MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Journalist vast voor artikel over koning

17 oktober 2009 | in Media | 6 Reacties

Mediawaakhond Verslaggevers Zonder Grenzen heeft Marokko vrijdag bekritiseerd voor het opsluiten van de uitgever van een tijdschrift dat een artikel publiceerde over de gezondheid van de Marokkaanse koning Mohammed VI. Hoe lang de journalist vastzit is niet bekend.

Uitgever van Al-Michaal, Driss Chahtane, zit in de gevangenis terwijl twee van zijn collega’s eveneens zijn veroordeeld wegens een artikel waarin vraagtekens werden gezet bij de gezondheid van de koning. Deze zomer werd tijdens de ramadan gemeld dat Mohammed VI ziek was, schrijft Nieuws.nl.

Marokko is in de Arabische wereld over het algemeen een van de meest liberale landen. De laatste tijd worden journalisten echter harder aangepakt, zeker wanneer zij de koninklijke familie ter discussie stellen of daarmee de spot drijven.

Er zijn 6 reacties

 1. mo
  17 oktober 2009 om 01:08 uur.

  vrijheid van meningsuiting

 2. kano
  17 oktober 2009 om 02:02 uur.

  en ze noemen zich democraten en ze zeggen dat er mensenrechten in Marokko is en zo stelletje hypocrieten

 3. baha
  19 oktober 2009 om 12:56 uur.

  wie is nou trots op een dictator?

 4. Fearless
  20 oktober 2009 om 06:23 uur.

  En terecht! Als Marokko het niet gaat aanpakken krijg je ook van die gevallen zoals Verdonk en Wilders

 5. naf
  21 oktober 2009 om 12:16 uur.

  @ BAHA

  Als je een marokkaan bent moet je dat in marokko zeggen niet in nederland. Je moet eens letten een beetje letten op je woorden. Dictator hoezo een dictator. En daarnaast zoals ik zei als je lef heb zeg het in marokko dan zul je goed ruiken wat een dictator is stelletjes vuile achterbakse landverraders zijn jullie en meer ook niet!!!

 6. Rachid
  22 oktober 2009 om 10:36 uur.

  Bravo Naf, het klopt , in Marokko piept hij heel anders.Allah Alwatan Al Malik

Plaats je reactie