MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vragen PvdA over mishandeling Marokkanen

07 december 2009 | in Maatschappij | 26 Reacties

De Marokkaanse gemeenschap in Tilburg is geschokt door de manier waarop de politie op 17 november vier Marokkaanse jongens heeft aangehouden. Dat liet PvdA-raadslid Mohammed Azzougarh zondag aan Omroep Brabant weten.

Het raadslid wil namens de PvdA in Tilburg opheldering over het incident in Tilburg-Noord en vraagt de gemeente om het voorval te onderzoeken. De betrokken jongens hebben ondertussen een advocaat in de arm genomen en willen aangifte doen tegen de agenten.

De jongens werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid van het beschieten van een voorbijrijdende stadsbus eerder die avond. Volgens de Marokkaanse jongens hebben ze daar niets mee te maken en heeft de politie onterecht buitensporig geweld gebruikt.

Volgens betrokken jongerenwerker Nassar Chakir werden hij en drie andere jongeren uit hun auto gesleurd door de politie. Volgens de jongens hebben ze een pistool in hun gezicht gehad en zijn ze toen ze geboeid op de grond lagen geschopt. Zo schrijft de Omroep.

Er zijn 26 reacties

 1. naf
  07 december 2009 om 03:28 uur.

  Fucking racisten die agenten zeg. Zomaar niet zeker zijn en dan maar slaan. Wat een tering klootzakken zeg! Gewoon klacht indienen dit is duidelijk onterecht!

 2. naf
  07 december 2009 om 03:28 uur.

  Zaak van maken en schadevergoeding eisen! Nou als ik het had gezien had ik het meteen opgenomen en op youtoube gezet!

 3. naf
  07 december 2009 om 03:31 uur.

  Gewoon omdat het Marokkanen zijn. Die agent verdient het om zn ballen eraf te halen dat is blijkbaar het enige wat helpt in dit land. Stelletjes zwemmel agenten!!

 4. peter = de naam
  08 december 2009 om 03:35 uur.

  In het artikel word niet vermeld dat de politie ervan uitging dat de verdachten vuurwapens hadden. En dan neemt de politie geen risico. Volkomen terecht. En daarbij word imnderdaad fysiek geweld gebrukt om elk risico voor de agenten uit te sluiten. Wederom volkomen terecht en volgens de regels.

  Het artikel hierboven is dan ook niet volledig en derhalve suggestief.

  Wat ook niet word vermeld in het artikel dat na het voorval de politie hulp heeft geboden aan de verdachten en daarna excuus aangeboden. Daarmee is de zaak voldoende afgedaan.

  De reacties van NAF zijn ook hysterisch en achterlijk van toon.

  En als dat dan niet voldoende is, dan dien je toch een aanklacht in. Dat recht heb je. Net zo goed als de politie het recht en de plicht heeft om adequaat op te treden.

 5. Bert uit Utrecht
  08 december 2009 om 05:15 uur.

  en als ze nou eens de goede daders hadden gehad??

  was het dan wel geaccepteerd??

  beetje overdrijven is ook een vak he. pistool op je hoofd! geschopt. dit heet opruiing mijn vrienden. dit doet de samenleving geen goed om zelf het slachtoffer te gaan spelen. doe je ding positief man! neem wat je krijgt.

  ik ben zelf een keer met mijn maat door een arrestatieteam van 4 auto’s onder schot hardhandig uit mijn auto gehaald in utrecht. je weet dat ze je dan niet met fluwelen handschoenen zullen aanpakken. das gewoon hun manier van werken. tja, ze vonden 2 guns in mijn kofferbak met wat geld.
  das het risico dat je loopt als je gepakt wordt. dan moet je niet piepen als een watje. gewoon weer opnieuw starten. tis een game weet je.

  of je nu allochtoon of autochtoon bent, de werkwijze blijft hetzelfde.
  alleen zullen autochtonen zich niet gediscrimineerd voelen tov autochtonen die daar gelijk mee rond gooien!
  er zijn altijd wel van die linkse geitenwollen advokaten die er heil in zien om politie en justitie onderuit te halen om hun bijdrage aan de multiculti cultuur te moeten afgeven!
  ik heb een hekel aan die hielenlikkers die via allochtonen willen scoren.

 6. naf
  09 december 2009 om 01:00 uur.

