MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Enait hoeft niet op te staan voor rechter

12 december 2009 | in Maatschappij | 23 Reacties

Het Hof van Discipline heeft de berisping van de Raad van Discipline tegen de ‘zittende advocaat’ Mohammed Enait vernietigd. Dat maakte het hof vrijdag bekend. De raadsman kreeg de berisping aanvankelijk onder meer omdat hij weigert op te staan voor rechters.

Het is gebruikelijk dat advocaten opstaan als de rechter de zaal binnenkomt, om zo respect te tonen. Enait is orthodox moslim en zegt dat hij vanwege zijn geloofsovertuiging niet op wil staan voor de rechter.

Volgens het Hof van Discipline staat tegenover het respect voor de rechterlijke macht, dat hij respect mag verwachten voor zijn ‘oprechte en authentieke geloofsovertuiging’. Verder blijkt uit het handelen van Enait ‘geen intentie van minachting van de advocaat’, aldus het Hof van Discipline volgens de Volkskrant.

Er zijn 23 reacties

 1. Faiz
  12 december 2009 om 01:48 uur.

  Ik zag vrijdagavond 11 -12-09 dat Mohammed Enait bij het progamma
  Pauw en Witteman, flink van leer trok tegen die arrogante Jeroen Pauw.
  Dikwijls of velen keren zitten er moslims in hun progamma. Wat ik dan opmerkt dat die Jeroen Pauw met zijn schijnheiligheid altijd leuk doet tegen Moslims vrouwen, maar als het om moslims mannen gaat! wil hij nogweleens zijn wetenschappelijke brein laten werken??? en dat liep die avond niet goed voor hem. Mohammed gaf hem van katoen, en niet zo beetje ook,dat was te gek voor hem hij was duidelijk uit het veld geslagen had totaal niets in te brengen bij deze intelligentere Mohammed. Normaal heeft hij de regie in handen, Maar daar was geen spraken van. Ook zei Mohammed hem over uitspraken die hij deed voor het progamma begon, over het multiculturele geloofd waardigheid in Nederland, en daar geloofde Jeroen Pauw helemaal niet in. Deed mij eerlijk gezegd een beetje denken aan de pvv principes.
  Ja soms kan je het je eigen zelf moeilijk maken, zoals het herhalen van de muts in plaats van het hoofddeksel. Ja dan krijgt je waar je om vroeg bij zo iemand zoals Mohammed, en dat doet pijn, dat kon je zien aan zijn gelaatsuitdrukking. Hij was duidelijk uithetveld geslagen. Ja soms kan je je vingers verbranden als je met vuur speelt. Dat applaus was een pleister op een zereplek voor hem.

 2. peter = de naam
  12 december 2009 om 03:26 uur.

  Deze minkukel stond wel op om bij Pauw en Witteman te vertrekken omdat de bejegening door de journalisten, vooral dhr Pauw, hem niet aanstond. Zitten blijven lukte hem dus niet. Haha.

  Het enige voordeel van deze vertoning is dat op een groot podium, televisie, iedereen nogmaals kan zien wat voor een gefrustreerd figuur die Enait is.

 3. mo
  13 december 2009 om 12:33 uur.

  respect voor die man

 4. HINDUSTAN
  13 december 2009 om 08:43 uur.

  Enait is voor mij een zeurderige profiteur.
  Ga je als advokaat liever druk maken om mensen die écht rechtshulp nodig hebben dan om jezelf om principiële kwesties waarmee je je kan afvragen : wat is het nut, wie is erbij geholpen, wat bereik je er nou mee?

  P&W. Mijn God. Die hebben de moslim ook ontdekt als sensatieonderwerpje, niet?
  Wat begonnen is als een kwalitatieve en kritische journalistieke show als tegenhanger van alle populistische rioolprogrammaatjes als ‘Jensen’ en die troep, is nu eigenlijk tot hetzelfde populistische, sensatiezoekende niveau gezakt als alle andere CRAP die er op tv is.

  Ik snap Enait wel.
  Ik was alleen niet gekomen.
  Met een beetje verstand weet je namelijk waarom ze je lokken naar de studio, maar ik denk dat er wel een beloninkje aan vastzit.

 5. Reiziger
  14 december 2009 om 01:03 uur.

  Tja,

  Was eigenlijk allemaal al bekent, ben het niet met de wijze van Enait eens maar die arrogante semi-objectieve journalist kreeg een pak rammel van die moslimmuts haha!

