MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rellen bij Britse betoging tegen islam

06 september 2009 | in Maatschappij | 4 Reacties

Een demonstratie tegen islamitisch extremisme is gisteren in de Engelse stad Birmingham uitgedraaid op rellen. Aanhangers van de rechtse English Defence League (Engelse Verdedigingsliga) raakten slaags met antifascisten die een tegendemonstratie hielden.

Bij de ongeregeldheden waren volgens het NRC Handelsblad enkele honderden mensen betrokken. Meer dan twintig mensen zijn wegens misdragingen gearresteerd. De demonstranten zouden onder meer met projectielen hebben gegooid. Ook vorige maand waren er ongeregeldheden in Birmingham bij een demonstratie tegen islamisme.

De English Defence League zegt op zijn website ,,vreedzaam te betogen tegen de agressieve islam”. Volgens critici onderhoudt de beweging banden met zowel de ultranationalistische politieke partij BNP als met voetbalhooligans.

Er zijn 4 reacties

 1. Mostafa
  06 september 2009 om 11:12 uur.

  Als het volk niets te eten heeft geeft altijd de schuld aan zijn buurman, zo ging het altijd als de Economie op zijn donder krijgt.
  Kijk naar de geschiedenis.

 2. Maghrebie
  07 september 2009 om 11:08 uur.

  Deze immigratie had misschien nooit plaats gevonden als het Westen niet hongerig opzoek was naar arbeiders om de welvaart op steigende tempo te houden. Ook is de immigratie een deel geweest van kolonisatie.

  Dus wie zaait, moet ook oogsten en zijn mond dicht houden. En helemaal als je pretendeert voorloper te zijn van democratie, rechten en beschaving.

 3. Jeetje
  11 september 2009 om 01:20 uur.

  Goh dit stukje heb ik toch echt gemist in de Telegraaf…..

 4. Kris Roman
  15 september 2009 om 11:32 uur.

  In de reacties worden een paar rake zinnen neergeschreven. Wij zijn, wat de herrie rond de hoofddoek in België betreft, voor de oprichting van vrijwillige aparte moslimscholen. Wij geloven niet in integratie. Het is trouwens onmenselijk om andere mensen hun cultuur af te pakken en hen een andere vreemde cultuur op te dringen.
  Wij zien de massa immigratie als het resultaat van de politiek van harde onmenselijke kapitalisten die in het Westen de autochtone arbeidersklasse wenste en steeds wenst te onderdrukken. Hoe meer arbeiders beschikbaar voor een job, hoe lager de lonen; Zowel autochtonen als allochtonen zijn slachtoffer van het wilde kapitalisme. Iedereen die pleit voor immigratie speelt het spel van het internationale grootkapitaal.
  Ik kan niet anders doen dan de moslimgemeenschap op te roepen eigen scholen op te richten en de eigen cultuur te behouden. Zo is de heibel over de hoofddoeken opgelost.
  Maar ook mijn volk heeft het recht de eigen cultuur en traditie te behouden. Ook mijn volk heeft recht op eigen scholen. Wie daar tegen is, is een racist.
  De problemen in Europa worden NIET veroorzaakt door de islam maar door “teveel” immigratie. Wij kunnen niet zonder negatieve gevolgen voor ons een paar miljard mensen toelaten. In Iran – één van onze voorbeeldlanden – heeft men te maken met immigratie van 3 miljoen Afghanen. Dit wordt door de Iraniërs ook niet vrolijk bekeken. Dit moet men onder ogen durven zien.
  Vraag aan de moslimgemeenschap : waarom krijgt de joodse gemeenschap zoveel recht op behoud van eigen cultuur en jullie niet ? Zij hebben bv. al eigen apart onderwijs.
  Wie over dit alles met ons wil debatteren, moet maar een seintje geven.

  Kris Roman
  N-SA-Coordinator buitenlandse contacten

Plaats je reactie