MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Proces in moordzaak Egyptische begonnen

27 oktober 2009 | in Maatschappij | 2 Reacties

Doodgestoken zwangere vrouw Marwa al-SherbiniIn het Duitse Dresden is het proces begonnen tegen een man die in juli in een rechtbank de Egyptische zwangere vrouw Marwa al-Sherbini heeft doodgestoken. De 28-jarige man van Russische afkomst, Alex W. moest destijds voorkomen omdat hij de vrouw in kwestie op straat had beledigd.

Hij maakte haar onder meer uit voor islamitische terrorist. Na de rechtszaak stak hij de Egyptische vrouw dood. Haar man werd levensgevaarlijk verwond. De zaak en de trage reactie van de Duitse politiek en media leidden toen tot veel beroering onder moslims. In Egypte en Iran kwam het tot anti-Duitse protesten. Bondskanselier Angela Merkel probeerde later de gemoederen te sussen door haar medeleven te betuigen aan de Egyptische president Hosni Mubarak.

Cairo heeft er op aangedrongen dat de dader een levenslange gevangenisstraf krijgt voor de moord op de Egyptische. De rechtbank in Dresden doet uitspraak op 11 november. Zo meldt Radio Nederland Wereledomroep (RNW).

Er zijn 2 reacties

 1. carif
  31 oktober 2009 om 07:50 uur.

  triest dat er eerst druk moet komen uit islamitische landen.
  ga er van uit dat die man levens lang krijgt anders komt er geen duits boot door de suzkanaal.

 2. ravinder
  05 november 2009 om 10:43 uur.

  carif, waar heb je het over? hoezo moest er druk komen? duitsland heeft een rechtssysteem waar vele landen (oa egypte) op fundamentele vlakken een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. je denkt toch niet dat deze man niet vervolgd zou gaan worden?

  verder is het typerend hoe de moslims zich zo gemakkelijk weer voor slachtoffer spelen en delen van de bevolking zich (verplicht?) voor het karretje laten spannen van overheden die verachtelijke dingen uitspoken.

  geloof er ook geen bal van dat een zaak als dit in eerste instantie nauwelijks aandacht kreeg…

Plaats je reactie