  En zijn vriendje die kleine overloper van het Lagerhuis wilde hem niet eens uit de brand helpen, volgens mij scheet gij in z`n broek dat hij de tweede werd die klappen kreeg hahaha wat een bangerikken die rechtse Journalisten

  Linkse rakkers zijn pas de Helden van Nederland, die andere zijn doetjes!!met een grote bek hahaha

  @ Peter who de bleeb are you,. Pastor aanhangsel dat je bent, ga een seen andere forum zoeken waar je je gal kan spuien, je bent een mindere Nederlander met die net-onderbouwde opmerkingen van je altijd op dit kanaal.

  Ga lekker naar geenstijl waar die neo-NSB`er allamaal rondhangen, je voelt je der vast thuis.

 6. Karim
  14 december 2009 om 02:51 uur.

  @MO, waarom heb je respect voor die man???
  Omdat hij ons geloof ( Islam) belachelijk maakt ??? vertel…

 7. naf
  14 december 2009 om 07:04 uur.

  Dit is bull shit in Marokko moet hij opstaan voro de rechter anders krijgt ie klappen. Deze man zoekt aandacht meer ook niet. Wat is dat nu weer voor een gedoe waar gaat het over nergens in de koran staat dat je niet op mag staan voor de rechter. Je dient je aan je afspraken te houden waar dan ook op de wereld. In marokko moet je opstaan gek dus hier ook!

 8. kano
  15 december 2009 om 02:57 uur.

  Enait heeft helemaal gelijk want die stel van homos P & W zijn racisten.

 9. jaapaap
  15 december 2009 om 07:33 uur.

  Ik heb zeker respect voor deze man. Hij is geen ja-knikker zoals velen en komt op voor zijn recht. Wat is daar mis mee? Het niet opstaan betekent niet dat hij geen respect heeft voor de rechter of wie dan ook zoals hij heeft gezegd.Recpect komt van binnen en niet door een kunstje te laten zien.Die poppenkast moet afgelopen zijn. hij bepaalt zelf of dat hij opstaat of niet. En pauw heeft gewoon gefaald nadat hij heeft toe gegeven dat hij niet in een multi culturele maatschappij gelooft is hij dus geen onafhankelijke journalist die zichzelf heeft verraden. Het is het zelfde als een rechter zou toe geven dat hij een linkse is. Hoe serieus neem je hem dan?

 10. moena
  15 december 2009 om 09:21 uur.

  Toen ik als zes jarige in marokko op school zat, ik heb een paar jaren in marokko op school gezeten, moesten alle leerlingen op staan voor een leraar als ie de klas binnen kwam dan werd in frans gezegd opstaan/ zitten, ja dan heb ik het over jaren ’70 ik weet niet of het nu nog zo is. jajaja ik weet het, ik ben een owe bok.

 11. kano
  16 december 2009 om 12:51 uur.

  moena

  Ja dat klopt want ik heb in de jaren zeventig ook daar op de lagere school gezeten en als de leraar binnenkomt dan moeten we opstaan, en ook voor die andere gasten zoals de directeur en de controleur (dzg. almofetich) moesten we opstaan, maar ik vind het niet nodig, wij mensen zijn allemaal gelijk,

 12. Abdel Karim
  17 december 2009 om 02:15 uur.

  Salam Hindustan,

  Hij is niet gekomen voor de beloning, hij is gewoon een man die zich niet verstopt, wat jij wel zou doen. Hij komt de uitspraak van de rechter toelichten voor de mensen die de rechtspraak / uitspraak niet begrijpen of respecteren.
  Wat het nut is??? Hoeveel medebewoners van Nederland snappen die uitspraak niet wat de rechter heeft gedaan, en alleen roepen: zie je die Moslims dit en dat.
  Wat hij ermee bereikt heeft???? De rechter heeft hem gelijk gegeven, dus zijn doel is wel bereikt hoor, maak je trouwens maar niet druk om zijn verstand, dat zit wel goed hoor, advocaat wordt je niet zomaar namelijk , hindoestaantje!!!
  Het is trouwens een man van Surinaamse afkomst, zullen we nou de Surinamers even he….. Als het een Marokkaan was dan hadden we heel Marokko erbij gehaald, maar gelukkig zijn WIJ zo intelligent om dat niet te doen.

