MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Fatima en Samira naar Tweede Kamer

26 februari 2010 | in Carriere | Reageer

Ze konden het alletwee niet geloven, Fatima-Zahra Ahabad en Samira Didi. Beide praatjesmakers wonnen de Brabantse voorronde van het Nationaal Jeugddebat. Dat betekent dat de twee Roosendaalse meiden in oktober naar de Tweede Kamer mogen om daar hun zegje te doen.

Fatima-Zahra (17), leerlinge van het Zoomvliet College, had zichzelf voor de voorronde aangemeld. “Ik kwam toevallig op de site van de organisatie, de Nationale Jeugdraad. Ik heb wel lang gedacht: zal ik het doen, zal ik? Nou, daar heb ik geen spijt van gehad.”

Samira (16), leerlinge van het Da Vinci College, is door haar nicht aangemeld. “Zij werkt bij de Nationale Jeugdraad. Zij vindt mij echt een discussiegeval. Dat klopt. Ik ben een praatjesmaker, ik ga altijd in discussie en wil ook mijn gelijk halen, thuis, op school. Af en toe ga ik te ver. Dan zegt de leraar: ‘Houd je mond, Samira, of je gaat eruit.’ Nou, dan ga ik eruit. Want ik moet altijd het laatste woord hebben.”

Fatima-Zahra herkent zich helemaal in Samira…

Lees hier het gehele artikel.

Plaats je reactie