MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

TV-serie Harirah start vanavond bij de VPRO

23 november 2009 | in TV | Reageer

harirahDe komische tv-serie Harirah (Marokkaanse soep) start vanavond bij de VPRO. Harirah is het eerste satirische programma van Turkse en Marokkaanse makers samen. De serie is bedacht, geschreven en gespeeld door Inci Lulu Pamuk en Elvan Akyildiz (Hassan’s Angels), Mohammed Azaay en Karim El Guennouni (De Varkensfabriek). De regie is in handen van Kees Prins. De multiculturele samenleving is stevig aanwezig in Harirah.

Volgens Mohammed Azaay in de VPRO-gids is Harirah een collage met muzikale nummers, minispeelfilms, slapstick en satire. Allerlei typetjes komen in de serie terug zoals de oude Marokkaan die terugkeert naar zijn vroegere pension. HIj probeert zich de namen te herinneren van de andere pensionbewoners: Mohammed, Mohammed, Mohammed, Mohammed, Mohammed en Kees.
Kees Prins: ‘In die scène zit een soort weemoed die wel voelbaar is maar niet wordt benoemd in de tekst. Dat is echt te danken aan het feit dat Mohammed het speelt. met een Nederlander was dat nooit gelukt.’

Wanneer: ma 23/11, van 22.00-22.30 uur
Waar: Nederland 3, VPRO

Plaats je reactie