  @PETER,

  Jij overdrijft ook wel met je uitspraken en neemt zulke acties als een korreltje zout op maar zo wordt er niet omgegaan met MAROKKANEN ok!

  Er zijn genoeg andere manieren van mensen aanspreken en wanneer iemand onschuldig is is het helemaal niet volkomen terecht! Dus daar moet je als marokkaan werk van maken.

  Dit is duidelijk een feit dat marokkanen zo behandeld worden. Als jij het normaal/terecht vind dat je geslagen en geschopt word wil ik je ook wel schoppen en slaan en je dan mening horen hoe je onterecht wordt toegetakeld! Dit zijn duidelijke en onterechte akties geweest en daar geen twijvel aan mogelijk. Dit is zware discriminatie en daar dient duidelijkheid over te komen. Dus raad ik ze idd aan om die agenten aan te klagen! het is niet dat het Marokkanen zijn dat die op die manier direct geassioseerd worden methun identiteit en dat is klaarblijkelijk wat wel gebeurd is in het praktijk. Ik dacht dat er niet geslagen en geschopt mocht worden in Nederland endat Nederland niet van geweld was nou als het mijn zoon was zou ik er zeker werk van maken of die agenten zelf slaan en schoppen!! Dit soort mensen moet je gewoon dood trappen en laten zien dat je hiervoor niet gediend ben! Tering klote kaaskoppen moeten eens leren om te gaan met mensen Marokkanen zijn ook mensen ja! En laten zich niet als dieren behandelen! Dus werk van maken aanklagen die handel of zelf een keer staan wachten met zn allen en hun even afmaken slaan en schoppen! kijken of ze anders gaan piepen overigens zijn de Marokkaanse klappen echt heerlijk om te geven wanneer het nodig is!

 7. Simo
  09 december 2009 om 01:02 uur.

  @Peter en Bert,

  Onzin, wat jullie uitkramen. In Nederland word te vaak allochtonen verweten zich zelf in een slachtofferol te plaatsen, of word hun verweten dat ze te snel naar discriminatie grijpen, op deze manier word hun meteen de mond gesnoerd. Maar waar het op neerkomt, is dat deze jongens onschuldig zijn. Dan is de vraag wat is de aanleiding voor de politie geweest om deze jongens als daders te zien. Elk weldenkende burger zou precies hetzelfde gezegd hebben als blijkt dat zonder reden iemand keihard behandeld word. TERECHT dus dat er geeist word dat dit onderzocht moet worden. Dus het moet onderzocht worden wat het motief is van de politie om te denken dat zij te maken hebben gehad met het schiet incident.

  één van jullie komt met een dom argument, “Wat als het de juiste daders waren” Volgens mij zijn we in Nederland onschuldig totdat de schuld bewezen is en het is aan de rechter om te bepalen of iemand schuldig is. Dus een agent kan nooit van te voren weten of iemand schuldig is, hij arresteert iemand verzameld de bewijzen en legt dit aan een rechter voor, die bepaald of aan de han van bewijzen en ooggetuigen of iemand schuldig is.
  Mijn tegen argument tegen dit soort sugestieve argumenten, WAT als die agenten nu een dodelijke kogel hadden afgelost, en blijkt dat deze jongens onschuldig zijn geweest. Hoe leg je zoiets aan hun ouders??

  één van jullie zegt wel dat de werkwijze totaal gelijk is, ik ben het er totaal mee oneens. Agenten reageren wel degelijk anders op buitenlanders dan op eigen bevolking.

 8. samadie
  09 december 2009 om 01:42 uur.

  Bert jou reactie is gruwelijk 😀

 9. Fatima
  11 december 2009 om 02:07 uur.

  Ik vind het jammer dat hier zolang over doorgehammerd word.

  De jongeren zijn gewoon hard aangepakt, maar ze zijn niet mishandeld.
  Wanneer je in een gevaarlijke situatie terecht komt moet je hard optreden ongeacht leeftijd ras of afkomst.
  Misschien moeten wij eens ophouden om zo snel conclusies te trekken..
  “racist zie ik hier al paar keer voorbij vliegen”.
  Het zijn waarschijnlijk gewoon mensen die hun werk proberen te doen.
  Jammer voor sommige onder ons dat ze niet buiten hun vertrouwde box willen kijken..
  Ik sluit niet uit dat er niet gediscrimineerd wordt door agente, maar als we er bijvoorbaat al vanuit gaan zijn wij net zo slecht.
  En ik zeg “wij” omdat ik Marokkaan ben!

