MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rappende winkelier breekt door op TMF

12 juni 2009 | in Muziek | 3 Reacties

Hafid FaikDe videoclip over de hangjongeren in de Haarwijk in Gorinchem wordt vanaf zaterdag drie keer per week vertoond op muziekzender TMF. De maker, een rappende winkelier, verwacht dat hiermee de overlast in zijn wijk afneemt.

In april nam Hafid Faik een videoclip op over een groep Marokkaanse jongeren uit de Haarwijk. De politie verdenkt hen onder meer van diefstal, bedreiging van agenten en brandstichting in auto’s.

In de clip laat Faik de keerzijde van criminaliteit zien. Zijn clip op YouTube werd meer dan 6000 keer bekeken. ,,In de afgelopen maand heb ik stevige gesprekken met de jongens gevoerd. Ik heb ze aangeraden weer naar school of werk te gaan. Ik merk dat het sindsdien rustiger is op straat,’’ zegt de Marokkaan in het Algemeen Dagblad. Faik verwacht dat hij via TMF nog meer jeugd bereikt.

In muziekkringen staat de Gorcumse Hafid Faik bekend als rapper X-cist, maar bewoners uit de Haarwijk kennen hem vooral als winkelier in de Koningin Wilhelminalaan.

Zijn clip gaat over de Marokkaanse hangjongeren in zijn wijk, die het verkeerde pad kiezen. Op de beelden is te zien dat Faik wordt overvallen in zijn eigen winkel. In werkelijkheid is dit niet gebeurd, maar Faik wil hen hiervoor waarschuwen.

De videoclip is door de programmamakers van TMF Pure uitgekozen en wordt elke zaterdag om 11.00 uur, maandag om 22.00 uur en dinsdag om 12.00 uur vertoond.

Zie de videoclip:

Er zijn 3 reacties

 1. spawn
  14 juni 2009 om 08:11 uur.

  Ach alstublieft zeg. Goeddoener hahwhahah die gast is gewoon comercieel bezig man. Iedereen trapt erin. Wil je indruk op mij maken wordt dan arts of architect gast Pleeeeeeeeease hahahah

 2. Provence
  16 juni 2009 om 02:57 uur.

  Nou nou SPAWN,

  Commerciel of niet, hij investeerd wel zijn tijd en energie om toch ook zijn eigen bijdrage te kunnen leveren, voor een positieve beeld vorming.
  Maar mensen die jou manier van denken bezitten, dat zijn absoluut geen artsen of architecten, je wekt bij mij meer de indruk dat je niet echt open staat voor mensen die maatschappelijk betrokken zijn.
  Wel een beetje jammer.
  Ik ben super trots op onze Gorinchemse talent en Hafid , ga vooral door en onze steun heb je.

  Zeer goed werk.

  Stichting PR

 3. Spawn
  19 juni 2009 om 01:49 uur.

  Sorry hoor als het zo doorgaat dan worden wij de negers van amerika. Muziek, comedy, enz, enz, ach ja wie weet krijgen we dan ook een maroc president een burgermeester hebben we al. Maar voor hoe lang.?

  Wat ik hiermee wil zeggen is waarom moet dit zo nodig in de media. Als hij een goeddoener is dan gaat ie maar in een jeugdhonk werken of mensen daadwerkelijk op straat helpen. Wat ie nou doet is puur wat appa ook deed aandacht zoeken voor zijn muziek carriere. En jij bent blijkbaar iemand die erin geloofd.

  Ach ja zulke naive mensen moet je ook heben anders valt er niks meer te halen voor de commercielen onder ons.

  Mvg,
  Spawn

Plaats je reactie