MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vijfde Ramadan Festival in Amsterdam

24 augustus 2009 | in Geloof | 3 Reacties

Ramadan FestivalZaterdag werd voor de vijfde keer het Ramadan Festival gehouden in Amsterdam-Noord. Een speciale Iftar, de maaltijd na zonsondergang gedurende de Ramadan, was het hoogtepunt van de avond. Deze werd gehouden voor mensen die een gratis maaltijd goed konden gebruiken, moslim of niet. Hoofddoel van het festival was om verschillende culturen kennis te laten maken met elkaar. Het voedsel was ’s middags door vrijwilligers ingezameld.

Ook een speciale bus met ingebouwde keuken hoort bij het festival. Deze trekt nog tot midden september door het land en is bedoeld om mensen te laten proeven van elkaars cultuur, schrijft de Amsterdamse TV-zender AT5. Op 17 september staat de bus tussen 16.00 uur en 22.00 uur weer in Amsterdam op de Dam.

Zie voor andere steden en data de website van het Ramadan Festival.

Er zijn 3 reacties

 1. Bilal
  26 augustus 2009 om 02:16 uur.

  Prachtig vind ik dit. Ik ben lichtjes jaloers want ben van Belgie en dit soort zaken zijn we nog niet gewoon. En we hebben de halal zusjes niet en dat maakt toch een verschil. Mooie foto MaschAllah.

 2. Azidan
  26 augustus 2009 om 10:07 uur.

  Inderdaad Bilal, Soubhanallah, hier in Belgie is het echt saai, ik ben ook van Belgie,

 3. mohamed
  30 augustus 2009 om 05:59 uur.

  ik ook van belgie mannen, het is hier zeer saai, er bestaan zo een soort dingen hier niet bij ons

Plaats je reactie