  Met de groetjes van Fatima sluit ik af!

 10. naf
  11 december 2009 om 04:34 uur.

  @FATIMA

  Ik weet niet wat jij verstaat onder geweld maar hier is wel geweld gebruikt geschopt staat er misschien moet je maar beter lezen!!!

 11. mohamed
  13 december 2009 om 08:57 uur.

  ik woon 32 jaar in Nederland ik durf te zegen dat Nederlandse volk 75% groute joden aanhangers zijn hartelijk naar moslim voor aal Marokkanen dat is en fijt ik spreek uit heervaring…..1000% racisten tegen Marokkanen zij maken misbruik van klein groepering idioten veroooooooooooooet appels mar ja 16milonnen Nederlanders zijn de uit hemelen of heilige mensen ne ne ik schaaaaaaam me na als wat in 2werl oorlog is gebuurd dat knaap ik niet waarom

 12. Marcel
  14 mei 2010 om 11:15 uur.

  moeten die marokkanen zich in dit land maar eens een keertje normaal gedragen, want het is het meest asociale volk wat er bestaat.
  in amsterdam is het helemaal een ramp, daar lijkt het wel of je in mekka bent.
  ze worden veel te zacht aangepakt…zachte heelmeesters maken stinkende wonden…..niet aanpassen?…dan gelijk het land uitzetten!…

 13. Adil el Oujdi
  15 mei 2010 om 07:54 uur.

  Weet je Marcel?

  Laatst hebben ze een onderzoek gedaan naar “autochtonen” Nederlanders
  die een hekel hebben aan Marokkanen. Wat bleek nou? De autochtonen die het meest een hekel hadden aan Marokkanen, waren het minst geterroriseerd. Sterker nog, ze waren nog NOOIT lastig gevallen door Marokkkanen. Helaas lieten zij zich meesleuren door de media! Als ik jou zo hoor kom je bij mij erg bang over. Ik kom uit A’dam Marcel dus IK weet heel goed waar JIJ het over hebt. Feit is dat er in A’dam meer dan 80.000 Marokkanen wonen en dan heb ik het over de illegalen inclusief. Ja Marcel, MEER DAN 80.000 das echt bruut! Dat wil zeggen dat ongeveer 10% van de Amsterdammers Marokkaan is! Das het zelfde zeggen over Zaandam, kom ik regelmatig! Weet je hoeveel Turken er wonenen in Zaandam???? Ze RULEN de stad, één verkeerd woord daar en een Turk maakt je af! Echt waar, ik overdrijf echt niet. Weer een vb. Neem nou Den Helder, ken je de Falgabuurt in Den Helder???? Pffff…..één grote puinhoop Marcel. Weet je wie daar de baas zijn? Precies de Antilianen! Die zijn daar in de overgrote meerderheid. Het zelfde geldt voor Nijverdal in het oosten van het land. Wie RULEN daar dan zul je wel denken? Hou je vast: de Molukkers!

  Ik wil hiermee alleen aangeven dat waar je ook komt (in Nederland), dat er altijd wel een buitenlandse groepering in de meerderheid zal zijn die ook wel voor het zeggen zal hebben op de straten. Daar is niets tegen te doen. Wat je wel kan doen is sterk staan in je schoenen, respectvol zijn, dingen proberen te leren en te begrijpen en misschien maak je wel nieuwe vrienden Marcel!

  Maar wat Marokkanen betreft Marcel, wat hebben zij jou nu aangedaan he?
  Heb je klappen gehad van een Marokkaan? Is je zus gepakt door een Marokkaan?Ben je beroofd door een Marokkaan Marcel? Neeee toch???
  Zeur niet teveel voor dat het ECHT gebeurd op een dag en dan heb je ECHT een reden om te zeuren!

  Maak nieuwe vrienden Marcel, er zal een wereld voor je opengaan ipv bang te blijven achter je PC! Zelf heb ik een Nederlandse vrouw (al bijna 10 jaar) een Nederlandse schoonfamillie en we kunnen het perfect samen vinden. Mijn vrouw kan bijna vloeiend de marokkaanse-arabische taal en ze leert nu ook arabisch schrijven! Het is zeker tof om dat te kunnen! Soms praten we marokkaans-arabisch op straat en dan zie je zowel Nederlanders als Marokkanen naar ons staren omdat zij zoiets hebben van: Wauw, dat is VET!

