MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Samen met Marokko aanpak misdaad

27 mei 2009 | in Marokko | 3 Reacties

amn lwatanieNederland en Marokko gaan elkaar helpen bij het bestrijden van zware criminaliteit. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft dat afgesproken tijdens een bezoek aan Marokko.

De afgelopen vijftien maanden heeft Nederland 152 keer een verzoek om hulp bij Marokko ingediend bij onderzoek naar bijvoorbeeld moordzaken of drugshandel, bericht Elsevier. “Om dat beter te laten verlopen, heb ik met mijn Marokkaanse collega afgesproken dat we een rechtshulpverdrag gaan sluiten”, zei Hirsch Ballin dinsdag in het radioprogramma Goedemorgen Nederland.

Hirsch Ballin heeft in Marokko ook gesproken over de Marokkaanse namenlijst. Marokkaanse Nederlanders moeten voor hun kinderen een naam van die lijst kiezen, tot ongenoegen van veel politieke partijen én veel Marokkanen.

Hirsch Ballin heeft naar eigen zeggen de verzekering gekregen dat het niet om een ‘gesloten’ lijst gaat, maar om een lijst die steeds wordt uitgebreid, ook met niet-traditionele namen. “De Marokkaanse benadering is een stuk opener dan we de afgelopen tijd hebben aangenomen”, zei hij.

Er zijn 3 reacties

 1. peter = de naam
  27 mei 2009 om 01:34 uur.

  Aha. Dus mag Joop El Akchoui of Barend el Kadrissi of Gerrit Aachbaan of Bertus Boussoufa of Theo El Amadi bijvoorbeeld binnenkort als voornaam geregistreerd worden? Leve de integratie op namengebied.

 2. 5rdf
  29 mei 2009 om 07:34 uur.

  of jan petrus abotaleb of joris boukhari

  en truus el barauk of zoiets

 3. naf
  02 juni 2009 om 09:21 uur.

  Geloven jullie het zelf het zal niet waar zijn hoor…Dus steek vooral je energie er niet in.

Plaats je reactie