MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Doden door noodweer in Marokko

26 december 2009 | in Marokko | 6 Reacties

overstromingenZware regenval heeft vrijdag in Marokko zeker vijf levens geëist en grote gebieden onder water gezet. Dat meldden lokale media. In de buurt van Agadir stierven drie familieleden. Ze zaten in een auto die door een watermassa werd meegesleurd.

In de buurt van Marrakech kwam een Spaanse vrouw om het leven. Ook zij werd in haar auto door hoog water gegrepen. Haar Marokkaanse echtgenoot en hun kind konden worden gered. Bij het noordoostelijk gelegen Taza liep de poging van een vrouw om een ondergelopen dal over te zwemmen, fataal af.

Tientallen mensen raakten gewond in Casablanca en Marrakech door instortende huizen, die de met bakken uit de lucht vallende regen niet meer konden dragen. Ook in Tanger en Tetouan in Noord-Marokko zette de regen hele stadsdistricten onder water. Zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Er zijn 6 reacties

 1. Naf
  28 december 2009 om 02:07 uur.

  Allah jerhamhoem hun tijd is gekomen om op deze manier dood te gaan. Dat kan je niet voorkomen. Natuur drama’s zijn er eenmaal op aarde. Daar kan je als mens niet tegen in gaan. Allah jerhamhoem..

 2. Animale
  29 december 2009 om 11:26 uur.

  Je kan er als mens wel tegenin gaan, want als ze in NL geen dijken hadden stroomde alles onder.

  Na de grote overstroming in Zeeland in 1953 hebben ze de Deltawerken gebouwd.

  Maar Marokko wilt liever 10-tallen miljoenen uitgeven aan zware bewapening om de Sahara in te lijven, dan het te besteden aan een propere bescherming van haar eigen bevolking.
  Zo zijn er trouwens tal van andere landen hoor. Die geld liever uitgeven aan wapens dan aan bescherming van haar eigen bevolking tegen overstromende rivieren, economie, enz.

  Je kan er als mens dus welzéker wat aan doen, het is de keuze die je maakt.
  Als in NL bij iedere regenbui de rivieren zouden overstromen terwijl het leger in Uruzgan zat, zouden ze hier zodanig druk op de regering zetten dat dat snel anders zou worden.

  Maar ja, als je in Marokko (of welke (moslim)dictatuur ook) tegen de regering gaat protesteren, wordt je afgeknald he. Het is net als met die zogenaamde religieuze vrijheid die er niet echt heerst.
  Daarom staan moslims in de rij te smeken alsjeblieft te mogen wonen in landen vol kaffers en hoeren, he?

 3. kano
  31 december 2009 om 08:08 uur.

  Animale
  Marokko heeft geen dijken nodig om mensen tegen de overstromingen te beschermen, want het land ligt ruim boven de zeespiegel, wel moet de regering het volk van de polisario en de algerijnen beschermen want die zijn niet te vertrouwen, dus meer moderne wapens kopen.

 4. kano
  31 december 2009 om 08:10 uur.

  en trouwen overstromingen gebeuren ook in Europa zoals Spanje ,Italie enz waar vorige jaren door overstromingen ook mensen zijn overleden, laat staan Marokko

 5. HINDUSTAN
  01 januari 2010 om 04:26 uur.

  Het gaat niet alleen om dijken, zoals ik al zei, het gaat om voorzieningen in het algemeen.

  Ik zei ook al dat dit soort zaken echt niet alleen in Marokko voorkomt.
  Er zijn meer landen waar het maar een beetje extra hoeft te waaien en regenen, en gelijk heb je problemen.
  Dat is allemaal wanbeleid van de regering.

  Natuurrampen tellen niet mee, daar kan je weinig tegen doen.
  Maar deze regenbui in Marokko was echt geen natuurramp.

 6. Azidane
  02 januari 2010 om 08:27 uur.

  Animale, goed gesproken maat, ik lach me een deuk met jouw reactie

Plaats je reactie