  Wees openminded Marceli! Heb je veel meer aan. Wees een wereldburger ipv een persoon die uit een gehucht komt waar je 2 koeien en 1 schaap hebt!

  Je kunt nu 2 dingen doen Marcel. 1 = Je gelooft mij en je doet er wat mee!
  2 = Vooral lekker eigenwijs/bang en onwetend blijven en zul je ooit er een keer aan onderdoor gaan.

  Bi koul 7tiram (Met alle respect)

  Adil el Oujdi

 14. Henk el Makhloufi
  16 mei 2010 om 01:02 uur.

  Adil el Oujdi, mijn vriend
  Het juist gezegde is over een klein dorp:
  “2 boerderijen en 1 schijthuis en je bent er geweest”.
  En volkomen terecht merk je op,dat degene die het meeste klagen er het minste last van ondervinden,het meest hebben ze van “horen zeggen”.
  En oud gezegde is:
  “van horen zeggen,lieg je het meest”.
  Vrede mijn vriend,
  Henk

 15. moena
  17 mei 2010 om 10:09 uur.

  als er iemand achterlijk is dan ben jij het wel Peter, want wie wel niet begrijpen dat die jongens gebeoied waren toen ze geschopt werden, jij zeg ze hadden een wapen, hadden ze dan nog een wapen toen ze geboeid waren NEE dus ssssssssssssstttttttttttttttttttt dan hebben de politie niet het recht nog die mensen te mishandelen. Peter zullen we je oppakken en handboeien en met sigarette peuk je elk teen verbranden en je rug strijken en achteraf zeggen dat we dachten dat je een pistool had en oeps sorry zeggen het is maar een voorbeeld Peter want als je zelf als vb neemt dan begrijp je het beter.

 16. peter = de naam
  18 mei 2010 om 12:00 uur.

  @Moena Ga eerst eens leren om begrijpend Nederlands te lezen. Uit jouw reactie blijkt dat je mijn woorden niet goed hebt gelezen en begrepen.

 17. Marcel
  24 mei 2010 om 01:00 uur.

  weet je adil el oudjdi,

  ik kom uit amsterdam en ben daar ook geboren, dus weet echt wel waar ik het over heb, ben het eens met, dat als je uit een klein dorp komt, je geen mening kunt hebben…
  ik zit ook niet bang achter mij pc, want ik laat mezelf door niemand bedreigen en intimideren.
  waar jij die wijsheid vandaan haalt is mij een raadsel, want er staat nergens in mijn verhaal, dat ik uit een dorp kom, misschien jij wel??…dus lezen kan je ook al niet!..
  ik en meerdere mensen hier in mijn wijk in amsterdam hebben dagelijks last van marokkanen, die de buurt naar de klote helpen, mijn onderbuurman is de grootste hufter van de hele buurt, maat een teringzooi van het trappenhuis…komt denk uit een of ander bergdorp uit marokko, met een paar geiten en een schaap?..is weer eens wat anders dan twee koeien en een schaap toch?…
  adil el oujdi ik weet niet van welke planeet jij komt?… en wereldburgers?..zijn die te koop bij mac donalds??…
  wat ik nog steeds niet begrijp is, waarom marokkanen het zo moeilijk vinden om zich aan te passen?…ik heb het idee, dat het leuk vinden, dat ze het meest gehate volk in nederland zijn?..
  dan gaan we ff verder over die achterlijke schotels aan het balkon of muur…is dat alleen maar om mekka 6 te kunnen ontvangen?..of taliban 3?…
  als je hier op straat kijkt lijkt het wel of je in een ander land bent…kerels met jurken en baarden…vrouwen in burka,s…enz…
  ik heb dit dus niet van horen en zeggen!!…ik zie met mijn eigen ogen, dat deze stad verloederd….er wonen ook chinezen, daar heb je geen last van…indo,s ook niet…je kunt idd niet iedereen over een kam scheren….niet iedere moslim is een een terrorist….maar bijna iedere terrorist is wel een moslim!…
  zou het niet eens tijd worden om zelf een wereldburger te worden en modern te gaan denken?…
  als alle goede moslims nu eens hun energie gaan gebruiken om hun foute broeders aan te pakken…ipv te lopen zeiken tegen de nederlanders, die rechts gaan denken, omdat jullie te lui zijn om er iets aan te doen…is een partij als de PVV nergens voor nodig…
  dus geef deze broeders, die ook jouw naam verpesten, geen ruimte…

  blijf dus niet bang eigenwijs en onwetend zitten wachten, maar doe er wat aan!…

  marcel..

