MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meer Nederlanders met dubbele nationaliteit

14 december 2009 | in Maatschappij | Reageer

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders hebben een dubbele nationaliteit. Dat is bijna drie keer zoveel als 1995, zo heeft het CBS becijferd. De meeste Nederlanders met meerdere paspoorten heeft daarnaast een Turkse of een Marokkaanse nationaliteit.

De stijging van het aantal Nederlanders met meer dan één nationaliteit vond vooral halverwege de jaren ’90 plaats. Niet-Nederlanders konden toen hun oorspronkelijke nationaliteit behouden als ze een Nederlands paspoort kregen. Daarvan werd veel gebruik gemaakt. In 1996 kwamen er op deze manier bijna 80-duizend Nederlanders bij. Zo schrijft RTV Rijnmond.

Sinds 1997 mogen ingezetenen van Nederland nog maar één nationaliteit hebben. In de praktijk bleken daar zoveel uitzonderingen op te bestaan, dat vier van de vijf ook hun oorspronkelijke nationaliteit kon behouden.

Plaats je reactie