MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Abdelkader Benali krijgt E. du Perronprijs

23 januari 2010 | in Literatuur | 4 Reacties

Abdelkader BenaliSchrijver Abdelkader Benali krijgt de E. du Perronprijs 2009 voor zijn boek ‘De stem van mijn moeder’. De jury zegt dat de Marokkaan stem geeft aan grenzeloze literatuur.

“Met zijn boek toont Benali aan dat we de ‘migrantenroman’ voorbij zijn. Met dit boek heeft hij niet een roman van een rijkgescharkeerd Nederland geschreven, maar een rijkgeschakeerde Nederlandse roman. ”

Benali werd in 1975 in Marokko geboren en kwam als vierjarige naar Nederland. Hij debuteerde in 1996 met ‘Bruiloft aan Zee’.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en de Universiteit Tilburg. Kunstenaars die een bijdrage leveren aan een multicultureel Nederland komen ervoor in aanmerking. Zo schrijft het NOS>

Er zijn 4 reacties

 1. moena
  23 januari 2010 om 04:40 uur.

  Goed zo Benali dus Los van een paar schoffies. Hebben we, even op een rijtje zetten prijs winnaars: dus boeken schrijvers, jong talent studenten (een vrouw ),voetballers,we zitten in politiek,een marokkaanse BURGMEESTER van een belangrijk haven stad, wethouders,cabaretjes,filmmakers,THAI/boksers enz. now now lieve broeders en zusters zat goede voorbeelden,even kijken of iemand mij bekende van een ander Nationaliteiten AUB niet die lelijk Hindoe met die Prime Time waar al die Nederlanders raar gaan kijken als hij zijn bek open trekt niemand laat hem uitpraten O sorry dit is gemeen ik neem het terug ik kan niet gemeen zijn hahaahahah.kom op noem ze.

 2. justin
  29 januari 2010 om 06:30 uur.

  HAAI MIJN MSN IS justinbibber@hotmail.com

 3. Dafne
  07 april 2010 om 08:35 uur.

  Welke aurteur heeft dit artikel geschreven?

 4. anass
  09 april 2010 om 01:00 uur.

  nou,dames en heren

  gaan jullie ze nog noemen want mijn landgenoot wil het weten net zo goed as ik

Plaats je reactie