MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko steekt 9 miljard in zonne-energie

04 november 2009 | in Economie | 1 Reactie

Marokko heeft een ambitieus project onthuld in verband met de elektrische productie van zonne-energie, met een capaciteit van 2 000 megawatt. De investering is goed voor 9 miljard dollar, zo meldt AFP volgens
EnergieGids.nl.

Het project wordt verspreid over 5 sites die gerealiseerd worden tussen nu en 2020 in Ouarzazate (500 MW), Laâyoune, Boujdour (Sahara), Tarfaya (ten zuiden van Agadir) en Ain Beni Mathar (ten oosten van Fez, in, het centrum). Het geheel beslaat een oppervlakte van 10.000 hectare.

Het programma werd maandagmiddag voorgesteld tijdens een ceremonie die voorgegaan werd door koning Mohammed VI in aanwezigheid van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Het project zal een jaarlijkse besparing van een miljoen ton aardolie opbrengen, goed voor bijna 500 miljoen dollar. En het zal ervoor zorgen dat Marokko 3,7 miljoen ton CO2 minder per jaar uitstoot volgens minister van Energie en Mijnen Amin Benkhadra.

Marokko importeert bijna haar volledige energievoorziening, voornamelijk uit het Midden Oosten, voor een bedrag dat in 2008 opliep tot meer dan 6 miljard dollar. In 2020, wanneer het programma operationeel zal zijn, zal haar productie goed zijn voor 42% van de elektriciteitsbehoefte van Marokko, zo schrijft de website.

Er is 1 reactie

  1. democro
    09 november 2009 om 01:52 uur.

    Goed nieuws. Ben blij dat Marokko meegaat met de trend en haar energie-voorzieningen moderniseert!

Plaats je reactie