MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Autochtonen dreigen zelf in te grijpen’

12 augustus 2009 | in Maatschappij | 12 Reacties

Nederlanders dreigen steeds vaker zelf met geweld in te grijpen bij wangedrag van Marokkaanse jongeren. Dat zegt politiecommissaris Ad Smit, districtschef in Amsterdam-Oost en Zuid-Oost, volgens het blad Elsevier.

Politiechef Smit maakt mee dat op buurtbijeenkomsten in Amsterdam-Oost veel inwoners het hebben over ‘kut-Marokkanen’. Tijdens opstootjes dreigen ze zelf in te grijpen vanaf de zijlijn. ‘Als je nou niet ingrijpt, dan doen we het zelf wel, op een andere manier, dan komen de honkbalknuppels te voorschijn,’ aldus Smit.

Smit stelt dat de politie die eigenrichting op geen enkele wijze zal accepteren.

Volgens hem is eigenrichting te voorkomen door de overlastgevers hard aan te pakken. ‘Begin dit jaar heb ik de korpsleiding op de hoogte gesteld: de reactie van autochtonen op Marokkanen is heftig, er moet wat worden gedaan. Nou, daar hebben we ook fors op ingegrepen. We hebben tientallen van die rovers aangehouden.’

Dat hielp, aldus Smit. ‘Als je het probleem wegneemt, zie je hun reacties ook wegebben,’ aldus de Amsterdamse politieagent over de woede van autochtonen volgens het blad.

Er zijn 12 reacties

 1. carif
  12 augustus 2009 om 01:05 uur.

  Ik vind ik niet zo raar als berbers geen recpect hebben voor de andere moeten ze maar naar de rif terug gestuurd worden.

 2. barbarian
  12 augustus 2009 om 04:51 uur.

  honkbalknuppels??? ik heb daar iets anders voor je kan het al raden GU.

 3. Sebastian
  13 augustus 2009 om 12:18 uur.

  Die Turkse dame is toch ook door een Wilders aanhanger vermoord…dit is wat op straat te horen is tenminste… Ligt ook wel in lijn der verwachtingen als je dit stuk leest

 4. tarik
  15 augustus 2009 om 01:08 uur.

  kom maar op met julie neppe honkbalknuppels dan komen wij met geweeren

 5. peter = de naam
  16 augustus 2009 om 03:10 uur.

  @tarik. jij met je geweer. Haha. Leer eerst eens een pen te hanteren en het woord “geweeren” goed te schrijven. Daarna mag je verder meepraten. Met je lachwekkende reactie.

 6. Jurist
  16 augustus 2009 om 03:22 uur.

  Wat zijn die autochtonen toch helden he

 7. jeetje
  17 augustus 2009 om 08:45 uur.

  gezellige boel dan in Amsterdam oost 🙂

 8. reageerder
  19 augustus 2009 om 02:16 uur.

  @barbarian, tarik: waar slaat jullie reactie op?! is het oorlog??? verbeter je gedrag en doe mee met de maatschappij, is beter voor je, misschien integreer je ooit nog eens

 9. Numidie
  19 augustus 2009 om 12:50 uur.

  ONZIN die politiechef wou graag dat het so echt was maar ze zijn te mieterig voor dat als ze denken dat ze van de zware criminelen marokkanen aan gaan vallen wie weet bewoners hebben dan knuppels maar die anderen komen met afgezaagde shotguns en 9 mm + demper dan weet je al hoelaat het is

 10. whwhahaha
  19 augustus 2009 om 08:32 uur.

  Whahahahaha laat me niet lachen man
  honkbalknuppels doe effe normaal man ze kunnen niet eens hun billen afvegen

 11. Naf
  21 augustus 2009 om 11:05 uur.

  Wat een bedreiging zeg hahahah oe we worden al bang van de hollandse kale kippen…jullie kenne de harthoofden niet van de marokkanen die zullen jullie en geheel jullie stam een poepie van 7 kleuren laten ruiken kijk naar uit met jullie knuppels is dat alles wat jullie hebben wij komen af alleen onze hoofden is al harder dan die knuppel van jullie marokkane vallen van de 10e etage maar gaan niet dood een te harde hooft wahhahahaha lache hoor die pis kaaskoppen whahahahaha we zijn al aan het trillen we worden gewoon bedreigd die is echt leuk ik moet zo lachen joh….dat dat waar kan zijn de kippen beginnen agressief te worden jeetje jullie eten stampot wij eten jullie levend marokkanen eten alles zijn toch kanibalen we halen jullie lever en nieren eruit en we eten ze rauw op wahahahahahahah

 12. Samia
  21 juni 2016 om 06:54 uur.

  triest met een woord triest….synoniem kinderachtig…kleuter / haantjesgedrag “als jij dit doet doe ik dat …..” wat was ook al weer de boodschap van dit artikel? ik ben het helemaal kwijt….

Plaats je reactie