- Politiek
- Sport
- Toerisme
- TV
Tips voor weerleggen kritiek
Moslims hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Om ze te wapenen tegen de negatieve benadering door de buitenwereld gaf shaykh dr. Abu Ameenah Bilal Philips zaterdag op het Nationaal Islam Congres in de Amsterdamse Apollohal moslims tips om kritiek te weerleggen.
Zo is het onzin dat moslims veelwijverij hebben uitgevonden, zoals critici van de islam beweren. Het hebben van vier vrouwen is echt geen verplichting voor de moslim, aldus Bilal Philips, die zichzelf omschrijft als Jamaicaans/Canadees/islamitisch geleerde. Hij liet boven zijn hoofd een foto van een veelhoofdig mormoons gezin afbeelden. ”Mormonen zijn christelijk. Zestig vrouwen geen probleem.”
Dan de hoofddoek. Die wordt verketterd als uiting van onderdrukking. Opnieuw een foto. Nu van een christelijke non met een witte kap. ”Raar dat er nooit moeilijk wordt gedaan over de hoofddoek van nonnen. Ik bespeur een dubbele standaard,” aldus de voorman van de Islamic Online University. Hij ziet in de hoofddoek een trendy modeding, een fashion statement, tevens een teken van nederigheid. Niets mis mee. ”Op afbeeldingen wordt Jezus ook omringd door vrouwen met hoofddoek.”
Nog een misverstand. De islam is door het zwaard verspreid. Dat klopt niet, hield Bilal Philips de enkele honderden aanwezigen voor. Islam wordt niet verbeeld door een strijder die met wapperende kleding zwaardzwaaiend op een kameel rondrijdt en passanten de keus geeft: de islam of de dood. ”In tijden van vrede heeft de islam de grootste expansie meegemaakt.”
Wat zegt een moslim als hem wordt verweten dat zijn geloof er een hardvochtige strafmaat op na houdt waarbij handen en hoofden worden afgehakt? Wijs op de context, aldus Bilal Philips. ”Door dit strafrecht ontstaat wel een veilige samenleving met weinig criminaliteit.”
Vrouwenbesnijdenis komt voor in verlaten plekken in Ethiopië en Soedan maar heeft niets met islam te maken. Ander punt, eerwraak…
Het gehele artikel is hier verder te lezen.
Maghreb Magazine is een Marokkaanse nieuwssite die actuele onderwerpen over Marokko, Marokkanen en andere Marokkaanse zaken bij elkaar brengt.
Maghreb Magazine is proudly powered by Etnomedia | Entries (RSS) | Comments (RSS).
Plaats je reactie