MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Loubna Aammari is beste eerstejaars

24 november 2009 | in Carriere | 5 Reacties

Loubna Aammari uit Hilversum ontvangt woensdag in Haarlem de Kartini Prijs (1250 euro) voor de beste allochtone vrouwelijke eerstejaarsstudent in de exacte vakken. Deze landelijke Jong Talent Prijs wordt uitgereikt bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en is beschikbaar gesteld door mr. M. van Empel, oud-hoogleraar European Union Law. De prijs is genoemd naar Radèn Ajeng Kartini, pionier van de emancipatie van de Javaanse vrouw.

Loubna studeert Informatica aan de Technische Universiteit Delft en haalde een gemiddelde van een 8. De Hilversumse wist dat ze voor deze prijs was genomineerd, maar had absoluut niet verwacht dat ze zou winnen. ,,Ik werk hard voor mijn studie en dan is het leuk dat dat wordt opgemerkt en gewaardeerd.”

De ouders van Loubna komen uit Marokko, maar zelf is ze geboren en getogen in Nederland. Ze is een van de zes meisjes in de tweedejaarsgroep Informatica van 98 studenten en dan ook nog eens het enige meisje met een hoofddoekje. Hoewel ze aan de informatica moest wennen, gaat ze haar studie zeker afronden. Ze denkt aan een master Kunstmatige Intelligentie. Zo meldt het blad De Gooi- En Eemlander.

Er zijn 5 reacties

 1. benradi
  24 november 2009 om 07:38 uur.

  We zijn trots op je, zuster! Een waardige vertegenwoordigster.

 2. Meryam
  24 november 2009 om 02:36 uur.

  masha’allah !!! doe zo verder !

 3. rachid
  25 november 2009 om 01:24 uur.

  Macha’Allah.

  Moge Allah ons meer van dit soort zusters schenken.

 4. kano
  26 november 2009 om 04:09 uur.

  Veel succes met je studie, ga zo verder

 5. TiTWANI
  30 november 2009 om 01:23 uur.

  Goed van je Loubna, ik hoop dat velen je voorbeeld gaan volgen (y)

Plaats je reactie