MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlands bedrijf maakt halal-zoekmachine

08 september 2009 | in Internet | 3 Reacties

Voor moslims die wel willen surfen op internet, maar niet tegen ‘ongepaste sites’ willen aanlopen is er nu de zoekmachine ImHalal. De zoekmachine is bedacht en gemaakt door het Nederlandse bedrijf AZS Mediagroup. Volgens het bedrijf is er onder de miljoenen moslims een groeiende behoefte aan hulpmiddelen om veilig te kunnen surfen.

Dat doet ImHalal door voor elke site te bepalen of de inhoud ervan ‘halal’ of ‘haram’ is.

Wie een term intikt die mogelijk of waarschijnlijk ‘zondige’ resultaten oplevert krijgt een waarschuwing te zien, waarbij drie fasen van haram mogelijk zijn. Zo schrijft Elsevier.

Seks-gerelateerde termen als ‘seks’, ‘sex’, ‘gay’ en ‘lesbian’ levert het hoogste wwaarschuwingsniveau op, haram 3. Minder zondige termen als ‘drugs’ behoren tot niveau 2, en ‘bier’ en ‘varken’ niveau 1.

De bedenkers hopen dat ImHalal de populairste zoekmachines voor moslims overal ter wereld wordt, en mikken daarom op de 100 miljoen moslims die actief zijn op internet, aldus Elsevier.

Er zijn 3 reacties

 1. Maghrebie
  08 september 2009 om 08:08 uur.

  Wat een grote onzin……..als je op google geen sex intypt dan krijg je dat ook niet….dit is gewoon een commerciele pr stunt….

 2. Mohamed
  08 september 2009 om 10:53 uur.

  Het is ook weer zo’n stomme uitvinding. De mensen dus niet informeren, maar informatie achter houden. Dit is goede manier om de bevolking “dom” te houden. Dat zie je ook in politiek. Dat soort achterbakse tafeleren zorgen alleen maar dat mensen minder open staan voor andere mensen en ideeen, waardoor racisme en haat ontstaat. Ik snap heel goed dat je pornosites, sites die geweldadigheid oproepen en sites met haatverkondige boodschappen weert of achter een soort firewall plaatst om (jonge)kinderen tegen zichzelf te beschermen als IMHALAL daarvoor bedoeld is. Maar (jong)volwassen moslims, daar zou je van moeten kunnen verwachten dat ze zelf nadenken over de hiernamaals voor dat ze uberhaupt de entertoets of de klik op de muis gebruiken.

 3. Justine
  16 september 2009 om 02:49 uur.

  Hoi Mohamed en Maghrebie,

  Ik ben studente Journalistiek en bezig met een achtergrondverhaal over de website Imhalal. Ik ben op zoek naar moslims die gebruik maken/ of eens hebben gemaakt van deze site en hun mening hierover.

  Zouden jullie mij hier mee willen helpen? Zou ik jullie misschien telefonisch wat vragen mogen stellen? Zo niet, kennen jullie andere moslims die met Imhalal werken?

  Jullie kunnen me antwoorden op: jf_justine@hotmail.com.

  Ik hoop van jullie te horen!

  Groeten, Justine

Plaats je reactie