MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Openheid Marokko leidt tot vooruitgang

28 november 2009 | in Economie | 3 Reacties

Marokko wordt gekenmerkt door een in grote mate politieke stabiliteit en een gunstige, over een langere periode bezien, economische groei. Na lange jaren van protectionisme heeft Marokko, vanaf het begin van de jaren negentig, resoluut de weg gekozen van de liberalisering van zijn invoer en wisselverrichtingen en bijgevolg kan aan de diversificatie van de Marokkaanse buitenlandse handel niet meer getwijfeld worden.

Sedert 1983 is de bevordering van de buitenlandse investeringen ̩̩n van de hoofdassen van het Marokkaanse ontwikkelingsbeleid met de stichting van vrijhandelszones en een onbelemmerde in- en uitvoer van investeringskapitaal en winsten. Het blijkt dat deze aangenomen openheid Рsinds de jaren 90 Рonder de stempel van democratie en liberalisering van de economie, een werkelijke vooruitgang heeft geboekt. Dit laat toe om de zakelijke kansen ten volle aan te grijpen en die ontbreken niet! Marokko beschikt over niet te verwaarlozen aantrekkelijke hulpbronnen en troeven.

De vooruitgang van de Marokkaanse conjunctuur is voornamelijk te danken aan de sterke bijdrage van enkele welbepaalde sectoren en activiteiten; waaronder op de eerste plaats de landbouwsector. Op de tweede plaats komt de bouwsector en openbare werken, op de voet gevolgd door de sectoren toerisme, transport en telecommunicatie.

De bouwsector en openbare werken kennen sinds begin de jaren 2000 een uitzonderlijke conjunctuur.

De sector ondergaat een aanhoudend ritme van infrastructuurprojecten (wegen, snelwegen, sportcomplexen, havens, luchthavens, …) grote toeristische projecten, woonbouwprogramma’s en sociale uitrustingen. Koning Mohamed VI stelt persoonlijk in deze sector een uitermate grote betrokkenheid ten toon, alsmede zijn regering

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. carif
  30 november 2009 om 10:57 uur.

  Dat is een goede teken voor de marokkannen die in europa wonen om toch te geloven in een toekomst in marokko.
  en een bedrijf te begingen daar vooral in casablanca wordt het voor
  een startende ondernemer heel makelijk gemaakt met alle ondersteuning
  die daar bij horen ik heb er een goede ervaring mee.
  succes allemaal die de uitdaging aangaat om in marokko te investeren.

 2. said
  02 december 2009 om 12:44 uur.

  Je blijft daarin geloven, totdat je op vakantie gaat naar Marokko. Zodra je aankomt bij de grens…..

 3. naf
  04 december 2009 om 05:25 uur.

  Wat voor openheid hebben ze het nou over. Marokko is altijd vrij geweest maar heeft wel grenzen niet zoals Nederland bijvoorbeeld het beledigen van de Koning dat word niet geaccepteerd. Wat dat betreft ben ik er tevreden mee dat Marokko dit soort gezeik niet toe laat zoals Nederland wel doet. Het beledigen en kwetsen van islamieten tegenwoordig voornamelijk WILDERS he…ja dat zijn dingen die in Marokko niet kunnen en niet toegelaten word en ben blij dat je voor dit soort dingen ook zwaar gestraft word in Marokko. Dat mag ook zo blijven vind ik anders krijgen we meer van dat soort mensen als winders zoals hier in Nederland. In marokko is dat veel beter geregeld. Vrijheid van meninsguiting is dus beperkt en met grenzen! En dat vind ik toppie geregeld! Minder gelul en minder gezeik.

Plaats je reactie