 18. Henk el Makhloufi
  25 mei 2010 om 01:57 uur.

  Marcel, wat bedoel je nu precies met aanpassen ?
  Of bedoel je assimileren/
  Je verwijt mijn vriend en broeder Adil el Oujdi dat hij zich zich wijsheden aanpast die hij niet kan hebben.
  Maar wat te denken van die vooringenomen mening en overtuiging van jou.
  Je stelt;

  “mijn onderbuurman is de grootste hufter van de hele buurt, maat een teringzooi van het trappenhuis…komt denk uit een of ander bergdorp uit marokko,”

  Heb je hem dat gevraagd en heb je hem dan gelijk gevraagd om die teringzooi eens op te ruimen ?

  Je stelt:

  “dan gaan we ff verder over die achterlijke schotels aan het balkon of muur…is dat alleen maar om mekka 6 te kunnen ontvangen?..of taliban 3?…

  DUS OVERAL WAAR SCHOTELS AAN DE MUUR HANEGN KIJKEN ZE NAAR MEKKA 6 EN DE TALIBAN ?
  Is dat geen vooringenomen mening van jou ?
  Hoe weet je dat ?
  Ben je wezen aanbellen bij die mensen

  als je hier op straat kijkt lijkt het wel of je in een ander land bent…kerels met jurken en baarden…vrouwen in burka,s…enz…
  ik heb dit dus niet van horen en zeggen!!…ik zie met mijn eigen ogen, dat deze stad verloederd….er wonen ook chinezen, daar heb je geen last van…indo,s ook niet…je kunt idd niet iedereen over een kam scheren….

  Dit is regelrechte rassendiscriminatie!!!!

  niet iedere moslim is een een terrorist….maar bijna iedere terrorist is wel een moslim!…

  Deze opmerking geeft aan dat je doordrenkt met haat en onwijsheden,gehersenspoeld door de meedia en de politieke partijen die jij wel met liefde zal koesteren

  zou het niet eens tijd worden om zelf een wereldburger te worden en modern te gaan denken?…

 19. Henk el Makhloufi
  25 mei 2010 om 04:15 uur.

  Adil el Oujdi,mijn vriend,

  Marcel stelde
  “zou het niet eens tijd worden om zelf een wereldburger te worden en modern te gaan denken?…”

  Dit is precies van toepassing op HEM en zijn gebrek aan inzicht in de huidige samenleving.
  De mensen met zijn opvattingen en zijn ongenuanceerde uitspraken zijn de oorzaak dat racisme steeds meer voet krijgt.

 20. Henk el Makhloufi
  25 mei 2010 om 04:19 uur.

  Marcel zegt:

  niet iedere moslim is een een terrorist….maar bijna iedere terrorist is wel een moslim!…

  Voor alle duidelijkheid ,Marcel geef even aan wie nu precies de moslim terroristen zijn ???

  Terroristische organisaties
  Al Aqsa International Foundation

  Al Aqsa Martyrs’ Brigades

  Al Aqsa Nederland

  Al Gama’a al Islamiyya (GAI)

  Al Qa’ida

  Al Qa’ida in Iraq (AQ-I)

  Al Qa’ida in the Islamic Maghreb (AQIM)

  Ansar Al Islam

  Autodefensas Unidas de Colombia (AUC)

  Continuity Irish Republican Army (CIRA)

  Devrimci Halk Kurtulus Partisi/Cephe (DHKP/C)

  Egyptian Islamic Jihad (EIJ)

  Ejército de Liberacion Nacional (ELN)

  Euskadi Ta Askatasuma (ETA)

  Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC)

  Groupe Islamique Armée (GIA)

  Groupe Islamique Combattant Marocain (GICM)

  Groupe Islamique Combattant Tunesien (GICT)

  Hamas

  Hezbul Mujahedeen (HM)

  Islami Büyük Doĝu Akincilar – Cephe (IBDA-C)

  Islamic Movement of Uzbekistan (IMU)

  Jaish-e-Mohammed (JeM)

  Jemaah Islamiyah (JI)

  Lashkar-e-Tayyiba (LeT)

