MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko overweegt vrijgeven tegoeden

11 februari 2010 | in Economie | Reageer

OujdaMarokko wil in principe toestaan dat geld wordt overgeboekt naar Nederland. Dat heeft minister Van der Laan gezegd tijdens een werkbezoek aan Marokko. Er bestaat nu al vrij geldverkeer van Nederland naar Marokko, maar niet andersom.

Dat is vooral lastig voor Marokkaanse Nederlanders die tegoeden hebben in Marokko. Ook is het een probleem wanneer een Marokkaanse Nederlander recht heeft op een erfenis, schrijft het NOS Nieuws.

Van der Laan wil later dit jaar een delegatie uit Rabat uitnodigen om de kwestie definitief te regelen. De minister wil dan ook verder praten over de Marokkaanse verplichting kinderen een Arabische naam te geven.

De overheid in Rabat heeft gezegd dat ze de keuze van namen vrij wil geven, maar definitieve afspraken zijn niet gemaakt.

Plaats je reactie