MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko heeft succesvol courgettejaar

22 september 2009 | in Economie | Reageer

Het Marokkaanse courgetteseizoen verloopt dit jaar zeer succesvol. Dit jaar zijn er al 46.000 ton courgettes geëxporteerd. Prijzen liggen rond de 60/70 cent per kilo en dat is ongeveer het dubbele van de gemiddelde prijs vorig jaar. Het goede jaar is te danken aan het slechte weer in Spanje, waar de courgette-oogst juist lager uitviel. Dit was gunstig voor de uitvoer van Marokkaanse producten naar de Europese markten.

Van de 46.000 ton courgettes werden er 2.000 ton op biologische wijze geteeld. Belangrijkste importerende EU-landen zijn Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zo meldt de website AGF.nl.

Plaats je reactie