MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Halal wijn honderd procent alcoholvrij

11 september 2009 | in Economie | 8 Reacties

De Nederlandse ondernemer Taner Tabak is er na twee jaar in geslaagd om een honderd procent halal wijn te produceren. Dit betekent dat de wijn helemaal alcoholvrij is. Andere alcoholvrije wijnen bevatten vaak nog sporen van alcohol. Zo meldt Elsevier.

De wijn met de naam ‘Kevser Helal Wine’ heeft als eerste het Halal Quality Control-certificaat gekregen. Er is witte, rode, rose en mousserende halal wijn. Naast moslims behoren ook zwangere vrouwen en mensen met diabetis tot de doelgroep.

Nijmegenaar Tabak (35) ontwikkelde samen met een Duits bedrijf een nieuw techniek voor het produceren van wijn die werkelijk honderd procent alcoholvrij is. De wijnmaker heeft er inmiddels octrooi voor aangevraagd, aldus Elsevier.

Vanuit België, Maleisië, Azerbeidjan, Dubai en Saoedi-Arabië zou al interesse getoond zijn voor de halal wijn.

Een halal wijntje is in ieder geval al via de website van de ondernemer makkelijk te bestellen.

Er zijn 8 reacties

 1. Yassin
  11 september 2009 om 12:59 uur.

  heb geen behoefte aan

 2. peter = de naam
  11 september 2009 om 02:47 uur.

  Zonder alcohol. Zal wel een aftreksel van een extract van limonadegazeuse zijn. Net zoals het eerste alcholvrije bier Buckler Was ook niet te zuipen en na de conference van Youp v t Hek over het zogenaamde gereformeerde bucklerbier stortte de productie ervan in. Haha. Iemand nog een glas burkawijn?

 3. mo
  11 september 2009 om 01:18 uur.

  wat zeggen de geleerde dan hier over??

 4. kano
  11 september 2009 om 10:50 uur.

  Die met halal wijn beginnen eindigen meestal met een haram wijn

 5. jeetje
  14 september 2009 om 11:40 uur.

  Peter= de naam..

  Wat bedoel je met burkawijn, wat heeft het met elkaar te maken?

 6. peter = de naam
  16 september 2009 om 02:09 uur.

  @Jeetje. Nooit gehoord van ironie.

  Ironie (uit het Grieks: εἰρωνεία (eirooneia) = geveinsde onwetendheid) is een stijlfiguur om je spottend uit te drukken. Ironie geldt daarbij als de ‘milde’, subtiele vorm: de dubbele bodem, die enige geoefendheid van een lezer vergt om haar te herkennen. In het Frans noemt men ironie wel eens “l’arme du faible” (het wapen van de zwakke). Ironie is een vorm van humor.

  Vooruit we noemen de halalwijn Beaujolais de la Geert. Pittige wijn met een zoete fruitige afdronk en een nagistend brouwsel dat niet zwaar op de maag ligt.

 7. Faycalinho
  19 september 2009 om 04:41 uur.

  Mwahahahahahahaha !! geweldig wat een humor, ik kan er wel om lachen

  p.s. ook om de reacties van Peter = de naam.
  laat je niet gek maken jeetje

 8. Mohammed
  11 november 2009 om 08:35 uur.

  Ik heb hem geproefd. Dat is wel lekker.

Plaats je reactie