MAGHREBMAGAZINE
Marokko en Marokkaanse zaken
- Amusement
- Carriere
- Economie
- Film
- Geloof
- Gezondheid
- Internet
- Justitie
- Kunst
- Literatuur
- Maatschappij
- Marokko
- Media
- Muziek
- Overheid
- Politiek
- Sport
- Toerisme
- TV
Koken met Abdelkader Benali
Elke gram telt. Elk extra onsje lichaamsvet betekent extra ploeteren en steunen voor marathonmaniak Abdelkader Benali. Dus zorgt een klont roomboter bij de pasta voor een paniekaanval. Na een hoogtestage in hardlopersmekka Marokko schreef de lekkerbek een broodmagere roman met bmi-index 5.
Eigenlijk is hij in training voor de beruchte halve marathon over het strand van Egmond, maar een voedzame lunch tussendoor mag geen probleem zijn. ‘Voor een marathon moet je drie maanden goed trainen. Wat je de laatste dagen ervoor doet maakt weinig uit. Ik kan mezelf wel gaan mindfucken en neurotisch doen, maar dat schiet niet op.’ Om zichzelf gerust te stellen somt Abdelkader Benali, de hardloper onder de vaderlandse scribenten, op dat hij twee dagen geleden nog 8 x 500 meter heeft gesprint in superkoud weer, en daarvoor nog 8 kilometer cross heeft gelopen.
De Rotterdamse slagerszoon gaat voor naar de keuken om de lunch te bereiden. We koken een Marokkaans voorgerecht met mosselen, waarna een Italiaanse pasta volgt met tomatensaus en stukjes biefstuk plus een witlofsalade. Geen dessert, om de boel calorieluchtig te houden. De keuken is verrassend klein in dit ruime appartement aan de Amsterdamse Churchilllaan. ‘Nou ja, als je maar goede kookspullen hebt.’ Trots toont hij zijn Bartelli pannen. In de ijskast verse kruiden, op het aanrecht goede olijfolie: hier woont iemand die koken serieus neemt…
Maghreb Magazine is een Marokkaanse nieuwssite die actuele onderwerpen over Marokko, Marokkanen en andere Marokkaanse zaken bij elkaar brengt.
Maghreb Magazine is proudly powered by Etnomedia | Entries (RSS) | Comments (RSS).
Plaats je reactie