MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Alle vrouwen op 10-10 een hoofddoek’

02 oktober 2009 | in Maatschappij | Reageer

Nationale Hoofddoekjesdag, een ludiek antwoord van de Rotterdamse kunstenares Karin de Visser op Geert Wilders ‘kopvoddentaksplan’, wordt zaterdag 10 oktober gehouden met een manifestatie op het Schouwburgplein.

De Visser roept vrouwen én mannen, ongeacht hun religieuze achtergrond, op die dag om 12 uur ’s middags massaal met textiel op het hoofd het stadsplein te betreden. “Doel is om met alle aanwezigen de letters VVV te vormen: Vrouwen Voor Vrijheid,” aldus De Visser (50).

Sinds zij een week geleden alle vrouwen in Nederland opriep op 10-10 een hoofddoek te dragen, wordt de Rotterdamse overstelpt met positieve en, in minder mate, negatieve reacties. “De voorstanders vinden het hoog tijd dat eens een krachtig signaal richting Wilders met zijn absurde ideeën gaat. Terecht, want belasting heffen op het dragen van een hoofddoek is natuurlijk te mal voor woorden

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Plaats je reactie