  Ma’ Salama

 13. Abdel Karim
  17 december 2009 om 02:41 uur.

  NAF en Mouna,

  In Marokko wordt er ook bier gedronken en hasj gerookt, een heel slecht argument dus. Mensen het is een uitspraak van de RECHTERLIJKE MACHT en die moeten wij respecteren punt uit, wat je er ook van vind.
  Als ze in Suriname mensen in de Jungle eten, betekent het niet dat we dat ook hier moeten toelaten bij wijze van spreken, je leeft hier en moet je bewegen binnen de wettelijke / rechterlijke mogelijkheden, en dat heeft deze man gedaan, what’s the problem???

  Ma’ Salama

 14. Abdel Karim
  17 december 2009 om 03:07 uur.

  NAF

  In Marokko hoeft hij niet op te staan, want het is geen Marokkaan.
  In Suriname gaan ze hem eerst verkrachten, dan zijn keel doorsnijden, daarna aan de kinderen in de Jungle voeren.
  ( Ps. terug komen op mijn eerdere reactie, dat wij inteligent zijn en niet heel Marokko erbij halen enzo. Excuses ook wij hebben domme mensen haha)

  Ma’Salama

 15. HINDUSTAN
  18 december 2009 om 07:17 uur.

  Abdel Karim:

  Afgestudeerd advokaat ben je als echt alles meezit al op je 25e.
  Een artsenstudie stelt veel meer voor, dus kom, laten we niet doen alsof een advokaat het summum van intelligentie voorstelt, want als je intelligentie gaat linken aan opleidingsgraad, laat je alleen maar zien hoe dom je zelf bent 😉

  Ik maak me niet druk over zijn verstand, hij valt zelf al door de mand.
  Als ik hem was zou ik me eerder druk maken over mijn klanten in de toekomst.
  De minister van justitie Albayrak (ook een Moslim), is terwijl wij spreken al druk bezig om de wet aan te passen om er zeker van te zijn dat ook meneer Enait in het vervolg gewoon op moet staan in de rechtszaal.

  Enait heeft dus in feite gewoon verloren.
  En wat dat betekent voor zijn geloofwaardigheid als advokaat in de verdere toekomst in NL, dat kan jij dan ook al bedenken.

 16. benjadi
  19 december 2009 om 03:16 uur.

  GA ZO DOOR MOHAMMED ENAIT,JIJ BENT EEN VOORBEELD VOORVELEN,EN HOOP DAT VELEN JE STANSPUNTEN ZULLEN OVERNEMEN MET DE KRACHT VAN ALLAH VZMH.ALEEN BLIJF DE VOLGENDE KEER GEWOON ZITTEN EN LAAT ZE EEN POEPIE RUIKEN .PAAUW MOET TROUWENS NIET LULLEN BETER EEN MUTS ALS ZON VOGELNESTJE WAT OP ZIJN KOP STAAT,ALS HIJ MET EEN OPEN RAAM SLAAPT LIGGEN ER ZO EEN PAAR EIEREN IN.MOET ZIJN HAAR EENS LATEN KAMMEN DIE JUNKKK

 17. kano
  19 december 2009 om 10:35 uur.

  In het verleden was het bijvoorbeeld ook verboden om homosexuelen met elkaar te trouwen, dus door hard vechten voor de vrijheid van de homosexuelen om met erkaar te gaan trouwen is wel een wet gekomen om deze mogelijk te maken, dus het is een land van vrijheid zoals ze zeggen men is vrij in veel dingen.

 18. Abdel karim
  20 december 2009 om 07:32 uur.

  Hindustan:

  Ik link geen opleidingsgraad aan intelligentie, er zijn genoeg allochtonen/autochtonen die ik ken die bijna geen opleiding hebben gehad, maar wel slim zijn op bepaalde vlakken. Geloofwaardigheid hahaha…jou geloofwaardigheid is niet die van iedereen hoor. Over klanten gesproken; Ik denk dat hij nu juist heel veel klanten gaat krijgen, en wie zegt dat hij niet in dienst is bij een bedrijf of zo, waar hij zich niet hoeft te bekommeren over klanten. Probeer het eens te bekijken via een andere bril, het zal je sieren, er zal een wereld voor je open gaan haha Verder ga ik niet met je discusseren, want jij dwaalt helemaal af naar dokter enzo en noemt iedereen maar dom hahahaa Jij bent heel slim, goed zo??? hahahaa

  Ma’ Salam

 19. Simo
  21 december 2009 om 04:57 uur.

  Los van het feit, wat enait voor negatieve publiciteit heeft betekent voor de islam. Er zijn twee dingen die we even uit elkaar moeten halen.

