MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Protest Spanjaarden tegen invoer Marokko

09 oktober 2009 | in Economie | 8 Reacties

Naar schatting 15.000 tuinders hebben woensdag in de Zuid-Spaanse stad Almería geprotesteerd tegen de vernieuwing van het Europese handelsakkoord met Marokko.

Ze vrezen voor negatieve gevolgen die het aanstaande akkoord zou kunnen hebben voor de sector in Spanje. De tuinders toonden zich in het bijzonder ongerust door het gebrek aan informatie over de inhoud van de onderhandelingen tussen de EU en Marokko. De manifestanten beschuldigden Marokko ervan zich niet aan het huidige akkoord met de EU te houden. Marokko zou zich niets aantrekken van de afgesproken exportquota naar de Europese markten.

Tuinbouwspecialist Francisca Iglesias van Upa zei over harde bewijzen te beschikken: “Uit cijfers van Eurostat blijkt dat Marokko in een jaar tijd 122.000 ton tomaten meer dan het afgesproken quotum naar de EU heeft geëxporteerd zonder de verplichte invoerheffing te betalen. Daardoor loopt de fiscus 94 miljoen euro mis.” De Spaanse tuindersbonden hebben volgens het Agrarisch Dagblad de zaak intussen aangekaart bij het Europese antifraudebureau Olaf .

“Wij hebben niets tegen Marokko”, aldus Iglesias volgens het blad, “maar wel tegen de Europese schijnheiligheid. Als de Europese Unie de immigratie wil tegenhouden door de Marokkaanse economie te stimuleren, moet dat niet ten koste gaan van onze tuinbouw.”

De Upa-leider in Almería verzekerde verder dat het Europese bedrijven zijn die “de echte productie maken” in Marokko om zo de Europese regelgeving te omzeilen.

Er zijn 8 reacties

 1. moh
  09 oktober 2009 om 01:36 uur.

  hahaha echt spanjaarden he hun kunnen nergens tegen hun kunnen het niet hebben he dat ze weer hebben verloren sorry spanje alweer verloren

 2. watani
  11 oktober 2009 om 04:06 uur.

  moeten ze maar beter kweken die spanjaarden. ze gunnen marokko niks daarom moeten we oorlog met die Spanje starten om de geschiedenis weer te laten herleven. ze hebben al mellila en ceuta en canarische eilanden afgepakt en zetten zich in voor polisario wat denken hun wel niet. nu willen ze ons ook geen brood gunnen. WAS IK maar koning dan had ik het wel geweten met die spanje

 3. mhamed
  12 oktober 2009 om 10:53 uur.

  ABDEL KARIEM ELKHATABIE IS DOOD NIEMAND ZAL DE OORLOG VOEREN EN WINNEN ZEKER DE HOMO’s VAN CASA EN RABAT NIET!

 4. HOCEIN
  13 oktober 2009 om 12:48 uur.

  M.R MOHAMED,

  IK VIND HET JAMMER DAT JE ZO REAGEERT OVER JE LANDGENOTEN, DISCRIMINISATIE EN HAAT TEGEN ELKAAR, BERBER OF ARABIER UITEINDELIJK ZIJN WE MOSLIMS EN MAROKANEN!

 5. mhamed
  16 oktober 2009 om 11:00 uur.

  hocein……..

  geloof me ik haat niemand ben juist voor de moslims en zal dat ook naar mijn graf brengen.

  alleen de feiten moet je dat ook melden.

 6. baha
  19 oktober 2009 om 01:06 uur.

  spania neukt marokko al jaaren en in rabat zegen ze alles ok >wat een staatshoofden heben wy maar zoals mhamed zei abdelkarim en tarek zyn dood de homos in rabat willen geen ruzie .

 7. karim
  19 oktober 2009 om 01:58 uur.

  Baha

  jou reactie zegt al genoeg over je nieveau

 8. democro
  09 november 2009 om 01:47 uur.

  Al die reacties hierboven zijn gewoon serieus bedoeld?

  Wat een niveau.. ga jullie schamen en leer discussiëren.

  Willen jullie Marokko vertegenwoordigen doe je dat met klasse en niet met inhoudloze CAPSLOCK achtige verwijten.. pff

Plaats je reactie