MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Man die eet tijdens ramadan is bedreigd

19 september 2009 | in Marokko | 4 Reacties

amn lwatanieEen Marokkaanse man die strijdt voor opheffen van het verbod op eten in het openbaar tijdens de islamitische vastenmaand ramadan, heeft afgelopen week zo’n honderd doodsbedreigingen gekregen. De activist stelt dat zijn groepering, de Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheden, niet anti-islamitisch is, schrijft Het Laatste Nieuws.

Zes collega’s van activist Radi Omar zijn in voorlopige hechtenis geplaatst, nadat ze eerder deze week van plan waren geweest in het openbaar te gaan eten. Omar eist hun vrijlating.

Omar zei dat zijn collega’s goed worden behandeld, maar hij neemt aan dat ze geen eten krijgen tijdens de dagelijkse vastenperiode van zonsopgang tot zonsondergang. Onder de Marokkaanse wet kunnen mensen die tijdens de ramadan overdag in het openbaar eten, tot zes maanden celstraf krijgen. Zo schrijft het blad.

Er zijn 4 reacties

 1. Reiziger
  19 september 2009 om 06:50 uur.

  Fucking raar man, geloof is een indiuviduele zaak, we lopen echt achter zeg

 2. dre
  19 september 2009 om 10:18 uur.

  Ach ja bedreigen zijn ze goed in.
  Teken van simpele geest.

 3. Reiziger
  21 september 2009 om 04:36 uur.

  Medeverantwoordelijkheid hebben voor het milieu waarin je woont heeft te maken met begrippen als burgerschap en medeburgerschap. Wat wij, moslims en niet-moslims, gemeenschappelijk hebben is de met grote letters aangeduide Gulden Regel:

  “Wat u wilt dat mensen u doen, doet u hen desgelijks” en de uitspraak van de profeet Mohammed: “Niemand van u gelooft werkelijk totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf wenst.” Net als bij de andere geopenbaarde religies is er dan steeds de vraag ‘wie is mijn broeder?’ Is dat alleen mijn geloofsbroeder?

 4. achmed
  27 september 2009 om 11:00 uur.

  goed dat marokko die wet heeft massalah je moet respect voor de islam hebbben als je ramadan wil vreten dan doe je dat maar lekker thuis

Plaats je reactie