MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Celstraf voor voorbereiden aanslagen

09 januari 2010 | in Maatschappij | Reageer

Een Marokkaanse rechtbank heeft veertien personen veroordeeld tot celstraffen van vier tot vijftien jaar voor het voorbereiden van aanslagen op toeristische doelen en overheidsgebouwen. Volgens de Marokkaanse autoriteiten waren de veroordeelden betrokken bij de terreurorganisatie Fath al-Andalus.

Dat hebben Marokkaanse juridische bronnen vrijdag laten weten volgens dagblad Het Parool. De aanklagers stelden dat de veertien voorbereidingen hadden getroffen voor het plegen van aanslagen op onder meer toeristische doelen in de zuidelijke stad Agadir. Ook zouden de veroordeelden militaire doelen hebben willen treffen. Politiefunctionarissen lieten weten dat de groep beschikte over chemicaliën en elektronica voor het maken van bommen.

Plaats je reactie