  Libyan Islamic Fighting Group (LIFG)

  Palestine Liberation Front (PLF)

  Palestinian Islamic Jihad (PIJ)

  Partiya Karkarên Kurdistan (PKK)

  Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP)

  Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command (PFLP-GC)

  The Real Irish Republican Army (RIRA)

  Sendero Luminoso (SL)

  Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE)

  Teyrebazen Azadiya Kurdistan (TAK)

 21. Marcel
  26 mei 2010 om 07:03 uur.

  henk el makhloufi

  modern denken aanpassen en gedrag, dat zijn nu juist de dingen, waar het gros van de personen waar ik het over heb zeer veel moeite mee hebben. op die manier krijg je vanzelf hoge irritatie en haat…laat die personen nu eens met de moderne tijd meegaan en zich niet gedragen alsof ze in de jaren 1400 zitten….maar ding moet ik ze meegeven…als ze uitkomt, dan zijn ze modern…de uitkeringen…mobile telefoon…auto….tv…enz …

  mijn buurman is idd de grootste hufter van de buurt…en zal dat altijd wel blijven… over die teringzooi die hij maakt…daar hebben ik en de rest van de buren al ontelbare keren iets over gezegd, maar hij komt uit een onderontwikkeld gebied en snapt dus niet wat er verkeerd aan is..

  gebrek aan inzicht in de huidige samenleving??…. welke samenleving??…
  indo,s bijv , die maken deel uit van de samenleving, want die mensen passen zich aan….die mensen doen gewoon normaal, waarom de marokkanen niet??…
  en waarom moeten wij ons aanpassen aan hun gedrag?..

  waarom loopt zo,n grote groep jonge marokkanen bepaalde buurten te terroriseren?…oude mensen lastig vallen…stelen….schelden…spugen op de grond…ambulance personeel lastig vallen…buschauffeurs bedreigen…
  altijd met een grote groep, want alleen schijten ze in hun broek…de helden!..
  is dat het moderne doen en denken van jou??…denk toch eens na….

  daarom is het de hoogste tijd, dat de regering eens wat gaat doen om al dat tuig van de straat te halen en op te sluiten…het liefst het land uit!…
  de ouders van die gasten laten betalen voor de schade en ellende, die hun koters hebben veroorzaakt…het is te gek voor woorden, dat ze geen enkele opvoeding hebben gehad!…

  ik ga dus pas positief denken, als de straten weer normaal worden…laat maar zien, dat jullie dat kunnen…dan pas stopt de haat….eigenlijk is het heel simpel…pak zelf dat tuig aan….en zorg voor een leefbaar land….
  de politiek is een reactie op jarenlange irritatie van de gewone werkende nederlander , die het land naar de klote ziet gaan…
  als jullie met ze,n allen nu eens wat gaan doen aan de problemen, dan is een politiek rechts nederland nergens voor nodig….

  draai het verhaal eens om….alle tuig uit europa verhuist naar marokko en gaat daar oude mensen beroven….intimideren….uitschelden…tegen de moskee aan pissen…ambulance personeel bedreigen….uitkeringen trekken….enz…
  als reactie daarop komt er een nieuwe politieke partij, die al dat tuig nu eens wil gaan aanpakken……misschien ga jij daar ook wel op stemmen??…want je ziet jouw land naar de klote gaan toch??…

  denk daar ook maar eens over na…..

 22. moena
  26 mei 2010 om 07:09 uur.

  Peter ik ben hier niet om mijn tijd te verdoen in een Nederlands taal, die je na een uurtje rijden niemand verstaat of begrijpt, zelfs belgie is overgenomen door de fransen, Ik ben hier om te werken en geld te verdiennen en niet je KUT taal te bestuderen waar je geen moer aan hebt, over een tijd wordt hier toch Pools gesproken hihihhahh. Ik kan me mondeling perfect redden en op me werk heeft nog nooit iemand tegen me gezegd ik heb je niet verstaan en wanneer jullie niet om ons heen kunnen komen jullie met die KUT smoes van ga Nederlands leren, meer heb jullie niet te melden erg zwak peter met de dag worden mensen als jij miezeriger, zieliger en hatelijker.

 23. Henk el Makhloufi
  27 mei 2010 om 02:17 uur.

  Marcel ,
  Zijn dit je hobby’s ?

