MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko en EU bereiken handelsakkoord

03 december 2009 | in Economie | 1 Reactie

Marokkaanse tomatenDe Europese Unie en Marokko hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe handelsovereenkomst voor agrarische producten. Het akkoord moet eind deze maand worden ondertekend.

In het akkoord staan importquota vastgelegd voor met name groente en fruit uit Marokko. Daar staat tegenover dat de Europese Unie ook landbouwproducten, vooral zuivel en graan, naar Marokko kan exporteren. De inhoud van het akkoord is volgens het Agrarisch Dagblad nog vertrouwelijk.

Lidstaten als Frankrijk, Spanje en Italië maken zich grote zorgen over de gevolgen van de overeenkomst voor hun eigen agrarische sector. Deze landen zijn vooral beducht voor de import van Marokkaanse tomaten en druiven.

Er is 1 reactie

  1. naf
    03 december 2009 om 10:22 uur.

    Ja Marokkaanse tomaten en druiven en voornamelijk sinaasappels zijn eenmaal lekker en heerlijk..Frankrijk, Spanje en Italie zijn gewoon jaloers en gunnen Marokko niks!!

Plaats je reactie