MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Naar school in eigen land’

04 juli 2009 | in Maatschappij | 5 Reacties

naar schoolHet Amsterdamse college heeft besloten nader onderzoek in te stellen naar de 1187 leerlingen die in het buitenland naar school gaan. Onlangs bleek dat er 1187 Amsterdamse kinderen staan ingeschreven op een school in het buitenland. Ruim 300 kinderen in Egypte, 160 in Marokko en 128 in Ghana. Nu wordt een ‘schoolverklaring buitenland’ nog vrijwel altijd gegeven door de leerplichtambtenaar.

Amsterdam wil hier vanaf omdat de kinderen bij terugkomst vaak slecht Nederlands spreken en aansluitingsproblemen krijgen. Door een kind bij een tweede aanvraag voor acht maanden buitenlands onderwijs niet langer als inwoner van Nederland te erkennen, worden de regels flink aangescherpt.Zo meldt de Amsterdamse TV-zender AT5.

Uit een enquete bleek dat bijna de helft van de ouders Koran-onderwijs en de eigen cultuur mist in Nederland. Ook laten veel ouders hun kind in het buitenland naar school gaan als ze geen kinderbijslag of gratis ziektekostenverzekering meer krijgen.

Er zijn 5 reacties

 1. mo
  04 juli 2009 om 10:28 uur.

  En wat is het alternatief!!!
  Zorgen dat er scholen komen waar men de Arabische taal kan leren en voorzorgen dat de jongens en meisjes hun identiteiten mogen dragen en behouden.
  Zoals de joden dat mogen.
  Dus het probleem ligt eerder bij de arrogantie van de Nederlanders en de Nederlandse regering.
  Je kunt hier alle talen op school krijgen en leren, behalve Arabisch. Als of de Arabische taal iets achterlijks is, terwijl het een taal is die vele malen beter is dan Nederlands taal en heel oude historisch kent. Bovendien is het een taal waar je geen 1 tegenstrijdigheid tegen komt, zo wel in de grammatica als in de woordenbetekenissen. Terwijl Nederlandse taal vol tegenstrijdigheden bevat en niet een taal waar ik trots op kan zijn. Noem het maar een dialect. Maar omdat het een Europese taal is heeft het zogenaamd waarden. En omdat de Arabieren al jaren zitten slapen is de taal verwaarloosd.
  Daarom zijn de mensen hier genoodzaakt uit te wijken naar hun geboorteland om hun kinderen te voorzien van taalkennis, omdat zijn weten dat het de basis vorm voor de kindsidentiteit.
  Dat ze hier terug komen met leerachterstand is voor mij een fabeltje. Als je omheen kijkt , de mennen die later vanuit hun geboorteland hierheen kwamen maar dan daar goed gestudeerde hebben die hebben het hier vele malen ver geschopt dan hun leeftijdsgenoten die hier geboren en getogen zijn. Dus geen onzin vertellen. Ga eerst onderzoeken.
  En dat zie je maar weer vrijheid van onderwijs midden in het beschaafd Europa dat je eens niet de mogelijkheid hebt je kind een taal te leren die je belangrijk vind dus dan moet je naar een van de derde wereld landen om dit te bereiken

  Dus westers beschaafdheid is gewoon hypocriet en nep!

 2. ali
  04 juli 2009 om 12:04 uur.

  Als je kind naar israel of engeland stuurt om te gaan studeren, en vanwege de vervallen moraal hier op scholen…dan is het allemaal goed. Het is niet te geloven hoe de moslims hier worden behandeld! een moslim hoeft maar een scheet telaten en de hele media valt over hem heen. En je zult ook zien zoals altijd dat alle politieken partijen meteen wat moeten laten horen en doen vanwege de zogenaamde daadkracht die ze willen toonen onwille van zetels.

 3. florent
  05 juli 2009 om 03:08 uur.

  In Nederland mag je , als je maar genoeg medestanders hebt, een school starten waarin (in het) Arabisch wordt onderwezen. Particulier initiatief heet dat,
  Mohammed. Wel voor een goed leerplan zorgen, dan. Die mogelijkheden heb je zomaar in het door jou verwenste Nederland! Arrogantie van de Nederlandse regering heeft daar niets mee te maken.Verdiep je eerst eens in de materie voordat je hier allerlei onzin verkoopt. Maar niemand zal je beletten om terug te keren naar een land waar het door jou gewenste onderwijs wel wordt gegeven. Bespaar je jezelf veel ergernis en doe je de PVV een pleziertje.

 4. mo
  05 juli 2009 om 06:43 uur.

  juist ali !!
  je hebt het ook door
  hoop de rest nog
  salem

 5. Maghrebie
  06 juli 2009 om 08:26 uur.

  160 kinderen…..dat is nog geen eens 1%……
  Iedereen zou zo wel een politicus willen worden.

Plaats je reactie