MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko keurt veel aardappelen af

29 januari 2010 | in Economie | 4 Reacties

aardappelenDe Plantenziektenkundige Dienst (PD) en het ministerie van landbouw hebben de autoriteiten in Marokko om overleg gevraagd. De aanleiding is dat Marokko strenger is gaan keuren op zilverschurft bij ingevoerde Nederlandse pootaardappelen.

Marokko hanteert als eis dat maximaal 5 procent van de aardappelen voor eenderde of meer bedekt mogen zijn met zilverschurft of gewone schurft. Veel partijen Nederlands pootgoed worden afgekeurd in Marokko. Alle handelshuizen hebben hier last van, schrijft het Agrarisch Dagblad.

Volgens Hoogenboom is het geen probleem om aan de Marokkaanse eis te voldoen. “Ook een land als Syrië stelt strenge eisen, waar we aan voldoen. Maar je moet wel van te voren weten hoe er wordt gekeurd. Marokko is volkomen onverwacht de eisen ineens strenger gaan toepassen.”

Marokko koopt jaarlijks rond de 25.000 ton Nederlands pootgoed. Dat is zo’n 3,5 tot 4 procent van de totale pootgoedexport.

Er zijn 4 reacties

 1. Naf
  29 januari 2010 om 01:32 uur.

  Ja Marokko wil waar voor het geld wat ze betalen is toch logisch. Zo heeft ieder land zijn/ haar regels en wetten. Dus aanpassen aan het Marokkaanse beleid of geen aardappelen sturen. Overigens zijn de Marokkaanse aardappelen veel lekkerder en smaken ze ook veel natuurlijker. Zoals de sinaasappels uit Berkane ook heerlijk smaken.

 2. mo
  30 januari 2010 om 11:28 uur.

  berkaaan

 3. titwani
  02 februari 2010 om 03:42 uur.

  Haha, marokko tog, ineens de keuringseisen zwaarder maken

 4. Fetosh
  02 februari 2010 om 08:39 uur.

  haha Typisch marokko he.. vind het wel grappig dat ze aardappelen weigeren.. had het eigenlijk niet verwacht dat ze zo laag zouden gaan.

Plaats je reactie