  “beroven….intimideren….uitschelden…tegen de moskee aan pissen…ambulance personeel bedreigen….uitkeringen trekken….enz…”.

  enne, die buurman waar komt die dan precies vandaan ?
  En je heb gelijk, het land gaat naar de klote ,zoalng er mensen zijn die de onverdraagzaamheid blijven verspreiden/verkondigen zoals jij het doet!!!

 24. moena
  27 mei 2010 om 02:23 uur.

  Marcel ik ontken niet dat er een stuk waarheid in je verhaal zit maar om te roepen dat ze het land uit moeten vind ik onterecht, ten eerste ze zijn hier geboren getogen, tweede ze spreken amper eigen taal en ik woon in een dorp maar kom regelmatig in grote steden,ik schrok er ook van wat ik zag want ik ga niet scheinheillig ontkennen dat in je verhaal geen bron van waarheid in zit, er zijn degelijk een paar schoffies, maar waar ik me aan iriteer Marcel is dat jullie net doen dat heel de marokaanse gemeenschap niet deugt terwijl heel veel van hun meer dan zijn best doet maar dat wordt onkent. Die schoefies mankeren degelijk wat en je vergist je als je denkt dat hun ouders niet deugen, meest van hun spreken hun ouders goed nederlands en werken allebei en wonen langer dan 20 jaar in Nederland, juist wat uit onderzoek is gebleken dat kinderen van waarvan de bruid of bruidegom uit het land van herkomt komt beter doen dan marokannen die van beide ouders die langdurig in Nederland wonen,ik heb persoonlijk na vraag over gedaan dit is echt zo, sommige weten echt niet wie ze zijn,ze weten niet wat hun identiteit is ik heb gemerkt dat ze het enige wat ze weten of overgenomen hebben is alleen slechte dingen zoals bv spugen en schelden maar je moet het zo zien wat leert een Nederlandse iemand als hij een ander taal spreekt het eerste wat ie leert is ook een paar vieze worden of schelden.En sommige van hun hebben echt psygische problemen/gedrag, ze hebben echt hulp nodig en sommige ouders doen echt alles om hun kinderen op goei pad te krijgen maar zitten met hun handen in hun haren, ik ken een moeder waarvan haar kind onder de 16 is en op bromer heeft gereden en door de politie is opgepakt en de moeder hebben opgebeld om haar kind op te halen, deze moeder heeft gevraagd en wilde tekenen om haar zoon langer vast te houden liefst een paar dagen in de hoop dat hij van schrikt en nooit meer iets doet wat niet mag. dus Marcel wij zijn echt niet allemaal slecht al komt een moeder of een vader uit top van de BERG dan nog willen ze dat hun kind in zijn leven slaagt.

 25. ANASS
  28 mei 2010 om 03:05 uur.

  marcel:weet je jou verhaal klpt voor gn meter.
  met je vieze woorden.
  Eerst manieren leren dan jou verhaal neer zetten a hollander
  Jij woont in een hol zkr weten het kan echt niet anders,want het woordje Hollander zegt het al.Hoe hebben jullie land gebouwd ?Is dat niet met het geld van Afrika?dus ben ik het geld van mijn voor ouders achterna gevolgt.En niet meer schielden vriend heb je er niks aan.

 26. Marcel
  01 juni 2010 om 11:03 uur.

  anass.

  waarom klopt mijn verhaal niet?..zo ervaren de meest Nederlanders dit..maar ook indo,s enz ergeren zich aan het gedrag van de marokkanen…de grote steden zijn een puinhoop geworden…bijvoorbeeld rotterdam…noemen ze mekka aan de maas!…hier in amsterdam is het ook een grote teringzooi…het hangt vol met die achterlijke schotels…vuilnis staat naast de ondergrondse containers…ze snappen niet dat het vuilnis in de container moet!..
  als je op de markt loopt lijkt het wel een trainingskamp voor terroristen…mannen met baarden en jurken..een omgekeerde prullenbak op hun hoofd…of een theedoek…het ziet er echt niet uit…vind je het gek, dat de nederlanders het spuugzat zijn!…daar valt gewoon niet mee te leven…
  aanpassen is een vies woord…de PVDA blijft bestaan, omdat allochtonen er op stemmen…die zorgen voor jullie uitkeringen!…
  dus anass…noem jij nu eens 1 ding wat wel goed gaat?…en waar wij blij van kunnen worden….ik kan er niet 1 bedenken…

Plaats je reactie