  1) ben je als moslim het eens met zijn gedrag? ik zelf ben het niet eens met zijn gedrag. De islam spoort ons aan om de wetten van een land te respecteren mits deze je geloof tegenwerken. Opstaan voor de rechter werkt je geloof niet tegen.

  2) heeft hij gelijk met zijn gevecht? Ja hij heeft gelijk, ik vind dat als hij van mening is dat hij niet hoeft op te staan, om een rechter het respect te geven wat een rechter verdiend. Dat hij niet hoeft op te staan, in een rechtstaat kun je dat aanvechten, en dat heeft hij gedaan, hij heeft gewonnen, basta….incaseer als tegenstander je verlies en blijf niet zeuren om dit feit.

  Dus mijn bewondering is voor het feit dat hij volgens democratische wijze gehandeld heeft, hij heeft gebruik gemaakt van zijn democratisch recht, om een geschil uit te vechten bij de rechter. Waar ik het niet eens met hem ben, is dat hij alles onder de islam gooit…

 20. HINDUSTAN
  21 december 2009 om 06:23 uur.

  Abdelkarim: Je linkt geen opleidingsgraad aan intelligentie?
  Ga je nou grapjes maken en je eigen uitspraken ontkennen tegenover HINDUSTAN?

  Jij zei letterlijk in posting #12: “maak je trouwens maar niet druk om zijn verstand, dat zit wel goed hoor, advocaat wordt je niet zomaar namelijk , hindoestaantje!!!”

  Dat is dus iemands opleidingsgraad linken aan iemands intelligentie…een typische fout die domme mensen wel vaker maken hoor.

  Nou Abdelkarim, ik hoef mezelf niet slim te noemen, maar je laat hierboven dus wel zien wie het hier in elk geval niet is.
  Het begint vaak met je eigen uitspraken ontkennen:)

 21. lucy
  21 december 2009 om 08:38 uur.

  Mooi voorbeeld zo’n man die een foto van een pornoactrice op zijn site had staan als zijnde zijn secretaresse.
  Hij brengt de moslim alleen maar negatief in het nieuws. Het is gewoon een belachelijke man.

 22. Abdel Karim
  24 december 2009 om 04:43 uur.

  Hindustan@

  Eigenlijk was ik al klaar met je, maar dit moet ik even kwijt:

  “Abdelkarim: Je linkt geen opleidingsgraad aan intelligentie?
  Ga je nou grapjes maken en je eigen uitspraken ontkennen tegenover HINDUSTAN?”

  – Je vindt jezelf nogal heel wat he?? Lezen is ook een vak, en al helemaal in de juiste context plaatsen.
  Een normaal, nog niet eens een intelligent iemand, kan je wel vertellen dat je wel degelijk wat in je bovenkamer nodig hebt om uberhaupt als advocaat afgestudeerd te zijn. Je zit niet in Suriname hoor, waar iedereen voor advocaat mag/kan spelen en na 2 A-4tjes al advocaat is hahaha

  Ontkennen doe ik niet, het is gewoon de waarheid dat je niet zomaar advocaat wordt, dat wil ik er alleen mee zeggen. De praktijk leert dat iemand zonder opleiding heel inteligent kan zijn en omgekeerd iemand met hoge opleiding, niet intelligent is , niet of nauwelijks voorkomt. Duidelijk!!!

  Trouwens om je achter 1 punt te scharen van de zoveel genoemde boven, waar je dus aan gebrek van begrijpend lezen nog ongelijk hebt ook, getuigd al heel wat over jezelf. Mij dom noemen!!!. je spoort niet jongen.

  Ma’Salam

 23. HINDUSTAN
  25 december 2009 om 12:22 uur.

  Abdelkarim: Kom nou niet nog meer grapjes maken door met veel blabla je eigen uitspraken te ontkennen, Abdelkarim 🙂

  Dat is gewoon dom, wat je er ook van wilt maken:)

Plaats je reactie