MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moskeeën in actie tegen radicalisme

25 januari 2010 | in Geloof | 3 Reacties

Tien Amsterdamse moskeeën doen mee met het actieplan ‘Voorkomen is Beter dan Genezen’ tegen radicalisering van jonge moslims. De speciale training in april is het begin van een reeks activiteiten van het ACB Kenniscentrum, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland en de Unie van Marokkaanse Moslim Organisaties Nederland. Dat meldt de Amsterdamse TV-zender AT5.

Tijdens de training wordt hoe jongeren meer bij de maatschappelijke activiteiten van de moskee kunnen worden betrokken. Hierdoor raken zij dan niet in een isolement wat weer voor radicalisering zou kunnen zorgen.

Volgens de initiatiefnemers doen jongeren radicale ideeën niet in de moskee op maar juist daarbuiten, bijvoorbeeld op internet. Als onderdeel van het actieplan wordt in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen ook een politiek debat in een moskee georganiseerd, aldus AT5.

Er zijn 3 reacties

 1. moena
  27 januari 2010 om 08:10 uur.

  goed zo mensen van moskeeën,als jullie ééntje te pakken krijgen geef hem pak slaag op zijn moskee manier twee houden zijn voeten ophoog en slaan met die stok op die voeten en dan aangeven bij de politie laat hem zien dat wij de echte moslims van die waanideeën niet van gedient zijn, ik wilde even grapig zijn van die pak slaag dat komt niet meer voor, mijn vader zei dat ze vroeger wel dat deden als je soerat niet kent,

 2. FOUAD
  28 januari 2010 om 03:03 uur.

  Stop met het aanvallen van Irak voor olie en Afghanistan en geef de Palastijnen hun grond terug dan stopt het ”radicalisme” van zelf wel!!

 3. Naf
  29 januari 2010 om 11:35 uur.

  Wij islamieten worden radicaal genoemd idd. Hoe noemen ze de westerlingen die irak binnen dringen voor olie dan. Burgers worden verkracht, geslagen, naakt op elkaar gegooid. Hoe kan je zulke mensen dan noemen. En is het dan gek dat men radicaal wordt nadat het land bestond werd met Amerikanen, vrouwen jongen meiden verkracht worden en ouders die geen vinger kunnen opsteken.Ouders die vermoord worden terijl hun kinderen toekijken. Allemaal 1 pot nat allemaal joden en viezerikken. Dit waren te smerige akties die niet meer goed te praten zijn. Hoe moeten wij zulke mensen benoemen die dit soort akties hebben uitgehaald in IRAK, Palestina. En men noemt moslims radicaal. Hoe radicaal zijn jullie zelf die Irak binnen vallen voor de olie, burgers die verkracht zijn en naakt op elkaar worden gegooid. Is dat democratie!!! En het waren westerlingen die dit hebben gedaan. En dan komen praten met een volle mond over democratie. Nou ik zal je zeggen dat democratie een schijn is. De werkelijke dingen die gebeurd zijn in Irak en Palestina vallen gewoon niet meer goed te praten. Daarmee hebben ze ons een lesje geleerd voor een volgende keer. En dan komen praten over radicale moslims. Tuurlijk wordt met radicaal als dit soort dingen gebeuren. Tuurlijk is het dan normaal dat men radicaal wordt. Voordat ze hun vingers naar ons islamieten wijzen wijzen er nog altijd 3 vingers naar hun!! dat is wat ik te zeggen heb.

  Radicaal wordt men door onrecht die ons aangedaan in Irak en Palestina. Amerika die zogezegd de Ouma moutahida wordt genoemd!! Waar de joden achter zitten!! Wie denken jullie nou gek te maken. Feiten zijn het eenmaal en daar valt niks meer goeds over te praten.

Plaats je reactie