MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Koning verleent gratie aan gevangenen

30 juli 2009 | in Marokko | 4 Reacties

De Marokkaanse Koning Mohammed VIDe Marokkaanse Koning Mohammed VI heeft gisteren 24.865 gevangenen gratie verleend. Ook heeft hij 32 doodvonnissen omgezet in levenslange gevangenisstraffen. De monarch deed dat ter gelegenheid van het Feest van de Troon vandaag. De 45-jarige Mohammed volgde tien jaar geleden zijn overleden vader Hassan II op.

Marokkaanse koningen verlenen traditioneel elk jaar gratie aan honderden of zelfs duizenden onderdanen ter gelegenheid van het Feest van de Troon, schrijft het NRC Handelsblad.

Mohammed heeft zich laten leiden door ,,humanitaire overwegingen”, aldus de regering in Rabat. Onder de gedetineerden die gisteren gratie kregen, zijn 517 vrouwen die kinderen hebben of zwanger zijn.

In Marokko worden nog terdoodveroordelingen uitgesproken, maar sinds 1994 is niemand meer geëxecuteerd in het Noord-Afrikaanse land.

Er zijn 4 reacties

 1. ravinder
  30 juli 2009 om 07:50 uur.

  wat een primitief middeleeuws gedoe, het zal gaan om mensen die wat op hun kerfstok hebben. wat zullen slachtoffers hiervan vinden? ach, zolang de machtige koning maar als ”vergevingsgezind” te boek staat…

 2. Henk el Makhloufi
  01 augustus 2009 om 01:06 uur.

  Ravinder,
  Ben jij Marokkaan ?

 3. ravinder
  05 augustus 2009 om 01:47 uur.

  @henk

  hoezo is dat van belang? maar om mijn sympathie betreffende marokko weer te geven: ben er diverse keren geweest (oktober weer) en beschouw enkele marokkanen als goede vrienden. zie graag het land zich ontwikkelen richting een democratische rechtstaat, zonder dit soort moreel verwerpelijke machtspolitiek.

 4. Henk el Makhloufi
  06 augustus 2009 om 07:24 uur.

  Ravinder,ik weet dat je geen Marokkaan bent maar je vliegt er gelukkig nog steeds in.
  Maar ehh, heb je maar enkele maroc vrienden,dus je bent geen voorstander van de multiculuur?
  En wat beschouw jij als verwerpelljke machtspolitiek.
  Als ik er tegen zou zijn ga ik er ook niet met vakantie daar want dan steun je de verwerpelijke machtspolitiek.
  Hoe kan dat nu,jij gaat er wel heen op vakantie.
  Leg eens uit zonder te blozen!

Plaats je reactie