MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Overlevenden schipbreuk in Tanger

21 september 2009 | in Politiek | Reageer

Zeven van de elf illegalen die zaterdag de schipbreuk voor de Marokkaanse kust overleefden, met een boot waarop een veertigtal migranten zat, zijn gisteren voor het parket van Tanger verschenen. De vier anderen bleven nog in het ziekenhuis.

“Het zou kunnen dat de zeven opgesloten worden tot het einde van het onderzoek over de schipbreuk, die tot nu toe het leven kostte aan minstens acht mensen”, zo meldt het parket volgens Het Laatste Nieuws.

Een speurder liet weten dat de 11 overlevenden (7 mannen en 4 vrouwen) en de 8 overledenen (van wie een zwangere vrouw) de Senegalese of Nigeriaanse nationaliteit zouden kunnen hebben.
De zoektocht door de Marokkaanse en Spaanse hulpdiensten werd zondagochtend nabij het Spaanse eiland Perejil hernomen om de vermiste Afrikaanse opvarenden op te sporen.

Momenteel zijn er twee hypotheses over de schipbreuk: ofwel vond een aanvaring plaats met een andere boot, die op de vlucht sloeg, ofwel was er een sterke deining die de sloep deed kapseizen. Zo schrijft het dagblad.

Plaats je reactie