MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Koken met Abdelkader Benali

22 januari 2010 | in Literatuur | Reageer

Abdelkader BenaliElke gram telt. Elk extra onsje lichaamsvet betekent extra ploeteren en steunen voor marathonmaniak Abdelkader Benali. Dus zorgt een klont roomboter bij de pasta voor een paniekaanval. Na een hoogtestage in hardlopersmekka Marokko schreef de lekkerbek een broodmagere roman met bmi-index 5.

Eigenlijk is hij in training voor de beruchte halve marathon over het strand van Egmond, maar een voedzame lunch tussendoor mag geen probleem zijn. ‘Voor een marathon moet je drie maanden goed trainen. Wat je de laatste dagen ervoor doet maakt weinig uit. Ik kan mezelf wel gaan mindfucken en neurotisch doen, maar dat schiet niet op.’ Om zichzelf gerust te stellen somt Abdelkader Benali, de hardloper onder de vaderlandse scribenten, op dat hij twee dagen geleden nog 8 x 500 meter heeft gesprint in superkoud weer, en daarvoor nog 8 kilometer cross heeft gelopen.

De Rotterdamse slagerszoon gaat voor naar de keuken om de lunch te bereiden. We koken een Marokkaans voorgerecht met mosselen, waarna een Italiaanse pasta volgt met tomatensaus en stukjes biefstuk plus een witlofsalade. Geen dessert, om de boel calorieluchtig te houden. De keuken is verrassend klein in dit ruime appartement aan de Amsterdamse Churchilllaan. ‘Nou ja, als je maar goede kookspullen hebt.’ Trots toont hij zijn Bartelli pannen. In de ijskast verse kruiden, op het aanrecht goede olijfolie: hier woont iemand die koken serieus neemt

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie